Dodaj do ulubionych

owsiki u dziecka 7 lat

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.05, 11:07
moi drodzy! od trzech dni moje dziecko strasznie skarży się na swędzenie
pupy. SZczególnie wieczorem i w nocy. Podejżewam u niego owsiki. Napewno
zaraził się w przedszkolu. CZy ktoś zna dobry sposób na to żeby pozbyć się
tego świństwa? dostał lekki dzisiaj i my też. Ale czy mam pewność, że to się
nie pojawi, albo nie odnowi po pewnym czasie? I co mam zrobić, żeby pozbyć
się tego z domu? to znaczy czytałam, że muszę wygotować wszystkie zabawki,
przybory do pisania , pościel, bieliznę i inne rzeczy, których dotykało moje
dziecko. Przecież nie sposób jest wygotować wszystko co jest w domu, nie mam
możliwości gotować kanapy albo fotela na którym siedziało moje dziecko. CZy
naprawdę takie restrykcyjne są metody pozbycia się pasożytów? Bardzo proszę o
posty!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: jaga Re: owsiki u dziecka 7 lat IP: *.icpnet.pl / 62.21.96.* 03.03.05, 11:11
      Podawaj dziecku przez jakiś czas czosnek(wyniosą się szybko z
      organizmu).Ostatnio czytałam,że można zniwelować jego zapach podsmażając go pół
      minuty na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju z oliwek.Pozdrawiam!
    • Gość: jaga Re: owsiki u dziecka 7 lat IP: *.icpnet.pl / 62.21.96.* 03.03.05, 11:13
      Zapomniałam,zrób kurację czosnkową dla całej rodziny np.przez tydzień i nie
      przesadzaj z tym wygotowywaniem wszystkiego.
      • Gość: jolaz Re: owsiki u dziecka 7 lat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.05, 11:27
        bardzo serdecznie dziękuję za odpowiedź. Powiem szczerze, że jestem trochę
        przerażona tymi robalami. NIe wiem czego się spodziewać. CZy nie wiesz jak
        długo po podaniu lekarstwa trzeba czekać, aż one wyjdą z kupą? i czy to widać
        gołym okiem? dzięki za kurację czosnkową, lae obawiam się, że moje dziecko nie
        zje czosnku bo kiedyś próbowałam i bardzo go szczypała buzia. Mimo wszystko
        spróbuję, a tabletki z czosnku pomagają?
        • iga1304 Re: owsiki u dziecka 7 lat 03.03.05, 11:39
          Oserwuj kał,widać je gołym okiem jak krótkie białe niteczki.Jak nie uda Wam się
          kuracja czosnkowa to trudno-podawaj tabletki czosnkowe Aliofil ale to dłużej
          potrwa.Myślę,że przy czosnku zapomniałabyś o problemie przez parę dni,no może
          do tygodnia.A przecież teraz są wolne dni,może uda Ci się przekonać,że to
          konieczne.Życzę sukcesu!
          • Gość: jolza Re: owsiki u dziecka 7 lat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.05, 11:42
            a jak dużo trzeba zjeść tego czosnku? i przez jaki czas podawać czosnek tzn ile
            dni? ja pracuję zawodowo, więc trochę nie na rękę mi jedzenie czosnku. Będę
            miała obawy przed odezwaniem się do kogokolwiek...
            • Gość: kinga Re: owsiki u dziecka 7 lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 11:58
              Przez jakis czas zabron dziecku jedzenia slodyczy
              • Gość: Inka Re: owsiki u dziecka 7 lat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.05, 12:12
                Jeśli zaraził sie w przedszkolu to znowu po jakims czasie przyniesie
                znowu.Miałam ten problem z własnym dzieckiem.Podawaj mu do jedzenia
                systematycznie suszone pestki dyni.To naprawde zabezpiecza
                • Gość: jolaz Re: owsiki u dziecka 7 lat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.05, 12:19
                  dzięki dziewczyny jesteście cudowne!! pestki dyni się łupie czy nie? bo nie
                  pamiętam jak wyglądają? i napiszcie mi jeszcze czy muszę wygotować swoją i męża
                  bieliznę? czy pościel też i synka osobiste rzeczy? mam nadzieję, że pozbędę się
                  tego cholerstwa. Nie wiem jak się mógł tym zarazić. TEraz będę musiała
                  przestrzegać mycia rąk bo to jest chyba najważniejsze.
    • Gość: kasia Re: owsiki u dziecka 7 lat IP: *.dsl.pipex.com 03.03.05, 14:52
      pestki dyni, ogorki kiszone, kapusta kiszona i jak juz wspomniano - czosnek

natomiast zrezygnuj na jakis czas ze slodyczy (i tak tylko na zdrowie wyjdzie)

aha, pyranthelum przewaznie nalezy brac dwukrotnie, drugi raz po ok. 10 dniach

co do wygotowywania: pizamy, bielizne i posciel niestety koniecznie, owsiki
      wychodza z odbytu (to powoduje swedzenie) w celu zlozenia jaj, dziecko drapie
      sie i przenosi te jaja do buzi, po prostu nieswiadomie je zjada (dlatego tak
      wazna jest higiena, upewnij sie, ze po wizycie w toalecie dziecko myje rece
      dokladnie ciepla woda i mydlem), moga one zostac wlasnie w poscieli i na
      pizamach itp.
      • Gość: aga Re: owsiki u dziecka 7 lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 01:33
        spijcie w obcislych majtkach,rano wyprac,wyprasowac,zmieniac posciel,nie
        trzepac,pozniej prasowac,czesto myc rece,a szczegolnie po wizycie w toalecie!!!
        leczenie:pirantel,jednorazowo,pozniej powtorzyc po 2 tyg,nawet 2-3 razy.lek na
        recepte,wczesniej wizyta u lekarza-wymaz z odbytu,lek powinni wziasc wszyscy
        mieszkancy,jesli beda nawracaly objawy to warto zrobic bad. mykologiczne,byc
        moze towarzyszy owsicy grzybica.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka