boma1 12.09.06, 15:45 Moja nastoletnia cora ma lupiez. Myje (dlugie, geste) wlosy roznymi szamponami. Probowala mnostwo. Byla u dermatologa. Przechodzila kilkudniowa kuracje. A lupiez jak byl, tak jest. Czasami wrecz sypia sie biale platy. Co robic? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
5_monika Re: co na lupiez 22.09.06, 13:15 przyczyną może być grzybica wewnętrzna, więc żaden szmpon go nie wyleczy. pzdr Odpowiedz Link
iokepine Re: co na lupiez 22.09.06, 21:56 Spróbuj do włosów ciemnych - płukać po myciu włosów szałwią. Do włosów jasnych - rumiankiem i łopianem. Jeśli łupież nie ustąpi, warto zrobić sobie kurację antycandidia. Odpowiedz Link
dorota20w Re: co na lupiez 03.10.06, 13:34 a co to za kuracja? bo ja tez mam problem z łupieżem. Odpowiedz Link
5_monika Re: co na lupiez 03.10.06, 14:26 jak nie masz obrzydzenia to kuracja moczem na skórę głowy + dieta jak przy grzybicy Odpowiedz Link
allergy Re: co na lupiez 29.10.06, 22:00 a mi nigdy nic nie pomaglo...zaden szampon z cynkiem...pomogl mi doskonale szampon z selenium sulfide...tylko po nim nie mam lupiezu....kupuje go w stanach..ale mysle ze w polsce tez maja...chodzi o ten skladnik. polecam Odpowiedz Link
tatakazik Re: co na lupiez 10.02.07, 13:18 Może być przyczyną braku selenu w organizmie. Można uzupełnić te braki, pożywieniem lub suplmentacją. Odpowiedz Link
wacka1 Re: co na lupiez 07.02.07, 22:07 niezawodny liść aloesu.swieżym liściem natrzeć włosy.aloes wzmacnia też włosy.Odrastaja nawet po chemii.Pomaga też sok z cytryny. Odpowiedz Link
kuiluri Re: co na lupiez 10.02.07, 17:19 też mam bardzo długie i gęste włosy i łupież to okropny kłopot mi pomaga coś takiego: szoruję najpierw głowe super dokładnie szamponem, potem smaruję sobie sokiem z cebuli na ok. 1h (niestety smierdzi) myje głowe jeszcze raz i na koniec myję włosy żółtkiem i spłukuje przegotowaną wodą z cytryną po takim czymś cały tydzień moge nie myć włosów Odpowiedz Link
folavril selsun blue 10.02.07, 18:17 leczy też łupiez tłusty, niestety dośc dużo kosztuje ok 35 zł; ale jest bez recepty i do sprowadzenia w każdej aptece. stosuje się go jakieś 2 razy w tygodniu, aż do wyleczenia. bardzo mi pomógł (mam azs) Odpowiedz Link
tenia100 Re: selsun blue 23.02.07, 11:51 wypróbuj SEBOREN ok 10zł nie jest to żaden reklamowany specyfik ale zawiera łopian, tatarak i coś jeszcze ale nie pamiętam Odpowiedz Link