Dodaj do ulubionych

nadmierna potliwość, pomocy!!!!!

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.03.05, 17:32
Nie moge sobie poradzić z nadmierną potliwością.Jestem szczupłą
dziewczyną.Nie mogę sobie kupowac jasnych bluzek,bo od razu widać
nieestetyczne plamy:-( Pocę się nie tylko latem,nawet teraz,zimą jest to dla
mnie bardzo uciążliwe.Może fakt,że jestem raczej nerwową osobą ma na to
wpływ.Dłużej chyba już tego nie zniosę.Czy są na to jakies SKUTECZNE
sposoby???Pomóżcie,proszę!
Obserwuj wątek
    • Gość: Maria Re: nadmierna potliwość, pomocy!!!!! IP: *.retsat1.com.pl / *.retsat1.com.pl 18.03.05, 23:11
      Są w aptekach. Nie pamiętam nazwy ale chyba Antydral. Pytaj o antyperspiranty w
      kulce nie w spreyu. Nadmierna potliwość to jak mania prześladowcza. Im więcej o
      tym myślisz tym bardziej się pocisz. Wycisz się. Nie koncentruj się na tym
      poceniu. W aptece napewno coś doradzą. Grunt to się nie wstydzić. Bywa że po
      jakimś czasie stosowania antyperspirantu, przestaje pomagać, nie zrażaj się kup
      inny i próbuj Mnie się udało. Musisz uwierzyć że pomoże. powodzenia.
      • Gość: Marta Re: nadmierna potliwość, pomocy!!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.03.05, 20:29
        Probowalam juz wszystkich mozliwych dezodorantow i antyperspirantow.I
        nic.Bluzki mam nadal mokre :-(((((((.To prawda,ze im czesciej sie o tym mysli
        tym jest gorzej,bledne kolo.Ale co z tym zrobic???Czy isc do internisty czy do
        psychologa??Oto jest pytanie...Mam z tego powodu powazna dziure w psychice,boje
        sie wyjsc "do ludzi"...
    • Gość: Marta Re: nadmierna potliwość, pomocy!!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.03.05, 22:00
      Czy ktos moze mi cos sensownego poradzic??Proooooooosze!!!!!!!!!!!
      • Gość: agi Re: nadmierna potliwość, pomocy!!!!! IP: *.c153.petrotel.pl 19.03.05, 22:09
        pogadaj z lekarzem rodzinnym. dobrze zrobić badania na tarczycę (pocenie się
        może też być objawem innych chorób). polecam właśnie antidral (w aptece). uwaga
        niszczy bluzki! stosować na noc, bo wtedy człek się mniej poci, a i piżamy
        mniej żal. poza tym diablo swędzi lub szczypie, można się przyzwyczaić. na
        początku stosowałam systematycznie, teraz 1,2 razy w tygodniu i mam spokój.
        pozdrawiam
        • Gość: Marta Re: nadmierna potliwość, pomocy!!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.03.05, 19:56
          Agi,jak to stosowac na noc??Przeciez wlasnie w nocy skora odpoczywa po
          wszystkich deodorach stosowanych w ciagu dnia..A moze ten Antidral stosuje sie
          wlasnie w nocy?Drogie to jest, tak na marginesie?
    • Gość: misiu Skuteczny SPOSÓB IP: *.echostar.pl 20.03.05, 20:08
      Przejdź na Wegetarianizm - odpadnie wiele twoich problemów! Wiecej info na www.
      vege. pl
      • Gość: Marta Re: Skuteczny SPOSÓB IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.03.05, 11:15
        Na wegetarianizm przechodze,tyle ze powoli,ale od dluzszego juz czasu.Tyle ze z
        pobudek czysto moralnych.W ogole pierwsze slysze,zeby wegetarianizm mial jakis
        wplyw na potliwosc...
      • Gość: vege Re: Skuteczny SPOSÓB IP: *.slowiki.org / *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.05, 11:34
        Niestety, przejscie na wegetarianizm raczej tu nie pomoże.Jestem vege od kilku
        lat i mimo tego mam podobny problem jak Marta. Pozdro.
    • sunrise79 Re: nadmierna potliwość, pomocy!!!!! 21.03.05, 09:19
      cena ok 15 zl
      stosuje sie na noc,na oczyszczona skore(nie depilowac wczesniej!)zeby mial czas
      do rana zadzialac. polecam
      • Gość: Marta Re: nadmierna potliwość, pomocy!!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.03.05, 11:16
        Dzieki,musze w takim razie wyprobowac.Mam nadzieje,ze zadziala,bo jak
        nie,to...chyba przestane wychodzic z domu:-(((((
        • Gość: magda Re: nadmierna potliwość, pomocy!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.05, 18:33
          zastrzyki z botoxu.na pare miesiecy problem z głowy(zupełnie).jedyny minus to-
          cena ok 1000 zł
          • Gość: bea Re: nadmierna potliwość, pomocy!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 12:11
            • Gość: bea Re: nadmierna potliwość, pomocy!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 12:14
              Mnie ograniczenie spożycia mięsa pomogło. Zdecydowanie mniej sie pocę. Poza tym
              najważniejsze jest to , by mokrej bluzce nie towarzyszył przykry zapach. a to
              łatwe do osiągnięcia. Myjemy strategiczne miejsca kilka razy dziennie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka