Dodaj do ulubionych

Problem laryngologiczny...proszę o pomoc...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 00:27
Hej.
Mam od dłuższego czasu takie obiawy: cały czas coś ścieka mi z nosa do przełyku.W nosie kataru
nie mam a cały czas coś mi tam spływa!!!To jest gęste i zalega mi na granicy nosa i gardła.Nię mogę
często ani tego przełknąć ani wydmuchać...Wydzielina ta zwylke jest przeźroczysta ale zadrza się
też(szczególnie rano) , że jest zielonkawa!
Byłam u laryngologa i stwuerdził,że to może być na tle uczuleniowym-przepisał leki odczulające i
krople do nosa...Ale niestety-poprawy nie ma.
Co mam z tym robić,bo strasznie mi to przeszkadza!!!Nieraz jak mi się tego więcej nazbiera to aż
mam duszności-tak mnie to podrażnia!

Pomocyyy...!!!

Kat.
Obserwuj wątek
    • nnike Re: Problem laryngologiczny...proszę o pomoc... 26.03.05, 01:16
      Trzeci migdał? Może jest powiększony? Idź do innego laryngologa, a póki co, kup
      sobie zawiesinę Sulfarinol (nie ominie Cię jednak wizyta, bo krople są na
      receptę) i krop tak, by preparat nie dostawał się do gardła, lecz zostawał
      tylko w nosie. Nie dłużej niż 5 dni. Powinno pomóc.
      • vecka Re: Problem laryngologiczny...proszę o pomoc... 26.03.05, 08:31
        Hej,

byc moze trzeci migdal, jezli nie trzeci migdal, to zrob wymaz i dostaniesz antybiogram, moze celowany antybiotyk by pomogl. Wymaz robi sie 3 tygodnie od odstawienia antybiotykow, zadnych srodkow miejscowych tez antybakteryjnych.
        Pozdr.
    • Gość: Konowal Re: Problem laryngologiczny...proszę o pomoc... IP: *.ma-cambridg0.sa.earthlink.net 26.03.05, 09:56
      U Anglosasow to sie nazywa "postnasal drip".
      Wskazuje na jakis przewlekly proces zapalny w nosie (alergia lub infekcja).
      Albo moze masz zawalone zatoki przynosowe lub czolowe.
      Tak czy inaczej, jakis dobry antybiotyczek powinien to zalatwic, jesli leki na
      katar sienny nie pomagaja. Kolor zielonkawy wydzieliny szczegolnie wskazywalby
      na jakis przewlekly proces zapalny.
    • Gość: magda Re: Problem laryngologiczny...proszę o pomoc... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 10:36
      miałam to samo okazały się zatoki dostałam antybiotyk i krople które do tej
      pory stosuje wszystko przeszło tylko nie wiem czy to normalne,jak wychodze na
      swieże powietrze cieknie mi z nosa ale to mam od lat.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka