Gość: Iza IP: *.homenett.pl / 195.205.3.* 26.03.05, 20:21 Co to sa przepływy dogłowowe,na czym to polega? moze ktoś miał takie badanie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Magda Re: przepływy dogłowowe IP: *.3vnet.pl 26.03.05, 23:07 Badanie usg dopplerowskie tętnic dogłowowych - ocena tętnic szyjnych i kręgowych,pozwalajace ocenic przeplyw krwi.Mialam robione i dzieki temu badaniu ,zdiagnozowano mi przyczyne dlugoletnich zawrotow glowy.Podaje Tobie link poczytaj sobie www.piokal.pl/gazeta/index.php?nr=7&art=8 Odpowiedz Link Zgłoś
mary_ann Do Magdy 27.03.05, 01:24 Magdo, zapewne chcesz pomóc, ale podajesz link do publikacji (strony) wprost kuriozalnej, nadajacej się do tezaurusa Feline. Jest to o tyle groźne, że jej nazwa sugeruje profesjonalizm i ktoś możesię na zawarte tam informacje nabrać. Pal sześc, że "specjaliści" piszą o komórkach MacieŻystych (sic!), ale np. posuwają się do stwierdzenia, że jeśli nie pozbedziemy się problemów z przepływami dogłowowymi to... przekażemy je dziedzicznie:-))) Ręce opadają:-(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Do Magdy IP: *.3vnet.pl 27.03.05, 14:18 Podajac ten link mialam na mysli na czym polega te badanie i jakie przyczyny chorobowe mozna znaesc.Nie czytalam dokladnie ,chodzilo mi to jak wyzej.Rzeczywiscie nie pomyslalam o konsekwencjach ,za to serdecznie przepraszam.Oczywiscie ,ze to bzdura,wedlug mnie mamy predyspozycje do dziedziczenia i nie pomoga zadne zabiegi tak jak tu pisza,zeby nastepne pokolenie nie bylo obciazone "wada genu"Ale gafa ,dzieki Ann ,ze zwrocilas na to uwage. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: przepływy dogłowowe IP: *.homenett.pl / 195.205.3.* 27.03.05, 22:36 Bardzo dziekuje Magda za wyjasnienie, musze zrobić takie badanie ze wzgledu na zawroty głowy które mam od jakiegos czasu. Moze orientujesz sie czy mozna takie badanie zrobic prywatnie ? nie wiem czy dostane skierowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: przepływy dogłowowe IP: *.3vnet.pl 28.03.05, 00:29 Jedna neurolog kazala zrobic prywatni.Poszlam na konsultacje do drugiej ,ta znow ,ze jezeli zajdzie potrzega to zrobi ,nie chcialam znow czekac zrobilam prywatnie[50zl].Szukaj u siebie w szpitalach ,dzwon i pytaj jest to wazne badanie potwierdzi alo wykluczy przyczyny Twoich zawrotow.Umnie to z remisjami trwalo z10lat ,a tym bardziej wiedzialam ze to niedotlenienia ,bo moja mama miala to samo ,ale gdzie nie poszlam to mowili"a co to Pani sobie wymyslila"Biore Memotropil[neotropil] ,choc mowia ze jest szkodliwy ,leki krazeniowe i w jakis sposob funkcjonuje,ale musze uwazac przy zmianach pozycji ciala,bo zawsze w cos wlece.Jestem z natury szybka osoba i z tego powodu mam ponabijane siniaki.Czy mialas badany blednik?Jeszcze raz sorry za ten artykul ,ale podajac go mialam na mysli jak wyzej w poscie napisalam.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: przepływy dogłowowe IP: *.homenett.pl / 195.205.3.* 28.03.05, 09:28 Witam! błędnik miałam badany, nic nie wykryto.mam natomiast skrzywienie gornego odcinka kregoslupa (lordoza), i problemy z kregosłupem. choruje na nadczynnosc tarczycy,(podano mi 3 razy jod) niby hormony w normie TSH 2. Magda dzieki za kontakt.Te zawroty u mnie sa takie napadowe nie sa ciagłe wczoraj np. trwały przez pół dnia pózniej ustapiły. Odpowiedz Link Zgłoś