Gość: mm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.05, 20:49 i co z tym zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mm Re: początek haluksów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.05, 21:00 dzięki za link Odpowiedz Link Zgłoś
spector1 Re: początek haluksów 28.03.05, 21:27 Nadmierna pronacja stopy jest z reguly przyczyna haluksow. Oczywiscie,ze poprzeczne plaskostopie prowadzi do haluksow ale przyczyna tych pierwszych jest czesto zla pronacja. Co jest zas przyczyna nadmiernej pronacji i jak ja skorygowac odpowiednio wczesniej? Mamy tutaj caly lancuch przyczynowo-skutkowy,ktorego nie zauwazyli autorzy w/w wywodow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: początek haluksów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.05, 21:57 fajnie spector1, ale jak sobie z tym poradzić :((?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann Re: początek haluksów IP: *.chello.pl 29.03.05, 23:30 miałam podobną historię w ostatnie wakacje. staw palucha lewej stopy najpeirw zaczął pobolewać przy chodzeniu, potem zrobił się też obrzmiały. byłam w rozpaczy, bo do tej pory byłam dumna z pięknych stóp. a na lewej stopie zrobił sie typowy haluks, paluch nienaturalnie sie wygiął. no klęska totalna!!! ale znajomy podpowiedział mi jodynę - trzeba smarować zmienione miejsce przynajmniej 2 razy dziennie do skutku. jodyna likwiduje stan zapalny - mnie to pomogło badrzo skutecznie, po ok. 3 tygodniach smarowania stopa wróciła do normy!!! do tej pory wszystko jest OK - nic nie wróciło. tak więc spróbuj koniecznie!!! pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: początek haluksów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 16:38 dziękuję:) Odpowiedz Link Zgłoś