Dodaj do ulubionych

Ból czubka głowy i włosów

IP: *.lub.net.pl 07.05.05, 20:38
To na poważnie- ja nie żartuję. Otóż od jakiegos czasu zdarza mi sie ból
czubka głowy i włosów tej okolicy- ale przy dotyku ręką. Głowa ogólnie mnie
wtedy trochę boli, ale jak jej dotknę, to nawet włosy bolą.
Czy ktos tak miał/ ma i czy to oznacza cos powaznego?
Jest to dla mnie bardzo dziwny objaw, nigdy o nim nic nie słyszałam ani nie
czytałam. Nie wiem, czy machnąć na to ręka, czy jednak zwiastuje jakies
problemy.
Obserwuj wątek
    • Gość: Magda1 Re: Ból czubka głowy i włosów IP: *.3vnet.pl 08.05.05, 10:52
      Moze to przeczulica skory?
    • Gość: baś Re: Ból czubka głowy i włosów IP: *.tarnowskie-gory.sdi.tpnet.pl 08.05.05, 12:05
      To bardzo poważne!Idź z tym do neurologa i nie pozwól się zlekceważyć!!!!!!!!!!
      Słyszałam, że takie objawy u mojej znajomej uzano za zapowiedź czegoś
      poważnego, niestety nie pamietam co to było, chyba coś z krążeniem.
      • Gość: Werka Re: Ból czubka głowy i włosów IP: *.lub.net.pl 08.05.05, 18:13
        Baś! Co to było w końcu z ta Twoja znajomą? Mnie lekarze oczywiście
        zlekcewazyli- najpierw byłam u rodzinnego po kolejna receptę (mam tachykardię)i
        mu o tym napomknełam, to nie wziął tego na poważnie.
        Neurologowi tez o tym wspominałam (mam rwę kulszową), ale miałam wrażenie, ze
        potraktował mnie jak hipochondryczkę. Te dziwne bóle skóry mam raczej od
        niedawna- moze 3-4 miesiące. Mam 33 lata.
        Może ktos ma jeszcze jakis pomysł?
    • snajper55 Re: Ból czubka głowy i włosów 08.05.05, 19:48
      Gość portalu: Werka napisał(a):

> Głowa ogólnie mnie wtedy trochę boli, ale jak jej dotknę, to nawet włosy bolą.

Czy włosy po wyrwaniu też Cię bolą ?

S.
      • Gość: sisi Re: Ból czubka głowy i włosów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.05, 20:29
        Tez tak mialam,zwlaszcza zima,jak czapke zdjelam,moze jakies elektryzownie
        odziezy.Teraz mam spokoj,przeszlo samo,moze czapki nie nosze hehe,pozdro
        • Gość: Werka Re: Ból czubka głowy i włosów IP: *.lub.net.pl 08.05.05, 20:31
          No coś Ty- co elektryzowanie, to elektryzowanie. To po prostu jest ból! jak
          unosze włosy przy skórze, to też to boli, ale tylko na samym czubku.
          • Gość: fizol Re: Ból czubka głowy i włosów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 22:21
            werka!
            masz rwę kulszową i bolą cię włosy i czubek głowy
            wiem że to może zabrzmieć śmiesznie, ale skądś się to bierze
            jeśli będziesz chciała cos z tym zrobić, polecam fizjoterapeutę pracującego
            metodą terapii powięziowej, krzyżowo-czaszkowej lub osteopatę
            • venus22 Re: Ból czubka głowy i włosów 09.05.05, 00:37
              Moze to jest jakis wariant migreny, w zasadzie w migrenie glowa boli po jednej
              stronie w okolicy skroni ale moze tez bolec na czubku lub z tylu u dolu.

Bol glowy moze w ogole nie wystepowac, tak nawiasem.

Obolala skora na glowie i nawet bol "wlosow" to bardzo czeste w migrenie.

Venus
            • Gość: Werka Re: Ból czubka głowy i włosów IP: *.lub.net.pl 10.05.05, 12:11
              To nie smieszne, co napisałes, tylko prawdziwe. Mam m.in. dyskopatię i od paru
              tygodni własnie próbuję coś zrobić z rwą, która tym razem nie jest aż tak
              nasilona, jak było pare lat temu (nie pamietam, czy wtedy bolała mnie skóra
              głowy i włosy). Ale numer!
    • Gość: baś Re: Ból czubka głowy i włosów IP: *.tarnowskie-gory.sdi.tpnet.pl 09.05.05, 13:51
      Niestety, nie mogę wyjaśnić co to było. Wiem jednak, że to nie jest błaha
      sprawa. Nie zostawiaj tego tak! Może poczytaj o rodzajach migren i bólu głowy,
      bo są rózne, w tym takie, które świadczą o złym krążeniu krwi w obrębie głowy,
      a to jest bardzo niebezpieczne.
      • Gość: Ofelia Re: Ból czubka głowy i włosów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 21:23
        hej!ja tez tak mam od czasu do czasu.ale tylko czasem,przez 1 dzien na
        przyklad.mam nadzieje ze to nic wielkiego..
    • Gość: Delvra Re: Ból czubka głowy i włosów IP: 64.246.36.* 12.05.05, 01:27
      Co do czubka glowy to niewiele poradze. Natomiast jezeli chodzi o wlosy to po prostu sciac je i przestanie bolec.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka