asiak44 19.05.05, 17:13 Czy podkrążone oczy (tzw. sińce pod oczami0 są oznaką jakichś dolegliwości, co robić żeby się ich pozbyć, oprócz oczywiście regularnego snu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nuluska Re: Podkrążone oczy 19.05.05, 18:53 Jeśli nosisz soczewki kontaktowe to podkrążone oczy są obiawem ich niedotlenienia. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
sajgonetka Re: Podkrążone oczy 20.05.05, 10:54 podkrazone oczy sa wynikiem niedotlenienia ogolnie. i gromadzenia sie wody (obrzek) na twarzy - skupia sie akurat pod oczami.. moja kolezanka, mogla spac i byc na maxa wypoczeta, a ciagle miala podkrazone oczy. pamietam, ze rano zawsze jogurt nakladala. to lagodzilo. a potem na uczelni, w czasie przerwy, tak kolo poludnia, to samo. wiem, ze to troche uciazliwe, ale pomagalo.. dodatkowo wybielalo skore, bo ona oprocz tego, ze miala podkrazone, to jeszcze sinawe.. takie klasyczne wory.. Odpowiedz Link Zgłoś
samwieszkimjestem Re: Podkrążone oczy 27.05.05, 19:08 Jest to objaw, w przypadku sinych cieni, nieprawidłowej pracy nerek. W przypadku ceni żółtawych - niecałkowite opróżnienie woreczka żółciowego, a zatem - nieprawidłowośc w funkcjonowaniu wątroby. POjawiane się cieni pod oczami wieczorem jest właśnie ściśle powiązane z ustawaniem pracy nerek i wątroby w czasie nocy. Na mnie widać to jak na dłoni, im później, tym większe mam cienie. Zawsze miałam cienie i 3 lata temu okazało się, że zbiera mi się piasek w nerkach. Jedyna rada na cienie i ne tylko to higieniczny tryb życia i profilaktyka chorób nerek i wątroby. Osobiscie piję herbatkę z pokrzywy (3x dziennie, 2torebki na szklankę) i coraz lepiej wyglądam. Odpowiedz Link Zgłoś
asia9931 Re: Podkrążone oczy 28.05.05, 16:04 Czasami to taka uroda i ja niestety tak mam, nie pomagają wowczas zadne oklady.pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
artur737 Jezeli jestes zdeterminowana 28.05.05, 20:14 Jezeli taka twoja uroda to za oplata chirurg plastyczny moze ci tam ponastrzykiwac rozne rzeczy pod oczy i since znikna. Inacze to zostaja ci kosmetyki. Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: Jezeli jestes zdeterminowana 28.05.05, 20:49 czasem anemia daje takie objawy. Venus Odpowiedz Link Zgłoś