dagle 28.07.05, 19:28 W upalne dni mężowi puchną nogi w kostce, do tego jeszcze doszedł ból, dodam, ze mąż ma 33 lata Czy wie ktoś od czego ta dolegliwość się bierze ??? Z góry dziekuję za odpowiedzi :))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mcakala Re: Mojemu mężowi puchną nogi na upale !!! 28.07.05, 19:59 Problem z krążeniem? Może należałoby się przebadać u kardiologa. Odpowiedz Link Zgłoś
gonia59 Re: Mojemu mężowi puchną nogi na upale !!! 28.07.05, 20:07 albo układ limfatyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
kama2701 Re: Mojemu mężowi puchną nogi na upale !!! 28.07.05, 20:39 To powazna sprawa klopoty z sercem na 99% Odpowiedz Link Zgłoś
7em Re: Mojemu mężowi puchną nogi na upale !!! 28.07.05, 22:53 niech nie żre tyle miesa słodyczy i innego dziadowstwa w ten upał. po uplywie 3 - 5 dni objawy ustapia 5040 Odpowiedz Link Zgłoś
leila1 Re: Mojemu mężowi puchną nogi na upale !!! 29.07.05, 09:37 no własnie, co z tym robic bo mnie tez wczoraj spuchły, a szczególnie prawa kostka. Mam 34 lata Tez mysle ze to krązenie (serce mam zdrowe oprocz lekkiej nerwicy) ale co ma układ limfatyczny do puchniecia kostki? Odpowiedz Link Zgłoś
zyrafa46 Re: Mojemu mężowi puchną nogi na upale !!! 29.07.05, 10:30 Zapraszam na priv. Zyrafa47@gazeta.pl Żyrafa Odpowiedz Link Zgłoś
rezurekcja puchniecie nóg 29.07.05, 11:52 jest zwiazane z siedzacym trybem zycia. Owczem , chdozi o uklad krazenia ale niekoniecznie o serce, lecz o zyly i tetnice, ktore nie dzialaja prawidlowo. TAkimi schorzeniami zajmuje sie flebolog, ktory dobiera albo specjalne podkolanowki uciskowe albo specjalne bandaze elastyczne. Moza tez zazywac leki poprawiajace krazenie, ale leki dobiera lekarz. Z wlasnych doswiadczen mowie. Niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
agulha Re: Mojemu mężowi puchną nogi na upale !!! 29.07.05, 15:26 Niech mąż zmierzy sobie ciśnienie tętnicze. Miałam to samo i chociaż lekarka, to też nie wpadłam sama na to, a to było podwyższone ciśnienie. Odkąd biorę lek, nogi mi już nie puchną. Odpowiedz Link Zgłoś
dagle Re: Mojemu mężowi puchną nogi na upale !!! 29.07.05, 16:02 cisnienie odpada, maz ma cisnienie w normie, chyba, ze na upale mu podskoczylo, a te problemy z sercem, to moze byc to, bo maz ma nerwice, a poza tym pracuje jako kierowca, jezdzi dlugo i daleko, wiec moze zylaki??? chyba trzeba sie udac do lekarza, dziekuje Wam za porady:))) Odpowiedz Link Zgłoś
rezurekcja Re: Mojemu mężowi puchną nogi na upale !!! 29.07.05, 16:06 dagle napisała: > pracuje jako kierowca, jezdzi dlugo i daleko, wiec moze zylaki??? no siedzi przeciez, to mu krazenie w nogach sie popsulo. Podobnie jak mnie. DO fleobolga niech idzie. RAno i wieczorem niech mierzy sobie obwod obu lydek w najszerszym i najweszym (czyli na gorze i na dole) miejscu, niech zapisuje wyniki i z nimi idze do lekarza. > chyba trzeba sie udac do lekarza, dziekuje Wam za porady:))) trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
dagle Re: do rezurekcji 29.07.05, 16:08 czy moglabys napisac nazwe tego lekarz, bo w obydwu Twych postach jest rozna ??? fle..... co ;))) Dzieki! Nie wiem, czy w moim miescie taki przyjmuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
okrent9 a puchnięcie dłoni? 30.07.05, 00:34 A mnie raz w upale ok. 40 stopni strasznie spuchła lewa dłoń (może prawa też troszkę, ale lewa okropnie!) - do tego stopnia, że właściwie nie byłam w stanie zgiąć palców... Przeraziło mnie. Od razu kiedy dotarłam do domu włożylam dłoń pod strumień zimnej wody i po jakimś czasie opuchlizna zeszła. Czy takie puchnięcie to też objaw problemów z krążeniem? Mówiono mi zawsze, że mam "słabe" (?) krążenie (niskie ciśnienie) i to z tego powodu zwykle mam chłodne ręce i stopy, a w zimie okropnie mi marzną i mam skłonności do odmrożeń nawet w temperaturach powyżej 0 stopni C... Czy ja też powinnam pójść do flebologa??? Odpowiedz Link Zgłoś