betina02 13.08.05, 22:17 co moze oznaczać biały nalot na języku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kiinga Re: biały nalot na języku 13.08.05, 22:37 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=30155 Odpowiedz Link Zgłoś
betina02 Re: biały nalot na języku 14.08.05, 13:51 ostatnio wykryto u mnie drożdżaki w moczu i dostałam antybiotyk CIPHIN 250, czy to mozliwe ze te drożdzaki sa tez na języku? jakie musze zrobic badanie jezeli to tez grzybek na języku? Odpowiedz Link Zgłoś
betina02 Re: biały nalot na języku 14.08.05, 14:11 poczytałm trochęo grzybkach i mysle ze moze to Candida, jak sie objawia, czy tylko bialym nalotem na jezyku? bo mam jeszcze uczucie pieczenia w gardle. Odpowiedz Link Zgłoś
kiinga Re: biały nalot na języku 14.08.05, 14:44 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=30155 Odpowiedz Link Zgłoś
betina02 Re: biały nalot na języku 14.08.05, 15:31 dzięki za pomocne linki, mam jeszcze pytanie, jakie powinnam zrobic badania? udac sie do laryngologa? Odpowiedz Link Zgłoś
martta_k Re: biały nalot na języku 14.08.05, 15:33 wymaz z języka i kału w kierunku grzybów w poradnii mykologicznej Odpowiedz Link Zgłoś
betina02 Re: biały nalot na języku 14.08.05, 15:46 dziekuje, zamierzam isc do lekarza rodzinnego po skierowanie, czy robi sie wymaz ogólny czy specjalny na Candide? Odpowiedz Link Zgłoś
mrpoziem Re: biały nalot na języku 14.08.05, 19:49 Widzę, że na tym forum biały nalot = candida... A może to "zwykły" refluks żołądkowo - przełykowy lub inne problemy z przewodem pokarmowym? Coraz więcej ludzi źle się odżywia, prowadzi siedzący tryb życia, oczywiście nerwy... I coraz więcej ludzi choruje na różne choroby przewodu pokarmowego nawet nie zdając sobie z tego sprawy... Idź do lekarza, pogadaj z nim, niech cię przebada, zleci ewentualnie jakieś dodatkowe badania i pewnie dowiesz się co Ci jest. Myśle, że niekoniecznie będzie to prawie już "mityczna" candida... Zdrówka życzę Marek Odpowiedz Link Zgłoś
martta_k Re: biały nalot na języku 14.08.05, 20:37 mrpoziem napisał: > Widzę, że na tym forum biały nalot = candida... > A może to "zwykły" refluks żołądkowo - przełykowy lub inne problemy z przewodem > pokarmowym? > Coraz więcej ludzi źle się odżywia, prowadzi siedzący tryb życia, oczywiście > nerwy... I coraz więcej ludzi choruje na różne choroby przewodu pokarmowego > nawet nie zdając sobie z tego sprawy... > Idź do lekarza, pogadaj z nim, niech cię przebada, zleci ewentualnie jakieś > dodatkowe badania i pewnie dowiesz się co Ci jest. Myśle, że niekoniecznie > będzie to prawie już "mityczna" candida... > > Zdrówka życzę > > Marek mam podobny problem, biały język, testy na candidię wyszły ujemne, brak pasożytów, gastroskopia w porządku, pomogło troche smarowanie języka aperisanem (żel na bazie szałwii), oprócz tego po 2-3 miesiącach baaardzo żółknie mi szczoteczka do zębów aż sie lekko czarna robi:) nie wiem co z tym fantem zrobić i dlatego idę na testy zeby zobaczyć czy nie mam alergii pokarmowej (bo mam alergię na pyłki, więc może u mnie wystąpić alergia krzyżowa) Odpowiedz Link Zgłoś
betina02 Re: biały nalot na języku 14.08.05, 20:39 obyś miał racje, ale po poczytaniu tu wątków i linków podejrzewam ze to mnie dopadło, oczywiscie od dzis o tym myslę bo do tej pory nie byłam swiadoma tego a kiedy miałam problemy z gardłem lekarze załamywali ręce, azw koncu migdały zniszczyły sie i jeden madry lekarz powiedziąl ze sa tak zniszczone ze nalezy je usunąc, usunełam ale minal tylkoból gardła , pieczenie utrzymuje sie, mam czesto grzybice w pochwie, a kilka dni temu zapalenie pecherza mnie dopadło rzy okazji badania moczu wykryto drozdzaki do tego biały jezyk i swedzi mnie odbyt, podejrzewam wiec to swinstwo. Oczywiscie od razu udaje sie do lekarza i prosze o skierowabie na badanie kału. Odpowiedz Link Zgłoś
betina02 Re: biały nalot na języku 15.08.05, 09:18 do jakiego lekarza z candidą? Odpowiedz Link Zgłoś
allutka ważne pytanie 15.08.05, 10:37 czy ten nalot jest jednakowy, utrzymuje się przez cały czas, czy tworzy jakby takie wzorki i raz się pojawia, raz znika? Odpowiedz Link Zgłoś
allutka Re: ważne pytanie 15.08.05, 10:38 czy ewentualnie taki wyglad języka to też objaw grzybow? Odpowiedz Link Zgłoś
airbus340 Re: ważne pytanie 16.08.05, 13:28 Lekarz-mykolog? Jest wogóle taka specjalizacja? Bo o ile ja wiem,to mykologia jest specjalizacja biologii,a nie medycyny// I mykolog to biolog,nie lekarz. Nie słyszałem nigdy o poradni mykologicznej,czy są takie? Odpowiedz Link Zgłoś
betina02 Re: ważne pytanie 16.08.05, 13:38 dziwne ze nie słyszałes , a gdzie zrobisz te wszystkie badania kału na grzyby i bakterie? Odpowiedz Link Zgłoś