Dodaj do ulubionych

Przychodnia SPARTAŃSKA, proszę...

17.08.05, 20:35
Czy ktoś z was miał jakieś doświadczenia z wizytą w przychodni
reumatologicznej na Spartańskiej? Jak wrażenia???
Czy możecie polecić kogoś z pracujących tam lekarzy? Czy można się zapisać do
konkretnej osoby?
Bardzo proszę o odpowiedzi, dzięki.
Obserwuj wątek
    • rp4 Re: Przychodnia SPARTAŃSKA, proszę... 20.08.05, 21:14
      up
    • krystyna244 Re: Przychodnia SPARTAŃSKA, proszę... 21.08.05, 10:57
      Jestem leczona na Spartanskiej. Wymieniam minusy:
      - nawet stalym pacjentom trudno sie dostac do lekarza , zapisy na nastepny
      miesiac sa pierwszego dnia poprzedniego miesiaca, potem brak miejsc i nawet jak
      wyjesz z bolu nikt cie nie przyjmie
      - zapisy sa na godzine ale trzeba sie liczyc z tym ze zawsze sa opoznienia (
      nawet do 2 godzin), jak zwalniasz sie z pracy do lekarza to masz duzy dodatowy
      stres
      - czesc lekarzy przyjmuje pomiedzy pacjentami przedstawicieli handlowych
      - leczenie tradycyjne - niewielka grupa pacjentow leczona nowymi, drogimi
      lekami ale nie wiem jak udalo im sie wdac w laski lekarza
      - duza liczba pacjentow , lekarz przez 3/4 wizyty wypelnia kwitki, oglada tylko
      wyniki badan i wypisuje recepty - ostatni raz bylam badana przez lekarza jakies
      3 lata temu.
      - kosztowniejsze badania nie sa robione czasem problem ze zwyklymi rentgenami -
      sugeruje sie zeby skierowanie bylo od lekarza rodzinnego
      Lecze sie tam od kilkunasu lat i widze ze Instytut stale stopniowo pogarsza
      jakosc leczenia
      Plusy
      - finansuje NFZ
      pozdrawiam
      Krystyna
      • agnieszka_borkowska Re: Przychodnia SPARTAŃSKA, proszę... 21.08.05, 23:08
        Ja też się tam leczę - od wielu lat. Tak, nie jest tam bajecznie, ale można
        sobie poradzić z niektórymi minusami:
        -zapisujesz się na wczesna godzine (wtedy jest najmniej opoznien!)
        -"leczenie tradycyjne"-innego po prostu nie ma!!!! Bo jeśli Krystyno244 myślisz
        o przeciwciałach (starałam się o nie, ale mi nie przyznano...), to są bardzo
        ścisłe kryteria do zakwalifikowania się do tego leczenia. Ja miałam za niskie
        OB... To nie zależy od tego czy lekarz chce Ci je dać czy nie. Poza tym te leki
        są podawane tym najmłodszym, bo oni mają największe szanse na normalną
        przyszłość i, podobnie jak w przypadku dzieci, najbardziej dba się o nich (ja
        pod tym względem też odpadłam, mimo iż mam zaledwie 24 lata, ale już choruję za
        długo i choroba zrobiła już dużo spustoszeń w stawach - nie ma zbytnio czego
        ratować, więc nikt we mnie nie chce zainwestować drogich leków...)
        -ja chodzę do lekarza, który bada mnie na każdej wizycie, może Krystyno244
        zmień lekarza? (ja zmieniałam 3 razy, dopóki nie trafiłam na dobrego)
        -nigdy nie miałam problemu z rentgenami. mialam za to z tymi droższymi
        badaniami krwi i EKG (ale to niestety nie zawsze zależy od tamtejszych lekarzy,
        po prostu nie mogą wydawać więcej pieniędzy niż mają...)

Zgadzam się, że jest tam nieciekawie no i niestety... gorzej niż wiele lat
        temu... Ale przynajmniej mam świadomosć, że tam są dobrzy specjaliści i - w
        razie czego - będą wiedzieli co ze mną zrobić... Mogłabym się leczyć także
        prywatnie, ale wiąże się to z koszmarnymi kosztami, na które mnie nie stać...
        Ja polecam - jeśli zależy Ci na leczeniu z NFZ. Jeśli nie, to na pewno mniej
        nerwów i frustracji będzie kosztowało leczenie prywatne...
    • rp4 Re: Przychodnia SPARTAŃSKA, proszę... 21.08.05, 12:15
      Krysiu, odbierz pocztę.
      • julia.a Re: Przychodnia SPARTAŃSKA, proszę... 21.08.05, 22:17
        wszystko co napisala krysia to PRAWDA. tam tylko wypisuja leki. a lekarz
        ortopeda na emeryturze tam przyjmujacy to dno calkowite../
        tam pracuja tacy sami reumatolodzy jak w innych przychodniach. tylko ze w tych
        innych mozesz spotkac lekarza z powolania, ktory tez bada pacjenta.
        w przychodni na walicow przyjmuje wspanialy lekarz reumatolog. kobieta. ale tam
        placisz za wizyte.
        proponuje badania robic w zwyklej przychodni gdzie jest reumatolog, co niestety
        wiaze sie z wizytami tam rowniez.
        a leczyc sie lub konsultowac leczenie na walicow.
        • tupunio Re: Przychodnia SPARTAŃSKA, proszę... 24.09.05, 17:23
          Proszę o namiary na reumatologa z przychodni na Waliców.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka