Dodaj do ulubionych

Operacyjne usunięcie hemoroidów-proszę o info poop

01.09.05, 16:39
Witam. Mam za kilka dni zabieg. Proszę o różne informacje-doświadczenia osób
po tym zabiegu :
1.możliwe powikłania-jakie i na co zwracać uwagę przy swoich obserwowanych
objawach ;
2.ból pooperacyjny- co jest głównym źródłem bólu; -czy zastrzyki p.bólowe
pozwolą znosić ten ból i ewentualnie spać;-po ilu dniach ból radykalnie się
zmniejszy(bez brania środków p.bolowych) ;
3.gorączka pozabiegowa-czy na pewno będzie ;-ile dni może sie utrzymać i w
jakich granicach;- jaka gorączka i kiedy będzie juz sygnałem alarmującym
ewentualnych nieprawidłowości; -czy pacjenta z gorączka mogą wypisać do domu;
4.krwawienia- czy bywają codziennie, czy są normą czy czy nie powinno ich
być; -czy jest realna grożba krwotoku;-czy krwotoki z wyciętych hemoroidów
sie samoistnie tamują czy nie
5. wypróżnienia-czy jest to żródło najw. bólów; -czy po wypróżnieniach zwykle
są krwawienia;-
6.pobyt w domu- na co zwracać uwagę najbardziej i kiedy reagować -niepokojące
objawy.
Dziękuję z góry za uwagi od byłych pacjentów a może i od chirurgów i
pozdrawiam!
Krzysztof M.
Obserwuj wątek
    • roxi0054 Re: Operacyjne usunięcie hemoroidów-proszę o info 01.09.05, 16:50
      Hej!Jestem pielęgniarką i pracuję na chirurgii gdzie operowane są właśnie żylaki
      odbytu.Powiem Ci tylko,że po zabiegu nie żałuj sobie zastrzyków p/bólowych.Nie
      wiem jakiej wielkości są Twoje żylaki ale lepiej wziąść zastrzyk niż
      cierpieć.Gorączka bardzo rzadko się zdarza po zabiegu,lekarz wtedy przeważnie
      włącza antybiotyk.Opatrunek będziesz miał przesiąknięty krwią także się nie
      martw o krwotok.Pracuję 3 lata na tym oddziale a tylko raz pacjent więcej
      podkrwawiał i trzeba było nieco poprawić.Przed pierwszym stolcem weż sobie
      zastrzyk,możesz również poprosić np.o parafinę żeby łatwiej Ci było się
      wypróznić.Do domu pacjent zostaje wypisany zwykle po pierwszym stolcu.Życzę
      powodzenia i pozdrawiam!
      • krzymar3 Re: Operacyjne usunięcie hemoroidów-proszę o info 01.09.05, 19:34
        Dziękuję za odpowiedź. Po pierwszym poście mol333 przeżylem szok. Twój list
        trochę(tylko) ostudził moją głowę .Napisz -czy takie syt. opisane przez mol333
        bywały w waszym szpitalu. Ja mieszkam w Lodzi. Czy ty też pracujesz w duzym
        wojewodzkim szpitalu.
    • mol333 Re: Operacyjne usunięcie hemoroidów-proszę o info 01.09.05, 16:51

-Szukaj na tym forum wypowiedzi autora MOL333. Jestem po operacji wew. i zew.
      hemoroidów wraz z polipem. Nie chce mi śię od nowa wałkować tematu. Na górze
      jest wyszukiwarka. Możesz wyszukać też info. na temat hemoroidów. Było tego
      dużo. Jedno mogę Ci powiedzieć od razu. Gdybym mogła conąć czas nie poddałabym
      się zabiegowi operacyjnemu za pomoća skalpela. Za późno się dowiedziałam, że
      istnieje inna możliwość zapewniająca o wiele szybszy powrót do zdrowia, nie
      dająca powikłań i bezbolesna. Nie wiem jak się fachowo nazywa ale polega na
      zakładaniu na hemoroidy specjalnych pierścieni. Pod wpływem niedokrwienia
      hemoroidy obumierają i odpadają. Jeszcze masz czas zmienić decyzję. Ja byłam
      operowana 4 lutego br. Rana nie zagoiła się do tej pory. Pozostała maleńka
      szczelina. Nie jest bardzo bolesna ale nie mogę jej tak zostawić. Muszę poddać
      się ponownej operacji pod narkozą ale dopiero w nowym roku żeby nie obciążać
      organizmu następną narkozą po tak krótkim czasie. Życzę podjęcia dobrej decyzji
      i zdrowia. Pozdrawiam
      < JUTRO JEST PIERWSZY DZIEŃ Z RESZTY MOJEGO ŻYCIA. CZAS NA ZMIANY! >
      • krzymar3 Re: Operacyjne usunięcie hemoroidów-proszę o info 01.09.05, 19:24
        Dziękuję bardzo za odpowiedź-jest dla mnie szokiem(razem z lipcowym
        postem).Pozwól ze napiszę do ciebie na twój pryw. email mol333@gazeta.pl
        • joanna.c Re: Operacyjne usunięcie hemoroidów-proszę o info 02.09.05, 16:54
          Dziś godzine temu miałam zabieg usuwania hemoroidów metodą Homeron. Trwało to
          ok 30min. Drugi zabieg za 4 tygodnie i ostatni za 8 tygodni. Jest niebolesny.
          www.luxmed.pl/nowa/wiedza/zabiegi/hemoron.html
          www.hemoroidy.net/modules.php?name=Sections&op=printpage&artid=63
          Nie zdecydowałabym się nigdy na operację w szpitalu, mimo ze jest bezpłatna,
          natomiast ta metoda płatna. [ok 1200zł wszystko]
          Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka