dori64 05.09.05, 20:08 Dosy często boli mnie prawa strona, najczęściej pod żebrami i w dół, czasami także pachwina. Nadmieniam, że brzuch jest miękki i nie mam gorączki.Czy ktoś coś doradzi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
netka2 Re: Ból po prawej stronie 06.09.05, 12:30 Mozliwe ze masz kamienie w woreczku zolciowym. Odpowiedz Link Zgłoś
dori64 Re: Ból po prawej stronie 06.09.05, 16:22 Byłam u lekarza. Stwierdził, ze to kolka nerkowa. Mam nadzieję, że to trana diagnoza, bo znów nadchodzi noc... Odpowiedz Link Zgłoś
villac Re: Ból po prawej stronie 06.09.05, 16:32 I poprzestałaś na stwierdzeniu lekarza , że to "kolka nerkowa"? a gdzie choćby podstawowa rzecz taka jak USG ? a może to początek czegoś poważniejszego ? a może nie ? a może to kręgosłup ? albo woreczek ? ................... na co czekasz ??????? Odpowiedz Link Zgłoś
netka2 Re: Ból po prawej stronie 06.09.05, 17:48 Kolka nerkowa- to znaczy ze masz kamice nerkowa. Bol przy kolce jest tak silny ze nawet nie mozna wstac, zazwyczaj wzywa sie pogotowie. ja bym zrobila usg bo jakos nie wydaje mi sie ze ta diagnoza jest trafna. Odpowiedz Link Zgłoś
magda9810 Re: Ból po prawej stronie 08.09.05, 14:46 Z prawej strony to mogą różne rzeczy boleć, dlatego oprócz badań u lekarza pierwszego kontaktu powinnaś się również wybrać do ginekologa - koniecznie z usg dopochwowym. Pozdrawiam i życzę szybkiej i trafnej diagnozy. Odpowiedz Link Zgłoś
inecita Re: Ból po prawej stronie 08.09.05, 15:15 to moze byc np kamica żółciowa Odpowiedz Link Zgłoś
sara110 Re: Ból po prawej stronie 08.09.05, 18:51 Najlepiej nie wymyślać co ci może być tylko udać się do lekarza,zrobić USG jamy brzusznej.Ja też cierpię na bóle po prawej stronie i nie mam opisywanych wyżej chorób.Jednak moje próby wątrobowe są nie najlepsze-najprawdopodobniej na skutek antybiotykoterapii,jestem w trakcie wyjaśniania.Dobrze też skonsultować się z ginekologiem. Odpowiedz Link Zgłoś
dori64 Re: Ból po prawej stronie 09.09.05, 19:09 Byłam u innego lekarza, bo rzeczywiście ta kolka ....Ten stwierdził piasek w moczowodach, zmienił lekarstwa, dał skierowanie na USG i krew. Odrazu się lepij poczułam.Mam nadzieje, że to trafna diagnoza. Odpowiedz Link Zgłoś