Dodaj do ulubionych

NISKIE CISNIENIE & SENNOSC

IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.01, 21:08
Czy ktos zna jakies antidotum ( oprocz kawy )?
Obserwuj wątek
    • Gość: ania8 Re: NISKIE CISNIENIE & SENNOSC IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.06.01, 22:39
      No właśnie - mi też kawa szkodzi, a jak ją odstawiam, to przesypiam większość
      życia.
      Ale kiedyś kierowca autobusu powiedział mi że ich niezawodnym sposobem na
      niespanie podczas nocnej jazdy jest gorzka, mocna, gorąca szklanka czarnej
      herbaty, (ale nie za mocna, bo zacznie szkodzić). I faktycznie, działa dłużej
      niż kawa, (której działanie wystarcza na 1, góra 2 noce).

Oczywiście nie chodzi mi tylko o noce, ale skoro działa w nocy, to w dzień też
      podziała - apropo niskociśnieniowców (tak myślę).
      • Gość: coffee Re: NISKIE CISNIENIE & SENNOSC IP: *.wsjoe.czest.pl 29.06.01, 11:55
        A mojemu Tacie od 20 lat zawsze pomaga 10g czerwonego wina o 15. POzdrawiam!
        PO za tym jablka tez pobudzają.
      • Gość: Adi Re: NISKIE CISNIENIE & SENNOSC IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 02.07.01, 13:45
        Owszem nalezy sie tym takze zainteresowac jesli sa takie objawy ale mysle ze
        latwiej jest cisnienie podniesc niz je obnizyc. Mam na mysli nadcisnieniowcow
        • Gość: JoP Re: NISKIE CISNIENIE & SENNOSC IP: *.tpg.pl 05.07.02, 14:18
          Gość portalu: Adi napisał(a):

> Owszem nalezy sie tym takze zainteresowac jesli sa takie objawy ale mysle ze
          > latwiej jest cisnienie podniesc niz je obnizyc. Mam na mysli nadcisnieniowcow

Nie, jest akurat na odwrót. W przypadku nadciśnienia jest wiele bardzo
          skutecznych preparatów, przy niedociśnieniu - ZTCW tylko 2, i to jeszcze nie na
          wszystkich działają.

JoP
        • Gość: ewa Re: NISKIE CISNIENIE & SENNOSC IP: *.mia.bellsouth.net 06.07.02, 06:50
          1)zimny prysznic po przebudzeniu (bardzo zimny, az dech zapiera)-pobudza
          krwawienie, dodaje energi-no i oczywiscie dobry na pobutke!!!!!
          w ciagu dnia, gdy zachce sie spac mozna go powtorzyc lub isc poplywac 15-20min
          2)rano-goraca herbata ziolowa- zielona albo ginseng
          3)intensywna gimnastyka 3 razy w tygodniu, a najlepiej codziennie 30min.
          4)zdrowy sen - wczesnie do lozka; wczesnie z lozka
          5)8-10 szklanek czystej wody dziennie-bez zadnych dodatkow: czysta=czysta

To Tyle

To tyle.
    • Gość: Ania8 Re: NISKIE CISNIENIE & SENNOSC IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.06.01, 13:20
      Przede wszystkim to śpię od czekolady, więc jej nie polecam
      • Gość: kacha Re: NISKIE CISNIENIE & SENNOSC IP: 195.117.149.* 03.07.02, 13:36
        Gość portalu: Ania8 napisał(a):

> Przede wszystkim to śpię od czekolady, więc jej nie polecam
        Bo czekolada powinna być gorzka.po słodkiej rośnie cukier-to powoduje senność.A
        gorzka ma dużo kakao ,które powinno pobudzać.

• Gość: Ania Re: NISKIE CISNIENIE & SENNOSC IP: *.man.polbox.pl 05.07.01, 09:16
      Jeśli ktoś jest wytrzymaly to pomagają zimne (chłodne) prysznice a poza tym regularna gimnastyka (ale taka
      średnio "spokojna" np. jazda na rowerze lub pływanie). Mi pomaga zielona herbata, czasami biorę wyciąg z
      Gingko Biloba (miłorzębu japońskiego) albo żeń-szenia (po tym ostatnim czuję się najlepiej)
      Czekolada rzeczywiśie usypia (i mleko) i ogólnie wszystkie słodycze i słodkie napoje. Dobre są za to owoce i
      orzechy i trochę białka do kazdego posiłku. I mało tłuszczu!!
      • Gość: PIOTR Re: NISKIE CISNIENIE & SENNOSC IP: 195.117.105.* 05.07.01, 13:44
        Problem dotyczy trzustki i poziomu cukru we krwi który skacze .Trzustka
        wydziela insulinę w sposób nieregularny i dlatego czasami poziom cukru we krwi
        gwałtownie spada. Proponuję zbadać poziom wszystkich enzymów i radzę unikać
        białego pieczywa , wszelkich słodkości i przetworów mlecznych.
    • Gość: V.C. Re: NISKIE CISNIENIE & SENNOSC IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.07.01, 19:01
      A gdyby tak wyeliminować z diety pokarmy zawierające potas , który obniża
      ciśnienie ?
    • Gość: Zuza Re: NISKIE CISNIENIE & SENNOSC IP: *.pl 03.07.02, 20:52
      A ja mam niskie cisnienie i po wypiciu kawy chce mi sie spac. To jest dopiero
      problem !
      • Gość: galatea Re: NISKIE CISNIENIE & SENNOSC IP: 4.1R6D* / *.dial.proxad.net 04.07.02, 09:03
        wszystkim wam radze zainteresowanie sie stanem Waszych tarczyc. To moze byc
        jakas forma niedoczynnosci (patrz temat na forum).
        • Gość: kacha Re: NISKIE CISNIENIE & SENNOSC IP: 195.117.149.* 04.07.02, 12:51
          Gość portalu: galatea napisał(a):

> wszystkim wam radze zainteresowanie sie stanem Waszych tarczyc. To moze byc
          > jakas forma niedoczynnosci (patrz temat na forum).

Robiłam badania tarczyca jest ok idź straszyć gdzie indziej .

• Gość: galatea Re: NISKIE CISNIENIE & SENNOSC IP: 4.1R6D* / *.dial.proxad.net 04.07.02, 17:28
            Nie mialam zamiaru cie straszyc, ale jesli Twoja tarczyca jest OK to gratuluje.
            jednak innym radze to, co Ty po prostu juz zrobilas z wlasnej inicjatywy.
            Sprawdzcie tarczyce.
          • Gość: bea Re: NISKIE CISNIENIE & SENNOSC IP: *.bos.east.verizon.net 05.07.02, 12:48
            Niestety wielokrotnie testy sprawdzajace dzialalnosc tarczycy nie podaja
            prawidlowych rezultatow. Moj przypadek jest tego dowodem. Lata cale mialam
            symptomy typowe dla niedoczynnosci tarczycy, ale lekarze twierdzili, ze testy
            nie wykazuja zadnej nieprawidlowosci. Dopiero niedawno lekarz 'naturopath'
            potwierdzil moje podejrzenia i po 3 miesiacach leczenia zauwazylam zdecydowana
            poprawe. Mam teraz znacznie wiecej energii, cisnienie sie ustabilizowalo...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka