Dodaj do ulubionych

Ile kosztuje założenie aparatu ortodontycznego????

03.11.05, 16:28
Mam 22 lata i chciałabym sobie właśnie taki aparat sprawić, ale nia mam
pojęcia ile to kosztuje, w moim przypadku to najwyższa pora wybrać się do
ortodonty, czy są jakieś zniżki, np dla studentów we wrocławiu? proszę o pomoc...
Obserwuj wątek
    • chantal11 Re: Ile kosztuje założenie aparatu ortodontyczneg 03.11.05, 17:42
      za aparat(stały) na gorne zęby córki w zeszłym roku płaciłam 1200zł.ceny zapewne
      są rożne w zalezności od miejsca zamieszkania.
    • biegac_biegac Re: Ile kosztuje założenie aparatu ortodontyczneg 03.11.05, 18:15
      tez jestem z wrocka, ma ten sam problem :oE
      • aleksandra1977 Re: Ile kosztuje założenie aparatu ortodontyczneg 03.11.05, 18:54
        polecam linki:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22832&w=19582498

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22832&w=17206482
      • aleksandra1977 Re: Ile kosztuje założenie aparatu ortodontyczneg 03.11.05, 19:02
        Chetnie odpowiem na Twoje pytanie. Czesc mojej wypowiedzi z innego forum
        zamieszczam ponizej:
        Jestem z Warszawy i w gabinecie, do ktorego chodze wizyta kosztuje 50 zl. Jesli
        decydujesz sie na aparat to razem z planem leczenia na pierwszej wizycie
        zaplacisz 250 zl, ktore zostanie odliczone od kosztu aparatu.
        Dobrze jest miec ze soba przy pierwszej wizycie zdjecie rtg zebow tzw.
        pantomogram i tele rtg, czyli cefalometrie. Do wyboru masz 3 rodzaje zamkow
        aparatow ortodontycznych metalowy (cena za 2 luki 2000 zl), porcelanowy (cena
        za 2 luki 3600 zl) i szafirowy (cena za 2 luki 4500 zl). Comiesieczna wizyta
        kontrolna wynosi odpowiednio: metalowy 200 zl, porcelana 250 zl i szafir 280
        zl. Mozna zakladac na kazdy luk inny rodzaj zamkow, np. na dol metalowy, a na
        gore szafir. Wtedy ceny ja odpowiednio nizsze. Wybor aparatu zalezy tylko do
        pacjenta. Lekarz uprzedza, ze kazdy z oferowanych typow aparatow dziala tak
        samo i efekt leczenia nie zalezy od tego, ktory aparat wybierzemy. Oczywiste
        jest, ze aparat metalowy bedzie najbardziej widoczny, wiec jesli kierujemy
        sie wzgledami estetycznymi polecam aparat szafirowy, ktory jest przezroczysty
        i co wazne nie przebarwia sie pod wplywem np. herbaty, czy soku z marchewki.
        Zdjecie aparatu po zakonczeniu leczenia ortodontycznego lub jesli trzeba zdjac
        go do wyleczenia ubytkow jest bezplatne (przynajmniej u mojej orto).

Przyjaciele są jak anioły, które stawiają nas na nogi, gdy nasze skrzydła
        zapomniały jak się lata
        • aleksandra1977 Re: Ile kosztuje założenie aparatu ortodontyczneg 03.11.05, 19:13
          a mozesz go zobaczyc tutaj
          img407.imageshack.us/img407/8573/img06651ac.jpg
        • kiinga Re: Do Aleksandry1977 03.11.05, 19:51
          Jestem z Warszawy,czy mozesz mi podac namiary na gabinet do ktorego chodzisz?
          Bardzo spodobala mi sie forma placenia za aparat.Bede Ci bardzo
          wdzieczna,mozesz tez napisac na poczte gazetowa.Pozdrawiam
          • aleksandra1977 Re: Do Aleksandry1977 03.11.05, 20:00
            juz odpisuje Ci na Twojego "gazetowego" maila
            • kiinga Re: Do Aleksandry1977 03.11.05, 20:38
              Wielkie dzieki.Pozrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka