Dodaj do ulubionych

cholesterol poniżej normy

IP: *.icm.edu.pl / 217.96.91.* 03.10.02, 15:10
co to oznacza? Dotyczy to całego cholesterolu jak i frakcji HDL. Czy to jakiś
powód do zmartwień?
MT
Obserwuj wątek
    • Gość: Artur Re: cholesterol poniżej normy IP: *.usask.ca 03.10.02, 18:53
      W zasadzie nie. Niski cholesterol jest zwiazany z niskim ryzykiem chorob serca.
      Ale, np, jest takze zwiazany z wyzszym ryzykiem samobojstw. Trudno powiedziec
      dlaczego. W kazdym razie nikt nie zaleca podwyzszania cholesterolu do
      tzw "normy".
      • Gość: mt dzięki Arturze!! IP: *.icm.edu.pl / 217.96.91.* 04.10.02, 11:54
        Czyli nie mam lecieć po zakup golonki? Z jednej strony to dobrze, z drugiej zaś
        już wiem,skąd u mnie te wisielcze nastroje, zwłaszcza na halny. Swoją drogą,
        ciekawa zależność między niskim cholesterolem, a tendencjami samobójczymi.
        jakby jakis neuroprzekaźnik był niski, to ok, jest to dla mnie do pojęcia, ale
        to???? Hmmmmmmmmmmmm, dziwne i zagdkowe...
        Pozdr,
        MT
        • Gość: ania Re: teoria NA D IP: *.oc.oc.cox.net 04.10.02, 20:41
          A moze to jest tak: pewne potrawy, jak mieso, tluszcze, jaja daja, co prawda,
          wysoki cholesterol, ale rownoczesnie sa smaczne, daja energie i radosc zycia.

I odwrotnie: jarzynki z wody nie podnosza wprawdzie cholesterolu, za to jest
          sie slabym, watlym, smutnym a stad krok do mysli samobojczych!

Osobiscie bardzo nad tym ubolewam bo zal mi zwierzat, ale jestem miesozerna.
          • Gość: ania Re: zwiazek cholesterolu z dobrym samopoczuciem IP: *.oc.oc.cox.net 04.10.02, 20:49
            sorry, szybciej sie wyslalo, niz chcialam.

Moja teoria jest raczej malo powazna i nie zamierzam wywolywac burzy miedzy
            miesozercami a wegeterianami.
            Prosta obserwacja dowodzi jednak, ze ci z lekka nadwaga sa pogodniejsi w zyciu
            niz ci z niedowaga.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka