Dodaj do ulubionych

przepuklina

IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 19.10.02, 07:26
Chirurg podejrzewa u mnie przepuklinę pachwinową (dopiero się tworzy, więc
boli), ale nie jest pewien. Czy istnieje jakiekolwiek badanie które mogłoby
to potwierdzić lub odrzucić taką możliwość? Dziękuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: Doki Re: przepuklina IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be 19.10.02, 08:45
      Ultrasonografista, wart pieniedzy, ktore bierze za robote, powinien moc pokazac przepukline pachwinowa na usg.
      • Gość: marla Re: przepuklina IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.02, 06:58
        Dzięki. Czy to oznacza, że mam zrobić usg jamy brzusznej czy też jakiegoś
        konkretnego odcinka? Jamę brzuszną miałam już orbioną jakiś czas temu, pani
        słowem się nie zająknęła o niczym poza nerkami, wątrobą i trzustką, (w
        porządku). Czy to jedyne badanie, które może pomóc to ustalić?
        • Gość: Doki Re: przepuklina IP: *.3-200-80.adsl.skynet.be 20.10.02, 08:35
          Masz zrobic usg pachwiny, w ktorej podejrzewasz przepukline.
          Tym innym badaniem jest po prostu badanie kliniczne, jesli przepukliny nie czuc i nie widac, to nie ma co sie nia przejmowac.
          • Gość: marla Re: przepuklina IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 21.10.02, 06:56
            Nie widać, ale czuć jak diabli, ze coś tam jest albo sie robi, bardzo boli.
            Inne badania robiłam, wykluczyły nerki i tak dalej. Badania ogólne też w
            porządku. To się leczy tylko operacyjnie?
            • Gość: Doki Re: przepuklina IP: *.210-200-80.adsl.skynet.be 21.10.02, 07:49
              Tak, przepukliny leczy sie wylacznie operacyjnie. Jednak to, ze boli, to za malo, by stwierdzic przepukline. Stad sugestia usg.
              • Gość: marla Re: przepuklina IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 24.10.02, 07:39
                Poszłam na USG, lekarz powiedział, że w życiu nie da się zobaczyć dopiero
                tworzącej sie przepukliny i odesłał mnie do domu. No to co mam robić? Iść na
                potwierdzenie do innego chirurga (Bo tamten wcale nie był pewien, czy to
                przepuklina)? Czekac, aż mi coś wywali? Ratunku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka