tomciopaluch6 27.12.05, 17:57 Czy ktoś z Was miał może to paskudztwo? Jak długo się utrzymywał? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aw271 Re: liszaj 27.12.05, 18:19 Sam sobie nie pojdzie. U mnie liszaj oznaczal grzybka. Zostal zlikwidowany clortimazolem(chyba tak sie pisze). Odpowiedz Link Zgłoś
kret24 Re: liszaj 27.12.05, 18:59 Może masz jakąś maść sterydowa np. Flucinar, Lorinden, Elocom, Laticort. Na pewno przestanie piec i szybciej zniknie. Odpowiedz Link Zgłoś
tomciopaluch6 Re: liszaj 28.12.05, 15:50 Ja mam już jakieś maście od dermatologa ale chodzi mi o to jak długo się to utrzymuje, bo to strasznie paskudnie wygląda? Odpowiedz Link Zgłoś
kret24 Re: liszaj 28.12.05, 19:12 Raczej tak 7-14 dni. W bardziej rozległych zmianach oprócz maści sterydowych podaje się też antybiotyki doustne czy w iniekcjach. Odpowiedz Link Zgłoś
studentka83 Re: liszaj 28.12.05, 19:21 ja mialam,cala twarz i szyje tym pokryta,wygladalam jak tredowata i roznosilo sie to strasznie.Wyleczyl mnie antybiotyk,do smarowania.Leczenie trwalo okolo 2 tygodni. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurna Re: liszaj w ciąży 30.03.06, 22:35 witam jestem w 37 tyg ciazy i od wczoraj mam duzego liszaja po prawej stronie ust o srednicy 1 cm :( bardzo mnie swedzial i wyglada brzydko, moja siostra od 2 tygodni ma dziwne liszaje na szyji i tez na twarzy ma rozne ona w ciazy nie jest i bierze leki (antybiotykowe) ktorych mi raczej nie wolno. czym ja sobie moge pomoc?? okłady z wody borowej?prosze doradzcie zeby mi sie to nie roznioslo!! Odpowiedz Link Zgłoś