Dodaj do ulubionych

Okulary progresywne

13.12.16, 13:10
Witam, potrzebuje sobie zrobić okulary progresywne, dodam iż będą to moje pierwsze okulary.Byłam w kilku optykach i ceny są tak różnorodne że ciężko mi się zdecydować...
Może macie jakiś sprawdzony salon optyczny(najchętniej w Warszawie lub bliskiej okolicy) z fachową obsługą która rzetelnie doradzi mi w wyborze odpowiednich a nie naciągnie mnie na niepotrzebne dla mnie koszty.
Czy wiecie z czego wynika ta różnica cenowa?
Zależy mi na dobrych okularach ale ceny są powalające...
Proszę o pomoc.

Pozdrawiam

Obserwuj wątek
    • Gość: marysia Re: Okulary progresywne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.16, 16:22
      Witam Serdecznie, ja zrobiłam sobie okulary progresywne te droższe bo w sumie zapłaciłam chyba ok 2000zł ale jestem niesamowicie zadowolona. Pani z optyka poleciła mi te szkła progresywne ,różnice w cenach tłumaczyła tym, że w tych tańszych soczewkach mamy bardzo zawężony obraz przez który patrzymy oraz jest też gorszej jakości antyrefleks co jest dla nas dużo mniej komfortowe.Ja osobiście jestem bardzo zadowolona i zapewne wróce do tego optyka i zrobię kolejne takie okulary bo w tej chwili nie wyobrażam sobie aby mieć dwie oddzielne pary i ciągle je zmieniać.
      Okulary progresywne to dla mnie wyjątkowy komfort . Polecam wszystkim!!!
      OPTYK VISION Falenica fachowe doradztwo oraz sprawdzona jakość!
    • nati131185 Re: Okulary progresywne 17.12.16, 13:50
      Okulary progresywne to dość duży wydatek,ale również niesamowita wygoda dla osób,które potrzebują wsparcia zarówno do czytania,jak i do patrzenia w dal. Jeżeli chodzi o wybór to asortyment jest bardzo duży,a ceny przy tym zróżnicowane,jednak jak wiadomo-za jakością zawsze idzie cena,więc w takich wypadkach nie ma nad czym się zastanawiać. Pamiętajmy,że chytry dwa razy traci i jeżeli będziemy chcieli zaoszczędzić na zakupie czyt.jakości,wtedy zapewne nie spełnią one naszych oczekiwań i w efekcie końcowym,pewnie będzie trzeba zrobić kolejne! Do tego typu zakupów polecam zdecydowanie małe salony optyczne-odradzam sieciówki,ponieważ tam podchodzą do klienta bez serca najważniejsze,żeby kupił,a jak później ma problem to niech sobie radzi:(
    • martuska-85 Re: Okulary progresywne 19.12.16, 12:39
      A czy możecie mi polecić jakąś konkretną firmę która ma dobrą jakość soczewek ?
      Słyszałam też że są różne powłoki antyrefleksu może macie doświadczenie z okularami więc proszę o podpowiedź co jest dobre .
      Zależy mi na komforcie, tak jak pisałam to moje pierwsze okulary progresywne więc chce zrobić dobre i być zadowolona.
      • art.wik Re: Okulary progresywne 29.07.18, 07:36
        Nie polecam soczewek firmy Szajna.Kupiłam te z utwardzoną powłoką diamant i niestety pomimo prawidłowego użytkowania i czyszczenia powłoka zaczęła schodzić ,pojawiły się plamy i drobne ryski.Chciałam zareklamować okulary,ale okazało się że trzeba je odesłać do firmy .W przypadku sporej wady jest to niemożliwe,bo okulary są najczęściej tymi jedynymi i chyba o to chodzi bo w tym momencie większość osób rezygnuje.Napisałąm do Labpratorium Optycznego Szajna list opisujący sytuację i nic żadnej odpowiedzi.Firma nawet nie poczuła się w obowiązku odpowiedzieć.Taka jest prawda większośc nie ma możliwości zareklamowania bubla w postaci soczewek firmy Szajna bo zostanie bez okularów.Dlatego przestrzegam przed zakupem soczewek ,są chyba kiepskiej jakości skoro firma nie wykazała się żadną inicjatywą aby tej jakości bronić.Przecież salony optyczne odwiedza przedstawiciel osobiscie,można było jakoś zareagowac ,przecież reklamowane okulary robiłam w Siedlcach ,nie na końcu świata..Specjalnie wybrałam droższe soczewki i okazało się że za tysiąc zlotych dostałam bubel,który nie nadaje się do uzytkowania już w okresie objętym gwarancją.Podejście firmy to już blamaż totalny-albo takich listów jak mój dostają mnóstwo albo po prostu liczy się kasa nie klient.
      • art.wik Re: Okulary progresywne 29.07.18, 08:06
        Zdecydowanie nie polecam okularów/soczewek firmy Szajna.Kupiłam te z podobno utwardzoną powłoką diamant i mimo prawidłowego użytkowania i czyszczenia powłoka zaczęła schodzić,pojawiły się plamy .Chciałam zareklamować okulary ale okazało sIę że trzeba je odesłać do firmy Szajna,co w sytuacji dużej wady wzroku jest niemożliwe.Napisałam do firmy Szajna Laboratorium Optyczne list z opisem reklamacji i całej sytuacji i nic,nawet nie odpowiedzieli.Chyba soczewki są kiepskiej jakości jeśli nawet nie chcieli bronić jakości produktu.Robiłam okulary w Siedlcach,to spore miasto i przedstawiciel firmy bywa w salonach optycznych osobiście.Widocznie takich listów jak mój dostają mnóstwo albo nie liczy się,klient tylko kasa .Wydatek ponad tysiaca zlotych to sporo a dostaje się bubel w postaci soczewek,które mimo prawidłowego użytkowania nie wytrzymują nawet okresu gwarancji.Na tym to polega ,że klient jak,ma jedne tylko okulary to i tak nie zareklamuje bo niebedzie miał żadnych.WSTYD LABORATORIUM OPTYCZNE SZAJNA -takie podejście do tematu jest niedopuszczalne.Brak choćby krótkiej odpowiedzi na list z reklamacją to chyba nie najlepiej świadczy i o firmie i o produkcie tej firmy.Bożena
        • art.wik Re: Okulary progresywne 29.07.18, 08:11
          Przepraszam powieliłam prawie ten sam wpis bo myślałam że pierwszy sIę nie zamieścił.Jestem tak wkurzona na firmę i sytuację że wszędzie i wszystkim będę odradzała zakup tych okularów/soczewek progresywnych.Laboratorium optyczne Szajna nie stanęło na wysokości zadania.Przykre to ale prawdziwe.
    • martini2017 Re: Okulary progresywne 19.12.16, 13:25
      Hej.
      Ja mam okulary progresywne . Zrobiłem je w małym salonie optycznym pod Warszawą, dodam że zostałem poinformowany o możliwości wyboru tych tanich, średnich i najdroższych.
      Zaryzykowałem i wziąłem te tańsze. Po prostu rewelacja!!! Jestem bardzo zadowolony świetnie widzę na każdą odległość , jeżdżę w nich samochodem , czytam gazety, naprawdę polecam.
      Firma szkieł to HOYA, Pani w salonie optycznym mi ją poleciła i zdecydowałem się.
      Niewiem, może w tych droższych rzeczywiście są te pola większę, więc nie wykluczam że następnym razem zrobię sobie te droższe aby sprawdzić tą różnicę i sam się przekonać że może być jeszcze lepiej.
      Tak czy siak ja już nigdy nie zrobię dwóch par okularów bo to męczarnia bynajmniej dla mnie :-)
    • Gość: Kasia Re: Okulary progresywne IP: *.centertel.pl 12.09.17, 17:11
      Witam. Okulary progresywne to dobra rzecz, ja jednak mając do wyboru je i soczewki zdecydowałam się na te drugie, ściślej na jednodniowe www.acuvue.pl/1-day-acuvue-moist-multifocal . Ktoś może powiedzieć, że to za droga impreza, ale ja uważam, że komfort widzenia jest najważniejszy. No i odpada mi konieczność uważania, czy coś nie stanie się przez nieuwagę z okularami :) Mam je doskonale dobrane do moich oczu, które zbadali na miejscu. Dostałam też darmową próbkę do przetestowania, czy wszystko jest OK.
      • pan.sergiey Re: Okulary progresywne 03.11.17, 05:20
        Rzeczywiście, jeśli chodzi o okulary progresywne, cena nie jest mała. Same okulary są jednak bardzo wygodne i tak jak ktoś tu wyżej pisał - cena jest warta tego, żeby nie musieć kupować dwóch par okularów. ;) A jeśli chodzi o to, gdzie się zaopatrywałem to polecam zajrzeć na stronkę progresywneokulary.com.pl/ - mają tam właśnie takie okulary, a i sama obsługa sklepu jest super, więc polecam. ;)
    • misterboss Re: Okulary progresywne 05.09.18, 15:28
      Z tymi okularami to jedna wielka ściema. Żałuję.
      • typerek111 Re: Okulary progresywne 15.10.18, 19:38
        Dlaczego ściema? Być może jeszcze nie przyzwyczaiłaś wzroku. Pamiętam, że na początku też miałam problem. Chodzenie było koszmarne i miałam nudności. Na każdego człowieka ma inny wpływ taka zmiana. Teraz nie wyobrażam sobie życia bez okularów progresywnych. Polecam Ci bliżej zapoznać się z tematem prezbiopii. Bardzo dużo informacji znajdziesz na stronie czasnawzrok.pl/rozwiazania-dla-prezbiopow/ . Najważniejsza jest cierpliwość, organizm z czasem sam się przystosuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka