Gość: tera IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 27.10.02, 17:54 czy ktoś z was może wie coś na temat najnowszego leku na rzs pn.: LEFLUNOMID Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zielpa2 Re: leki na rzs 29.10.02, 10:21 Leflunomid czyli Arava,jest to lek o niedokładnie jeszcze poznanym mechanizmie działania przciwzapalnego, ma skuteczność porównywalną z metotreksatem ,który to stał sie standardem w leczeniu rzs.Jest to lek amerykański, b.drogi,jeszcze nie zarejestrowany w Polsce.Znam osobiście kobietę w Niemczech,która bierze Aravę już 2 lata i czuje się znakomicie.Ja choruję na rzs już 20 lat, teraz mam 44.Przeszłam wszystkie możliwe kuracje, łącznie z Remicade,teraz biorę Metotreksat i czuję się dość dobrze.Z zawodu jestem farmaceutką ,więc leki to moja specjalność.Z rzs da się żyć,ale potrzebna jest pogoda ducha i wspaniała rodzina.Gdyby ktoś chciał więcej szczegółow o leflunomidzie lub rzs,chętnie odpowiem na pytania - Joanna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wanda Re: leki na rzs IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 26.11.02, 13:05 jeśli możesz napisz czy kuracja remicade przyniosła oczekiwane efekty, czy długo nie odczuwałaś bóli. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś