teba18 09.01.06, 20:59 czy ktoś wie jakiej maści powinno się używać w przypadku stanu zapalnego skóry po zrobieniu tatuażu? proszę o szybko odpowiedz bez złośliwych komentarzy :( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
to_jaaa Re: tatuaż :( 09.01.06, 21:07 powinno sie zapewne pójść do lekarza, zeby obejrzał to cudo Odpowiedz Link Zgłoś
glanka15 Re: tatuaż :( 09.01.06, 21:25 ehh... ja bym się w ogóle nie decyddowała na tatuaż. no chyba, ża na jakiś ładny znaczek na dole pleców. Gdzieś słyszałam, że usunięcie tatuaża jest droższa niż zrobienie tatuaża. Ja też myślę, że lepiej pójść do lekarza, bo możesz być uczulona na jakiś składnik maści, co może wywołac powikłania... Odpowiedz Link Zgłoś
dorianne.gray Re: tatuaż :( 10.01.06, 23:38 A prosiła, żeby sobie darować złośliwe komentarze, to zawsze się znajdą jakieś mądrale... Ech... Odpowiedz Link Zgłoś
lancedance Re: tatuaż :( 09.01.06, 21:41 Najlepiej tatuaż smarowac zwykłą wazeliną. Ja dostałem takie wskazówki przy robieniu swojego, nie można dopuścić do wysuszenia "dziarki". Odpowiedz Link Zgłoś
teba18 Re: tatuaż :( 10.01.06, 09:48 smarowałam jakąś maścią na b...... teraz smaruje trybiotykiem bardzo mi pomógł gdy mi się pępek nie chciał zagoić. Wydaje mi się, że problem polega na tym, że tatuaż jako, że zrobiony został na stopie to przez tydzień przez 9 godzin dziennie i przez całą noc był foliowany... mam nadzieję, że to z tego powodu teraz jest ten problem... i że szybko wszystko wróci do normy... Odpowiedz Link Zgłoś
loginka1 Re: tatuaż :( 10.01.06, 21:38 A ten kto ci go robił nie powiedział?! Tatuaż najlepiej smarować bepanthenem profilaktycznie po zrobieniu, bez względu na to czy się paprze czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
teba18 Re: tatuaż :( 10.01.06, 22:00 no właśnie tą maścią smarowałam... teraz po tym magicznym trybiotyku już jest dużo lepiej :) już nawet zaczerwienia za bardzo nie widać :) Odpowiedz Link Zgłoś