la.sonrisa 07.10.10, 16:52 Co podac trzyletniemu dziecku przed/po narkozie (bedzie gastroskopia) aby lepiej ja znioslo arnica czy opium, bo spotkalam rozne pinie. macie jakies doswiadczenie? Czy przed tez cos podawac? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
perlai Re: narkoza u dziecka 07.10.10, 17:00 nam lekarz zalecił arnicę (30 ch), opium (200ch) miałam mieć w pogotowiu, gdyby były pojawiły się jakieś nieprzewidziane objawy i komplikacje Odpowiedz Link
la.sonrisa Re: narkoza u dziecka 07.10.10, 17:06 Dziekuje:) ale to wszytsko tylko po narkozie, tak? Pozdrawiam cieplo. Odpowiedz Link
perlai Re: narkoza u dziecka 07.10.10, 17:11 tak, arnikę podaliśmy od razu po wybudzeniu z narkozy. podawaliśmy przy każdej przerwie w spaniu, mała dużo spała po narkozie, mniej więcej co dwie godziny, czyli jak zaleciła lekarz. w następne dni dawkowanie było rzadsze. ale mała miała zabieg operacyjny, więc dawkowanie może być inne niż w przypadku narkozy "diagnostycznej". na szczęście opium nie było potrzebne. Odpowiedz Link
la.sonrisa Re: narkoza u dziecka 07.10.10, 17:42 przepraszam ze tak mecze:) czyli co kilka godzin kilka kulek? i przez kilka dni? dziekuje za wszytsko. Odpowiedz Link
perlai Re: narkoza u dziecka 07.10.10, 21:59 co dwie godziny po jednej kulce, a w następnych dniach coraz rzadziej też po 1. ale skonsultuj to z lekarzem, bo on będzie wiedział lepiej jak to ustawić w waszym przypadku. wiktor, nie wypowiadaj się proszę. nie znasz ani problemów mojej córki, ani tego w jakim była stanie i co jej robiono. nie tobie wyrokować, czy te objawy były dobre czy złe i co trzeba było podawać Odpowiedz Link
wiktor.online Re: narkoza u dziecka 07.10.10, 22:12 perlai napisała: > wiktor, nie wypowiadaj się proszę. nie znasz ani problemów mojej córki, ani teg > o w jakim była stanie i co jej robiono. nie tobie wyrokować, czy te objawy były > dobre czy złe i co trzeba było podawać ok Odpowiedz Link
la.sonrisa Re: narkoza u dziecka 07.10.10, 22:35 Jeszcze raz sliczne dzieki, z lekarzem juz raczej nie zdążę, ale kiedys byla podoba sytuacja i zalecał własnie arnicę 30. Odpowiedz Link
wiktor.online Re: narkoza u dziecka 08.10.10, 07:33 Przed narkoza daja Stafisagria, po narkozie Phosphorus. Ale jesli jest lek konstytucyjny to daja wlasnie go przed i po narkozie. Ale zwraca sie uwage, ze najlepsze rozwiazanie to ocena symptomow i wybor leku po nich, Ale jesli nie ma takej mozliwosci (nie ma lekarza homeopaty w tym momencie) to daja tak jak napisalem wyzej. Arnika do tego nie zabardzo odpowiada i wybor Arniki tylko swiadczy i niskim poziomie wiedzy lekarza homeopaty Odpowiedz Link
klonodszmaragda Re: narkoza u dziecka 09.10.10, 09:21 wiktor.online napisał: > Przed narkoza daja Stafisagria, po narkozie Phosphorus. Ale jesli jest lek kons > tytucyjny to daja wlasnie go przed i po narkozie. Ale zwraca sie uwage, ze najl > epsze rozwiazanie to ocena symptomow i wybor leku po nich, Ale jesli nie ma tak > ej mozliwosci (nie ma lekarza homeopaty w tym momencie) to daja tak jak napisal > em wyzej. Arnika do tego nie zabardzo odpowiada i wybor Arniki tylko swiadczy i > niskim poziomie wiedzy lekarza homeopaty Wygląda na to, że każdy homeopata przepisuje leki według własnego widzimi się ? Mówię to z własnego doświadczenia. 4 homeopatów klasycznych i każdy co innego mi przepisał. Odpowiedz Link
wiktor.online Re: narkoza u dziecka 09.10.10, 11:32 klonodszmaragda napisał: > > Mówię to z własnego doświadczenia. 4 homeopatów klasycznych i każdy co innego m > i przepisał. tak, to sie zdarza, ale czesto lekarze wypisuja leki pokrewne, czyli podobne co jest wytlumaczalne bo objawy lekow podobnych tez podobne i mozemy przepisac albo to, albo to Odpowiedz Link
klonodszmaragda Re: narkoza u dziecka 09.10.10, 19:21 wiktor.online napisał: >tak, to sie zdarza, ale czesto lekarze wypisuja leki pokrewne, czyli podobne co > jest wytlumaczalne bo objawy lekow podobnych tez podobne i mozemy przepisac al > bo to, albo to W moim mniemaniu,to się nie powinno zdarzać i jeszcze na dodatek, tak często. Przecież powinni wiedzieć,że lek działa wtedy, gdy jest trafiony idealnie w punkt. Z tym podobieństwem-pokrewieństwem pomiędzy lekami i objawami,to tak jak i między ludźmi,też trudno się rozeznać, kto jest kto, i wcale im się nie dziwię. Ale najbardziej mnie niepokoi ta dewiza,którą tu wyłożyłeś; albo to albo to. Ale ,,albo to, albo to", to nie jest chyba główna dewiza homeopatów polskich ? Tak przepisywać leki, to chyba każdy umi, ty i inni też. Co ty o tym sądzisz ? Odpowiedz Link
wiktor.online Re: narkoza u dziecka 09.10.10, 19:57 teoretyzujesz nie majac zielonego pojecia w temacie Odpowiedz Link
klonodszmaragda Re: narkoza u dziecka 09.10.10, 23:22 wiktor.online napisał: > teoretyzujesz nie majac zielonego pojecia w temacie Podobnie jak i ty ladymyszka napisała: >Choroba wiencowa+miazdzyca+nadcisnienie tetn.< To chyba nie to samo, co katar-kaszel czy biegunka ? Czy to jest bez znaczenia ? >Wiem jaki lek homeopatyczny on potrzebuje, ale napisz jeszcze jaka operacja byla, jakie teraz bierze srodki alopatyczne i napisz jakie bral czy bierze teraz leki homeopatyczne >Nux vomica 30CH, 5 kulek pod jezyk wieczorem przed snem. Jeden raz na miesiac. No i zobaczysz wrescie co to jest ta "homopatia" :)) Ciekawe czy mężowi ladymyszka poprawiło się ? Stan przewlekły chcesz leczyć poprzez forum internetowe, nie oglądając pacjenta ? Przecież możesz mu tylko wyrządzić krzywdę i nic więcej. Jesteś ty poważny ? Najwięksi dzisiejsi szpece od homeopatii nie leczą przez inernet ani za pomocą kamery czy mikrofonu, a ty się porywasz na coś takiego. A mnie będziesz pisał,że nie mam zielonego pojęcia. Może i go nie mam, ale na czym polega twoje pojęcie nie wiem do dziś, nie wspominając o odpowiedzialności jaka powinna cechować lekarza a prawdziwego homeopatę podwójnie. A kto się będzie tłumaczył, jeśli gościowi się pogorszy i np. zejdzie. Pewnie ladymyszka, bo było jej nieodpowiedzialnością pytać o coś takiego na forum internetowym. Gdzie ma cię szukać w takiej sytuacji? Odpowiedz Link
bruno.555 Re: narkoza u dziecka 10.10.10, 06:51 leczyc na odleglosc mozna ale tylko przez kamere. Odpowiedz Link
wiktor.online Re: narkoza u dziecka 10.10.10, 08:27 klonodszmaragda, to ty z tych osob ktore za cos przeprzaszaja a po tym zas to robia? ladymyszka prosila o pomocy i ja zdecydowalem to zrobic, bo bylem pelny ze to pacjentu nie zaszkodzi i zrobilem to jestem lekarzem, lekarzem homeopata i jestem swiadomy tego co robie. I robie to juz 21 lat. domniemania i teoretyzowanie kogos, kto w tym wszystkim nie ma zielonego pojecia mnie ne obchodzi Odpowiedz Link
klonodszmaragda Re: narkoza u dziecka 10.10.10, 16:49 wiktor.online napisał: >klonodszmaragda, to ty z tych osob ktore za cos przeprzaszaja a po tym zas to robia? >ladymyszka prosila o pomocy i ja zdecydowalem to zrobic, bo bylem pelny ze to pacjentu nie zaszkodzi >i zrobilem to >jestem lekarzem, lekarzem homeopata i jestem swiadomy tego co robie. I robie to juz 21 lat. >domniemania i teoretyzowanie kogos, kto w tym wszystkim nie ma zielonego pojecia mnie ne >obchodzi Tak jakoś się nauczyłem, tej dziwnej nawet dla mnie maniery. Gdy zrobię coś źle, obrażę kogoś, nawet tego najgłupszego, to go przepraszam. Już tak po prostu mam. Co do tych domniemań i teoretyzowania, to bym się mocno sprzeczał, bo za nimi stoi trochę teorii i osobistego doświadczenia. wiktorze.online, przekonałeś mnie do siebie. Właśnie takiego homeopaty szukałem od lat. Pełnego i pewnego swoich umiejętności i doświadczonego. Jak pewnie już zauważyłeś, mnie też czegoś brakuje i z tego powodu chciałbym rozpocząć leczenie u ciebie. Do Lwowa mam około 200 km. Czy mógłbyś mi podać swoje nazwisko i dokładny adres we Lwowie i jeśli mógłbyś ustalić termin pierwszej wizyty od razu. Będę ci wdzięczny. p.s. przy okazji zwiedzę to piękne polskie miasto. Odpowiedz Link
very.martini Re: narkoza u dziecka 11.10.10, 19:35 > W moim mniemaniu,to się nie powinno zdarzać i jeszcze na dodatek, tak często. > Przecież powinni wiedzieć,że lek działa wtedy, gdy jest trafiony idealnie w pun > kt. Ale weź jeszcze pod uwagę, że każdy homeopata doskonale zna swojego pacjenta (w końcu zaczyna leczenie od porządnego wywiadu), więc może sobie pożonglować kilkoma lekami, które są stosowne na daną okazję. 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link
jef_f martini 11.10.10, 21:50 ostrzegam cie, radze nie blokowac nickow, bo zglosze to forum do prokuratury. darz_bor Odpowiedz Link
very.martini Re: martini 12.10.10, 00:25 Blokuję tylko te osoby, które łamią regulamin. Pisałam już milion razy, to napiszę milion pierwszy: jest wątek antyhomeo, przeciwnicy mogą sobie w nim pisać, co tylko sobie życzą i żaden post jeszcze z niego nie zniknął (o ile nie łamał zasad netykiety, ale nie przypominam sobie, zresztą jakoś nikt nie chce w tamtym wątku pisać, wszyscy przeciwnicy dopraszają się bana poprzez łamanie regulaminu). Forum jest przeznaczone dla zwolenników homeopatii. Zdaje się, że ktoś otworzył forum z miejscem na dyskusje o tym, jaka to okropna metoda, link do niego nie został usunięty - każdy może odwiedzić również tamto forum. 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link
jef_f Re: martini 12.10.10, 02:14 Gdzie jest ten regulamin? Regulamin do ktorego jest podany link na gorze tego forum, to regulaminem ktorego nalezy przestrzegac niezaleznie od tego czy forum jest prywatne czy tez ogolnodostepne.Ja tego regulaminu w zadnym punkcie nie zlamalem. A ty co zrobilas? Zablokowalas zupelnie bezpodstawnie (w.g tegoz regulaminu GW )moj nick *darz_bor* tylko dlatego, ze twoj kumpel nie potrafil odpowiedziec na zadne zadane mu przeze mnie pytanie. Swojego kumpla wiktora.online nie zablokowalas, mimo ze : *wypisuje nieprawdopodobne brednie o tematyce medycznej (vide np.brednie na temat wirusow) * wmawia przerozne bzdury na temat mozliwosci leczniczych homeopatycznej,czystej wody w cenie przecietnie okolo 3330 zl/litr * udziela porad medycznych zupelnie nieznanym sobie ludziom przez internet * nie potrafi w sposob sensowny odpowiedziec na zadne zadane mu pytanie * ubliza w spsob wyjatkowo ordynarny osobom, ktore zadaja mu pytania na temat homeopatii i obsesyjnie podejrzewa je o bycie klonami jednej i tej samej osoby W mojej ocenie wiktor.onlin jest osoba niebezpieczna nie tylko dla otoczenia z uwagi na niezrownowazenie psychiczne, brak wiedzy medycznej, agresywnosc i brutalnosc, maniakalna obsesyjnosc -ale przede wszystkim dla ludzi chorych. Ty poniewaz to akceptujesz, a nawet chronich taka sytuacje na tym forum - jestes za ten stan wspolodpowiedzialna , ba ...ty go po prostu swiadomie kreujesz. Twoje sugestie, jakoby bylo wydzieleone miejsce dla osob kontestujacych wypisywane tutaj piramidalne brednie, sa nonsensem, bowiem jak nazwa tego forum wskazuje,jest to forum dyskusyjne. Dyskusja ma tylko wowczas sens kiedy dane zagadnienie omawia sie ze wszystkich punktow widzenia. Jesli zabrania sie prowadzenia tego typu dyskusji i wyrzuca z niej kontestatorow danego zagadnienia, to jak czlowiek slabo zorientowany w danej tematyce moze sobie wyrobic wlasne zdanie? Ponadto, z tego co zauwazylem, na forum zwolennicy homeopatii dyskutuja sami ze soba pod roznymi nickami, co ma wywolac u osob slabo zorientowanych w tych nieuczciwych praktykach, ze trwa tu dyskusja miedzy roznymi zwolennikami homeopatii. Takie praktyki, sa skandaliczne i kwalifikuja tego typu forum do natychmiastowego zamkniecia, bowiem celem tych nieuczciwych praktyk jest oszukiwanie ludzi chorych. Homeopatia ma bowiem drugie dno. Tym dnem sa praktyki o charakterze okultystycznym. Zjawiska paranormalne sa badane przez wojskowe osrodki badawcze. Dzisiaj wiadomo, ze paranoralne zjawiska istnieja, ale ich dokladny charakter nie jest nadal poznany. Sa to w kazdym razie praktyki bardzo niebezpieczne i grozne dla ludzi. Ty nie masz zadnego prawa prowadzic jakiejkolwiek cenzuruy na forum ktore ociera sie o tematy z pogranicza zjawisk paranormalnych, szczegolnie kiedy tematy dotycza zagadnien zwiaznych ze zdrowiem ludzkim i nierzadko dotycza malych dzieci. Ludzie stosujacy homeopatie nie zdaja sobie poprostu sprawy z jakiego typu energiami moga miec do czynienia. Dlatego, jeszcze raz cie ostrzegam, abys zaniechala praktyk ktore tu prowadzisz, bo ja naprawde nie zartuje i nawet jesli mnie jeszcze raz zablokujesz, to zloze doniesienie do prokuratury na to forum i na ciebie, martini. darz_bor * Odpowiedz Link
wiktor.online Re: narkoza u dziecka 07.10.10, 19:34 perlai napisała: > tak, arnikę podaliśmy od razu po wybudzeniu z narkozy. podawaliśmy przy każdej > przerwie w spaniu, mała dużo spała po narkozie, mniej więcej co dwie godziny, c > zyli jak zaleciła lekarz. w następne dni dawkowanie było rzadsze. ale mała miał > a zabieg operacyjny, więc dawkowanie może być inne niż w przypadku narkozy "dia > gnostycznej". > na szczęście opium nie było potrzebne. No to wyglada na to ze wlasnie Opium byl potrzebny To ja dla tego napisalem zeby bylo jasne ze w kazdym przypadku trzeba obserwowac objawy i po nim wybierac lek, a nie tworzyc w ciemno jakies schematy. p.s. ale nie przejmuj sie, arnika tez swoje zrobila i pomogla Odpowiedz Link
smaragdn Re: narkoza u dziecka 11.10.10, 20:09 podawanie dziecku czegokolwiek przed znieczuleniem jest igraniem ze śmiercią i czystym idiotyzmem. piszący tutaj o jakichś kulkach które rzekomo mają pomóc (nie wiem w czym?) są po prostu niebezpieczni... ludzie! przed znieczuleniem nie wolno NICZEGO POŁYKAĆ, nie musicie wiedzieć dlaczego... ważne żebyście tego nie robili... wszyscy homeopatyczni doradcy na tym forum - piszecie śmiertelnie niebezpieczne porady... Odpowiedz Link
wiktor.online Re: narkoza u dziecka 11.10.10, 20:28 smaragdn napisała: > > ludzie! przed znieczuleniem nie wolno NICZEGO POŁYKAĆ, nie musicie wiedzieć dla > czego... ważne żebyście tego nie robili... > bo z dlaczego nieuku? jestes nieukiem i nie trzeba to jeszcze raz udowadniac Odpowiedz Link
mmagda12 Re: narkoza u dziecka 11.10.10, 21:23 wiktor.online napisał: > smaragdn napisała: > > > > > ludzie! przed znieczuleniem nie wolno NICZEGO POŁYKAĆ, nie musicie wiedzi > eć dla > > czego... ważne żebyście tego nie robili... > > > > bo z dlaczego nieuku? > > jestes nieukiem i nie trzeba to jeszcze raz udowadniac Chyba Ty wiktor nie jesteś dr , ile razy dałeś świadectwo temu? Kto jest nieukiem? na to wygląda, że Ty, bez dwóch zdań. Nie ośmieszaj się, a rodzic tu piszący powinien ponieść konsekwencje tego co robi, ciekawi mnie, czy o tym poinformował dr, który będzie wykonywał zabieg? Na zbity pysk by wyleciał z hukiem..... Odpowiedz Link
wiktor.online Re: narkoza u dziecka 11.10.10, 21:51 mmagda12 napisała: > Kto jest nieukiem? nieukiem jest troll www_racjonalista_pl zrozumialem to w watku o prawach Heringe gdzie okazalo sie ze nieuk www_racjonalista_pl nie ma pojecia w patofizjologii, czyli jest takim tabletkowym nieukiem, jaki zle sie uczyl w akademii medycznej, a po tum nic juz nigdy nie czytal Odpowiedz Link
jef_f Re: narkoza u dziecka 11.10.10, 21:57 przypomnij sobie co tu wypisywales o mikroorganizmach i wiedzy zaprezentowanej 118 lat temu przez Kocha. Udowodnil ci to nieuctwo jakis czlowiekna na tym forum. Ja nie reagowalem, bo mnie ze smiechu zwalilo na podloge, kiedy zobaczylem jak archaiczna wiedze posiadasz. To wlasnie twoje niuctwo jest i chamstwo jest porazajace. Odpowiedz Link
mmagda12 Re: narkoza u dziecka 11.10.10, 22:23 wiktor.online napisał: > mmagda12 napisała: > > > Kto jest nieukiem? > > nieukiem jest troll www_racjonalista_pl > > zrozumialem to w watku o prawach Heringe gdzie okazalo sie ze nieuk www_racjona > lista_pl nie ma pojecia w patofizjologii, czyli jest takim tabletkowym nieukiem > , jaki zle sie uczyl w akademii medycznej, a po tum nic juz nigdy nie czytal Nie masz racji i dobrze o tym wiesz, racjonalista pomieszal Tobie w szykach i nie możesz zcierpieć...Dobrze wiesz, że w necie można wszystkich namierzyć i Twoja kariera się skończy... Odpowiedz Link
wiktor.online Re: narkoza u dziecka 11.10.10, 22:26 mmagda12 napisała: > Dobrze wiesz, że w necie można wszyst > kich namierzyć i Twoja kariera się skończy... to tez pogrozki od jeszcze jednego trolla? za pogrozki na normalnych forum banuja trolli od razu i bezlitosnie, bo to smieci Odpowiedz Link
mmagda12 Re: narkoza u dziecka 11.10.10, 22:34 wiktor.online napisał: > mmagda12 napisała: > > > Dobrze wiesz, że w necie można wszyst > > kich namierzyć i Twoja kariera się skończy... > > to tez pogrozki od jeszcze jednego trolla? > > za pogrozki na normalnych forum banuja trolli od razu i bezlitosnie, bo to smie > ci Jakie pogróżki człowieku? Zejdz na ziemię i nie ubliżaj bo nie znasz mnie.Poniał Czekam na krok martini... Odpowiedz Link
jef_f Re: narkoza u dziecka 11.10.10, 22:35 Wypisujesz medyczne brednie,bluzgasz, ublzasz ludziom, banujesz sensowne wypowiedzi i jeszcze grozisz? Czlowieku, jeszcze swiat tak dalece inie zwariowal, aby tolerowal terror takich nieodpowiedzialnych jak ty ludzi. To co, ze jest to forum prywatne? To jest takze forum gdzie przychodza ludzie chorzy i nie masz zadnego prawa odcinac ich od informacji krytycznych o homeopatii. Ja osobiscie nie wierze, ze jestes lekarzem. Lekarze tak sie nie zachowuja jak ty. Jesli bedziesz blokowal sceptyczne wypowiedzi, to ja naprawde zgosze to forum do prokuratury. Tolerancja niestety tez ma swoje granice. Odpowiedz Link
mmagda12 Re:Ja również zgłoszę 11.10.10, 22:44 będzie koniec sciemiania i ublizania...Wszystko ma swoje granice, kopiuje wszyskie wątki wiktora i przemyśl to człowieku dobrze... Odpowiedz Link
halszka111 Re: narkoza u dziecka 11.10.10, 21:09 > ludzie! przed znieczuleniem nie wolno NICZEGO POŁYKAĆ, O, to śliny tez nie? nie musicie wiedzieć dla > czego... ważne żebyście tego nie robili... oj, jak ja lubię tę arogancję alopatów... Odpowiedz Link
mmagda12 Re: Re haha dobrze sie bawisz wiktorze? 11.10.10, 23:34 mmagda12 napisała: > które to wcielenie?:) Trza było tak zagrać, aby mieć czas na skopiowanie wiktora wątków:) Dobrej nocy życzę;) szczególnie wiktorowi:) Odpowiedz Link
very.martini Re: narkoza u dziecka 12.10.10, 00:31 Bardzo Panów przepraszam, czy kłótnie na temat wykształcenia, pochodzenia, i czego tam jeszcze Wasza pyskówka dotyczy mogą sobie Panowie toczyć gdzie indziej? Na skype'ie chociażby? To już się robi żenujące, aż żałość bierze, jak się czyta i doprowadzacie mnie do tego, że kiedy następnym razem zobaczę Wasze skomasowane loginy, to po prostu pojadę kursorem i skasuję bez czytania. 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link
jef_f Re: narkoza u dziecka 12.10.10, 02:38 pyskowki wywoluje tylko wiktor.online. Kursorem wiec badz laskawa pojechac po jego wpisach ....madame. darz_bor Odpowiedz Link
wiktor.online Re: martini 11.10.10, 22:04 jef_f napisał: > > tu jest jeszcze Polska , a nie Ukraina, wiec radze uwazac na slownictwo. Tu jest internet, nieuku :))) Odpowiedz Link
jef_f Re: martini 11.10.10, 22:10 internet w rekach takich naciagaczy jak ty,to jak brzytwa w reku malpy, Odpowiedz Link
klonodszmaragda Re: narkoza u dziecka 12.10.10, 07:26 Ludzie!!! Czy wy powarjowaliście już??? Odpowiedz Link
wiktor.online Re: narkoza u dziecka 12.10.10, 07:56 klonodszmaragda napisał: > Ludzie!!! Czy wy powarjowaliście już??? trolle grasuja oni zawsze tak grasuja od swoej bezsilnej zlosci trzeba banowac bezlitosnie, bo juz poszli pogrozki, to nic dobrego Odpowiedz Link
mmagda12 Re: narkoza u dziecka 12.10.10, 17:16 wiktor.online napisał: > klonodszmaragda napisał: > > > Ludzie!!! Czy wy powarjowaliście już??? > > trolle grasuja > > oni zawsze tak grasuja od swoej bezsilnej zlosci > > trzeba banowac bezlitosnie, bo juz poszli pogrozki, to nic dobrego Tak tak trzeba, a martini już Cię słucha, bo Tyś tak kazał, jest na każde Twoje "zawołanie" ;) Kaszpirowskij dwa?;) Odpowiedz Link
smaragdn_nie_do_zakneblowania Re: narkoza u dziecka 14.10.10, 15:11 co za straszne trolle - piszą bzdury na forum, że dzieci przed narkozą nie powinny łykać cukrowych kulek... wcale im nie zaszkodzą, tak? homeopata zalecający kulki przed znieczuleniem jest mordercą... a nazywanie osoby to krytykującej to zwykłe namawianie do szkodzenia dzieciom... Odpowiedz Link
zbyszekdziopa Re: narkoza u dziecka 16.10.10, 08:38 Czy narkoza może być niebezpieczna i jakie skutki uboczne może powodować u pacjenta? A w ogóle co tam dokładnie jest podawane? Homeopaci wiedzą coś na ten temat? Odpowiedz Link
wiktor.online Re: narkoza u dziecka 16.10.10, 08:44 homeopaci to sa lekarze dlatego to wiedza Odpowiedz Link
zbyszekdziopa Re: narkoza u dziecka 16.10.10, 09:17 wiktor.online napisał: > homeopaci to sa lekarze dlatego to wiedza wiktorze.online,to jest żadna odpowiedź. Czy narkoza może być niebezpieczna i jakie skutki uboczne może powodować u pacjenta? A w ogóle co tam dokładnie jest podawane? Odpowiedz Link
smaragdn_nie_do_zakneblowania Re: narkoza u dziecka 16.10.10, 11:11 homeopata nie jest lekarzem - TO PRIMO :) SECUNDO - podawane leki zna tylko i wyłącznie anestezjolog bezpośrednio znieczulający dziecko, bo z wielu leków nie używa się jakiegoś konkretnego, tylko prowadzący znieczulenie sam dobiera odpowiednie leki PODCZAS przebiegu znieczulenia. więc choćbyś był profesorem anestezjologii, to na pytanie "jakie leki dostanie dziecko w zniczuleniu" odpowiesz "może dostać różne leki" :) każdy kto poleca homeopatię przed znieczuleniem jest MORDERCĄ i zresztą porady z tego konkretnego topicu zostały zgłoszone do prokuratury. to już nie żarty, zalecać komuś łykanie kulek w takiej sytuacji... Odpowiedz Link
zbyszekdziopa Re: narkoza u dziecka 16.10.10, 11:34 smaragdn_nie_do_zakneblowania napisał: > homeopata nie jest lekarzem - TO PRIMO :) Najpierw jest lekarzem,a potem homeopatą. Tak jest dokładnie,przecież idę po homeopatyki i wiem. Także nie zaprzeczaj,że jest inaczej. > SECUNDO - podawane leki zna tylko i wyłącznie anestezjolog >bezpośrednio znieczu > lający dziecko, bo z wielu leków nie używa się jakiegoś konkretnego, >tylko prow > adzący znieczulenie sam dobiera odpowiednie leki PODCZAS >przebiegu znieczulenia > więc choćbyś był profesorem anestezjologii, to na pytanie "jakie leki >dostanie > dziecko w zniczuleniu" odpowiesz "może dostać różne leki" :) . ..tzn.,że po odpowiedź mam się zgłosić do anestezjologa,który mi podawał narkozę -najlepiej. Ale mnie chodzi ogólnie mniej więcej jakie substancje są-mogą się znajdować w narkozie? > każdy kto poleca homeopatię przed znieczuleniem jest MORDERCĄ > i zresztą porady z tego konkretnego topicu zostały zgłoszone do >prokuratury. > to już nie żarty, zalecać komuś łykanie kulek w takiej sytuacji... I skąd ta obawa jeśli leki homeopatyczne,to takie nic. Naprawdę z tymi "mordercami", to przeginasz niemiłosiernie. Mam nadzieję,że nie masz nic podobnego na sumieniu? Dalej myśli nie będę rozwijał,ale medycyna szkolna nie jest chyba wolna od takich doświadczeń? Czy masz może inne zdanie? Odpowiedz Link
smaragdn_nie_do_zakneblowania Re: narkoza u dziecka 16.10.10, 12:18 > smaragdn_nie_do_zakneblowania napisał: > > homeopata nie jest lekarzem - TO PRIMO :) > > Najpierw jest lekarzem,a potem homeopatą. Tak jest dokładnie,przecież idę po ho > meopatyki i wiem. Także nie zaprzeczaj,że jest inaczej. jeśli lekarz stosuje homeopatię, to robi to nie jako lekarz, tylko jako swoje superdochodowe hobby. medycyna wyraźnie neguje homeopatię i lekarz który bawi się w kulki z cukrem to to samo co lekarz który na przykład ma na boku burdel. jest lekarzem i alfonsem. jedno z drugim nie ma nic wspólnego, a tym bardziej dyplom lekarza nie czyni jego burdelu etycznym zajęciem ;) > > SECUNDO - podawane leki zna tylko i wyłącznie anestezjolog >bezpośr > ednio znieczu > > lający dziecko, bo z wielu leków nie używa się jakiegoś konkretnego, > > ;tylko prow > > adzący znieczulenie sam dobiera odpowiednie leki PODCZAS >przebiegu z > nieczulenia > > więc choćbyś był profesorem anestezjologii, to na pytanie "jakie leki > 2;dostanie > > dziecko w zniczuleniu" odpowiesz "może dostać różne leki" :) > . > ..tzn.,że po odpowiedź mam się zgłosić do anestezjologa,który mi podawał narkoz > ę -najlepiej. Ale mnie chodzi ogólnie mniej więcej jakie substancje są-mogą się > znajdować w narkozie? jakie mogą się znajdować - no... to będą dwa tomy anestezjologii Larsena - 2000 stron do poczytania :) twoje pytanie jest oczywiście racjonalne, ale odpowiedź byłaby bardzo bardzo długa... bo anestezjologia używa setek substancji, a do tego dość mocno je miesza :) ale tak - anestezjolog PO znieczuleniu wpisuje wkartę znieczulenia podane leki. więc widać co dziecko dostało. > > > każdy kto poleca homeopatię przed znieczuleniem jest MORDERCĄ > > i zresztą porady z tego konkretnego topicu zostały zgłoszone do >pro > kuratury. > > to już nie żarty, zalecać komuś łykanie kulek w takiej sytuacji... > > I skąd ta obawa jeśli leki homeopatyczne,to takie nic. I TU MUSZĘ COŚ WYJAŚNIĆ, bo nie dziwię się, że jesteście zaskoczeni... ale naprawdę połykanie takich kulek przed zabiegiem może zabić dziecko. otóż nie bez powodu przed znieczuleniem obowiązuje bezwględna zasada NIL BY MOUTH!!! Nie można przyjmować doustnie NICZEGO, żadnych płynów ani żadnych kulek. dosłownie niczego. jeśli chcesz, to wpisz w google "nil by mouth" i dowiesz się jaką krzywdę możesz zrobić małemu. > > Naprawdę z tymi "mordercami", to przeginasz niemiłosiernie. > Mam nadzieję,że nie masz nic podobnego na sumieniu? > Dalej myśli nie będę rozwijał,ale medycyna szkolna nie jest chyba wolna od taki > ch doświadczeń? Czy masz może inne zdanie? Ja absoultnie nie twierdzę, że medycyna jest bez grzechu i nikomu nie zaszkodziła. To byłoby bzdurą. Medycyna pomaga ludziom, ale pewnym kosztem (często ogromnym!). Samo znieczulenie nie jest bezpieczne, dlatego nie robi się znieczuleń bez powodu (np. znieczulenia na zyczenie do porodu to skandal!). Ale chcę jeszcze raz podkreślić - na tym forum polecają kulki przed zabiegiem i TO JEST ZUPEŁNIE NIEZGODNE Z WIEDZĄ MEDYCZNĄ, A MOCNO POTWIERDZONE JEST OGROMNY WZROST RYZYKA ZNIECZULENIA JEŚLI PACJENT NIE DOTRZYMA ZASADY NIL BY MOUTH. Nie bez powodu wielu pacjentów opuszcza blok operacyjny BEZ ZABIEGU, bo przed samym znieczuleniem przyznali się anestezjologowi, że pół szklanki wody łyknęli sobie na śniadanko... Odpowiedz Link
zbyszekdziopa Re: narkoza u dziecka 16.10.10, 21:57 smaragdn_nie_do_zakneblowania Dziękuję Ci bardzo za wyczerpującą odpowiedź. To mnie wiele wyjaśnia. Z Tobą jeszcze idzie pogadać. Odpowiedz Link
wiktor.online Re: narkoza u dziecka 16.10.10, 12:57 zbyszekdziopa napisał: > wiktor.online napisał: > > homeopaci to sa lekarze dlatego to wiedza > > wiktorze.online,to jest żadna odpowiedź. > > Czy narkoza może być niebezpieczna i jakie skutki uboczne może powodować u pacj > enta? > A w ogóle co tam dokładnie jest podawane? > jasne nie musze tobie tutaj pisac referat o narkozie i jego ubocznych skutkach wejdz sobie na google i czytaj Odpowiedz Link