Dodaj do ulubionych

problem z nadciśnieniem

21.01.06, 16:10
dzień dobry szukam osób, które odpowią mi na temat mojej choroby
Obserwuj wątek
    • kwietniowe_cappuccino Re: problem z nadciśnieniem 21.01.06, 16:14
      a wyszukiwarka?
      a lekarz?
      czy w tym celu szukasz również kontaktu z jackiem? ;-)
      • siedles2 Re: problem z nadciśnieniem 21.01.06, 16:24
        tak bo może i on mi coś poradzi.Czytałem dużo o nadciśnieniu,lecz mam kilka
        pytań do osób,które znają temat
    • connie1 Re: problem z nadciśnieniem 21.01.06, 16:56
      www.nadcisnienietetnicze.pl/pacjent/czy_wiesz_ze/curio/
      • siedles2 Re: problem z nadciśnieniem 21.01.06, 22:03
        dzięki za stronę, ale parę dni temu czytałem.Dwa lata temu wylądowałem w
        szpitalu,ponieważćwiczyłem kulturystykę i brałem kreatynę z glukozą oraz inne
        tanie odżywki bez sterydów.Ciśnienie miałem 210/180 .Zrobiłem wszystkie badania
        lekarz nic nie stwierdził tylko że to wina odżywek.Od tamtej pory mam skoki
        cisnienia raz 130/75itp,raz 144/82,dziś150/75 nie wiem co robić byłem u mojego
        lekarza brałem impres 1 miesiąc uspokoiło się nie przepisał mi nic powiedziałem
        mu że dość często jestem zmęczony dał mi skierowanie na badanie magnez itp
        wszystko wporządku lecz ciśnienie jak skakało tak skacze i te okropne zmęczenie
        nie wiem co robić .Dietę wprowadziłem,lecz chyba to nie wystarcza,szukam
        wskazówek aby skutecznie obniżyć ciśnienie .Mam dość stresową pracę może jakiś
        lek na uspokojenie,bo niedługo idę na badania do lekarza zakładowegoi znów da mi
        badanie ważne tylko na 6 miesięcy. Dzięki za przeczytanie mojej nudnej historii
        czekam na informacje odnośnie mojego problemu.Dzięki pozdrawiam
    • siedles2 Re: problem z nadciśnieniem 22.01.06, 14:01
      i co odpowie ktos
      • kwietniowe_cappuccino Re: problem z nadciśnieniem 22.01.06, 14:02
        ale na co?
        moze zadasz chociaz pytanie????????
        • siedles2 Re: problem z nadciśnieniem 23.01.06, 10:11
          Np co jest przyczyną,że ciśnienie tak skacze ,może znasz osobę na forum,która
          jest obcykana w sprawach ciśnienia.Czy jest tabletka,która od razu obniży
          ciśnienie,ponieważ za 2 miesiące idę na kontrolę do lekarza zakładowego i on
          będzie mi sprawdzał ciśnienie
          • chantal11 Re: problem z nadciśnieniem 23.01.06, 10:32
            Obcykaną osoba w sprawach cisnienia jest lekarz. Powinienes udac sie do lekarza
            rodzinnego.Nikt na forum nie wypisze Ci recepty.Nadciśnienie leczy się długo.Dla
            jednych skuteczna okazuje sie taka,dla innych siaka tabletka. I nie powinieneś
            czekać 2miesiace na wizytę u lekarza zakładowego.
            BTW Twoja historia choroby powinna byc przestroga dla ćwiczących nie tylko
            kulturystykę,ale i innych chcących nabrac masy mięsniowej odżywkami z lub bez
            sterydów.Nie ma nic za darmo.
            • siedles2 Re: problem z nadciśnieniem 23.01.06, 16:41
              byłem dał mi impres 1,5 lecz po miesiącu nic mi nie przepisał.ciśnienie skacze
              nadal i nie wiem wciąż od czego
              • mamakluska Re: problem z nadciśnieniem 01.02.06, 14:11
                idź do porzadnego internisty, który prze kilka tygodni będzie testował kolejne
                leki i zleci codzienny (kilka razy dziennie) pomiar cisnienia, żeby się
                zorientować kiedy ono jest najgorsze, u mnie jest tak ze rano mam wysokie a
                wieczorem niskie a na poczatku dostawałam leki na noc i własciwie rano mialam
                zawsze wysokie. Trafienie z dobrym lekiem taki który podpasuje Tobie jest
                niezywkle trudne i wymaga czasu i cierpliwości. Ja mam genetycznie uwarunkowane
                nadciśnienie, bo rodzice mają i wiem juz jak to wyglada. jak chcesz pogadac to
                daję Ci moje gg: 5320221

pozdrawiam
          • mamakluska Re: problem z nadciśnieniem 01.02.06, 14:08
            cześć,
            mam 30 lat i od 2 lat nadcisnienie. Że tak powiem zanim je uspokoiłam minęło
            prawie rok codziennego przyjmowania leków. Cisnienia nie da się tak z dnia na
            dzień uspokoic, wymaga to leczenia lekami przez kilka miesięcy. U mnie
            uspokoiło sie po około 4-5 miesiącach.
            pozdrawiam
            • siedles2 Re: problem z nadciśnieniem 06.02.06, 19:51
              dzięki chyba tak zrobię
              • astro_glide Re: problem z nadciśnieniem 06.02.06, 23:20
                Jak zastosujesz odpowiednia diete i przestaniesz jesc te g...a na budowe masy
                miesniowej ,twoje cisnienie powinno unormowac sie bez zadnych lekarstw .Spytasz
                jaka jest odpowiednia dieta? Niskoweglowodanowa ,cukier-nie ,zboza-nie.Mysle ze
                ta tlusta dieta Kwasniewskiego zrobilaby ci dobrze .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka