siedles2 21.01.06, 16:10 dzień dobry szukam osób, które odpowią mi na temat mojej choroby Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kwietniowe_cappuccino Re: problem z nadciśnieniem 21.01.06, 16:14 a wyszukiwarka? a lekarz? czy w tym celu szukasz również kontaktu z jackiem? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
siedles2 Re: problem z nadciśnieniem 21.01.06, 16:24 tak bo może i on mi coś poradzi.Czytałem dużo o nadciśnieniu,lecz mam kilka pytań do osób,które znają temat Odpowiedz Link Zgłoś
connie1 Re: problem z nadciśnieniem 21.01.06, 16:56 www.nadcisnienietetnicze.pl/pacjent/czy_wiesz_ze/curio/ Odpowiedz Link Zgłoś
siedles2 Re: problem z nadciśnieniem 21.01.06, 22:03 dzięki za stronę, ale parę dni temu czytałem.Dwa lata temu wylądowałem w szpitalu,ponieważćwiczyłem kulturystykę i brałem kreatynę z glukozą oraz inne tanie odżywki bez sterydów.Ciśnienie miałem 210/180 .Zrobiłem wszystkie badania lekarz nic nie stwierdził tylko że to wina odżywek.Od tamtej pory mam skoki cisnienia raz 130/75itp,raz 144/82,dziś150/75 nie wiem co robić byłem u mojego lekarza brałem impres 1 miesiąc uspokoiło się nie przepisał mi nic powiedziałem mu że dość często jestem zmęczony dał mi skierowanie na badanie magnez itp wszystko wporządku lecz ciśnienie jak skakało tak skacze i te okropne zmęczenie nie wiem co robić .Dietę wprowadziłem,lecz chyba to nie wystarcza,szukam wskazówek aby skutecznie obniżyć ciśnienie .Mam dość stresową pracę może jakiś lek na uspokojenie,bo niedługo idę na badania do lekarza zakładowegoi znów da mi badanie ważne tylko na 6 miesięcy. Dzięki za przeczytanie mojej nudnej historii czekam na informacje odnośnie mojego problemu.Dzięki pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kwietniowe_cappuccino Re: problem z nadciśnieniem 22.01.06, 14:02 ale na co? moze zadasz chociaz pytanie???????? Odpowiedz Link Zgłoś
siedles2 Re: problem z nadciśnieniem 23.01.06, 10:11 Np co jest przyczyną,że ciśnienie tak skacze ,może znasz osobę na forum,która jest obcykana w sprawach ciśnienia.Czy jest tabletka,która od razu obniży ciśnienie,ponieważ za 2 miesiące idę na kontrolę do lekarza zakładowego i on będzie mi sprawdzał ciśnienie Odpowiedz Link Zgłoś
chantal11 Re: problem z nadciśnieniem 23.01.06, 10:32 Obcykaną osoba w sprawach cisnienia jest lekarz. Powinienes udac sie do lekarza rodzinnego.Nikt na forum nie wypisze Ci recepty.Nadciśnienie leczy się długo.Dla jednych skuteczna okazuje sie taka,dla innych siaka tabletka. I nie powinieneś czekać 2miesiace na wizytę u lekarza zakładowego. BTW Twoja historia choroby powinna byc przestroga dla ćwiczących nie tylko kulturystykę,ale i innych chcących nabrac masy mięsniowej odżywkami z lub bez sterydów.Nie ma nic za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
siedles2 Re: problem z nadciśnieniem 23.01.06, 16:41 byłem dał mi impres 1,5 lecz po miesiącu nic mi nie przepisał.ciśnienie skacze nadal i nie wiem wciąż od czego Odpowiedz Link Zgłoś
mamakluska Re: problem z nadciśnieniem 01.02.06, 14:11 idź do porzadnego internisty, który prze kilka tygodni będzie testował kolejne leki i zleci codzienny (kilka razy dziennie) pomiar cisnienia, żeby się zorientować kiedy ono jest najgorsze, u mnie jest tak ze rano mam wysokie a wieczorem niskie a na poczatku dostawałam leki na noc i własciwie rano mialam zawsze wysokie. Trafienie z dobrym lekiem taki który podpasuje Tobie jest niezywkle trudne i wymaga czasu i cierpliwości. Ja mam genetycznie uwarunkowane nadciśnienie, bo rodzice mają i wiem juz jak to wyglada. jak chcesz pogadac to daję Ci moje gg: 5320221 pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mamakluska Re: problem z nadciśnieniem 01.02.06, 14:08 cześć, mam 30 lat i od 2 lat nadcisnienie. Że tak powiem zanim je uspokoiłam minęło prawie rok codziennego przyjmowania leków. Cisnienia nie da się tak z dnia na dzień uspokoic, wymaga to leczenia lekami przez kilka miesięcy. U mnie uspokoiło sie po około 4-5 miesiącach. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
astro_glide Re: problem z nadciśnieniem 06.02.06, 23:20 Jak zastosujesz odpowiednia diete i przestaniesz jesc te g...a na budowe masy miesniowej ,twoje cisnienie powinno unormowac sie bez zadnych lekarstw .Spytasz jaka jest odpowiednia dieta? Niskoweglowodanowa ,cukier-nie ,zboza-nie.Mysle ze ta tlusta dieta Kwasniewskiego zrobilaby ci dobrze . Odpowiedz Link Zgłoś