Dodaj do ulubionych

Sprawdzony lek na katar! POMOCY

26.01.06, 11:51
kchani, jutro musze byc zdrowa, mam jedynie katar i leci mi z nosa i lazawia
oczy! Jutro prowadza duze wydarzenie i mam byc konferancjerem :( POTRZEBUJE
POMOCY!
Obserwuj wątek
    • gatta13 Re: Sprawdzony lek na katar! POMOCY 26.01.06, 12:18
      www.gsk.com.pl/produkty/Sudafed.html#3
      To bardzo dobrze łagodzi objawy, mnie pomagało przetrwać w pracy, ale nie radziłabym stosować dłużej niż to absolutnie konieczne, bo chyba jednak lepiej wykaszleć i wykichać to wszystko. Po kilku dniach zatkałam sobie gardło i zatoki, więc weź na to wielkie wyjście, ale potem odstaw.
    • justyna302 Re: Sprawdzony lek na katar! POMOCY 26.01.06, 12:21
      CIRRUS - wezmiesz tabletke i katar masz z głowy na kilka godzin. Wez jakąs
      godzinkę przed konferencją. Testowane na mnie i wielu osobach z mojego
      otoczenia. Ale Cirrus nie leczy, tylko blokuje czasowo wyciek z nosa, wiec nie
      nalezy stosowac bez potrzeby. Polecam - sprawdzony i skuteczny w sytuacjach
      awaryjnych.
    • kaatrin Re: Sprawdzony lek na katar! POMOCY 26.01.06, 19:29
      krople do nosa Afrin dzialaja calkiem niezle - tylko nie mozna brac dluzej jak
      3 dni. I rownolegle zel nawizajacy do nosa, bo wysuszaja sluzowki.
      • ewasar Re: Sprawdzony lek na katar! POMOCY 26.01.06, 20:35
        leki z pseudoefedryną mogą powodowac senność ,jesli chcesz być w formie weź
        dzisiaj i zobacz jak się czujesz, ja senność odczuwam przy pierwszej tabl.po
        kilku jakoś mija ,
        • ania-jak Re: Sprawdzony lek na katar! POMOCY 26.01.06, 21:15
          Cirrus kupilam i rzeczywiscie pomogl, ale nie mialam pojecia, ze on nie leczy
          tylko zatyka. Czyli godzine przed wezme i na 40 minut moze sie uspokoi... A
          przed chwila o tego smarkania krew z nosa mi poszla :(
          • ewasar Re: Sprawdzony lek na katar! POMOCY 27.01.06, 15:33
            jesli jest to katar alergiczny no to jeszcze coś na odczulanie ,
            ale z tym to do lekarza ,
            ja kiedyś cierpiałam na katar alergiczny ,leki z pseudoefedryną po kilkudniowym
            stosowaniu przestawały działać ,zaczęłam brać wapno ale to był dość długi okres
            kiedy je zazywałam ,
            w tym czasie przeszłam 3x zapalenie zatok kilka antybiotków -byłam wykończona
            i zaczełam przyjmować lek roslinny ,sinupret +to wapno ,
            odpukać ale już drugą zimę mam spokój i alergia która mnie meczyła od wiosny do
            jesieni ustapiła .
            Nie wiem na jak długo bo liczę się z nawrotem ale już te 1,5 roku coś znaczy
            bez zatkanego nosa ,
          • kaatrin Re: Sprawdzony lek na katar! POMOCY 27.01.06, 21:12
            ania-jak kup sobie krople... ja przetestowalam wszystko i nic poza nimi nie
            odtyka skuteczne, Xylozel albo Xylometazolin albo Afrin. Najlepiej dziala jesli
            zrobisz tak:
            1. krople
            2. po 10 minutach inhalacje przez 15 min
            3. zel nawilzajacy do nosa
            tak mi radzil moj laryngolog. Inhalacje tylko jesli nie wychodzisz z domu przez
            jakis czas.

Cirrus bralam ale strasznie mnie po nim mdlilo i bylam senna.

Zycze szybkiego wyzdrowienia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka