anetaa68 04.02.06, 22:53 Z czego robić inhalację? Mam na myśli rodzaj ziół lub coś w tym stylu - najlepiej domowym sposobem, na górne drogi oddechowe. Pozdrawiam i prosze o odpowiedŹ. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
snajper55 Re: Inhalacja 04.02.06, 23:59 anetaa68 napisała: > Z czego robić inhalację? Mam na myśli rodzaj ziół lub coś w tym stylu - > najlepiej domowym sposobem, na górne drogi oddechowe. > > Pozdrawiam i prosze o odpowiedŹ. Najlepszy jest butapren. Kiedyś niezłe było TRI, ale teraz trudno dostać. S. Odpowiedz Link Zgłoś
wiola940 Re: Inhalacja 05.02.06, 00:14 myślę ze dopbrą inhalacją byłoby...gotować wodę w duuużym garnku i tam wspypać sól i to gleboko wdychac wydychac...nie wiem czy to pomoze ale ja mam 12 lat i jak bywalam kiedys chora to moja mamuska takie cosik robila i m prtzechodilo...pozdrwawiam...papa;* Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Inhalacja 05.02.06, 13:31 anetaa68 napisała: > Z czego robić inhalację? Mam na myśli rodzaj ziół lub coś w tym stylu - > najlepiej domowym sposobem, na górne drogi oddechowe. A na poważnie, to tam www.pfm.pl/u235/navi/199219 masz wszystko o inhalacjach. Fragment: "Musimy zadbać o właściwą mieszankę ziół. W przypadku bronchitu pożądany skutek przynosi wdychanie olejków eterycznych, szczególnie sosnowego, który rozluźnia oskrzeliki i ułatwia odkrztuszanie wydzieliny. Obrzęk błony śluzowej górnych dróg oddechowych zmniejsza m.in. zapach prymuli. Korzystnie rozluźniająco i przeciwzapalnie działa ziele i olejek rumianku. Bakteriobójczo działają zioła i olejki eteryczne lawendy i tymianku oraz szałwi lekarskiej (ta ostatnia na gardło). " S. :) Odpowiedz Link Zgłoś
anetaa68 Re: Inhalacja 05.02.06, 21:41 Dziękuje wszystkim za odpowiedzi:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś