Gość: Ania IP: 217.33.75.* 27.11.02, 14:49 Od jakiegos czasu neka mnie b. nieprzyjemna przypadlosc: kiedy jest mi zimno moje palce u rak i nog robia sie zupelnie woskowe - biale i w ogole ich nie czuje. Co robic? Co to moze byc? Zmartwiona Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beemka1 Re: Bielejace - woskowe palce 27.11.02, 16:12 Masz slabe krazenie i tyle. Pewnie jestes tez b. szczupla. Cierpie na te sama dolegliwosc - taka nasza uroda. Pod wplywem zimna naczynia kewionosne obkurczaja sie, slabe krazenie powoduje, ze krew nie dociera do dlugich i cienkich konczyn, np.palcow i "trupie palce" gotowe. Bylam z tym u lekarza, poradzono mi brac leki rozkurczajace w razie problemu, co jest bzdura, bo zanim lek zacznie dzialac, mozna zastosowac lepsze sposoby, chociazby wlozyc rece pod strumien raz goracej, raz zimnej wody, na przemian kilka razy. Mnie pomaga. A zima nos cieple rekawiczki sportowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonia Re: Bielejace - woskowe palce IP: *.mtnet.com.pl 27.11.02, 21:50 mam niestety to samo, robie sie siwa lub tylko biala, w zaleznosci ile siedze np. w zimnym pomieszczeniu, wyniki badan sa ok, to jest wina krazenia. bardzo uciazliwe-prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
kokilka Re: Bielejace - woskowe palce 28.11.02, 20:27 Masz przewagę układu nerwowego symatycznego. Może Ci pomóc zmiana diety na optymalną i prądy selektywne które stosują zkłady zwane ARKADIA. Więcej dowiesz się na stronie www.optymalni.pl. Nie lekceważ choroby. to najprawdopodobniej choroba Raynauda zwane również zespołem wazospastycznym.Szkolna medycyna próbuje to leczyć ale nie umie wyleczyć. Potrafią lekarze optymalni.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś