Dodaj do ulubionych

jak pomóc wątrobie

13.03.06, 19:02
Witam jestem po żółtaczce typu A i B. Mam w pewnym stopniu uszkodzoną wątrobę, w styczniu na skutek nieprawidłowej diety i ćwiczeń fizycz. zaczeła boleć. Teraz uspokoiło się aspat 17 i alat 10 , jedynie co to bilirubina to 2 a norma 1,2. Czy jest jakiś sposób na lepsze wchłanianie bilirubiny. Czy leki żółciopędne są wskazane w takim przypadku czy nie.Jak komuś coś świta to proszę o wskazówki
Obserwuj wątek
    • nerwus6 Re: jak pomóc wątrobie 14.03.06, 08:29
      Z pewnością wiesz,że nasza wątroba to "zakład chemiczny" i najważniejszy narząd.
      Chora wątroba to w perspektywie chore kolejne narządy.Zwłaszcza w Twoim wypadku
      wątroba wymaga specjalnego traktowania i wspomagania nie chemicznymi a
      naturalnymi "lekarstwami".Jeżeli podzielasz moją opinię napisz na moją skrzynkę.
      • kret24 Re: jak pomóc wątrobie 14.03.06, 09:36
        Bilirubinę obniża lek Luminal stosowany w małych dawkach. Jest to lek na
        padaczkę.
      • snajper55 Re: jak pomóc wątrobie 14.03.06, 10:12
        nerwus6 napisał:

> Jeżeli podzielasz moją opinię napisz na moją skrzynkę.

Jeeezu. Kolejny akwizytor cudownych środków. :(((

S.
        • nerwus6 Re: jak pomóc wątrobie 14.03.06, 12:51
          snajper55 napisał:
          > Jeeezu. Kolejny akwizytor cudownych środków. :(((
          No pewnie.To super zajęcie.Siedzę sobie i klepię w klawiaturę a klienci
          wyskakują z monitora jeden za drugim.Brzucho mi rośnie,dokuczają hemoroidy a konto w banku pęcznieje,zwłaszcza dzięki takiej pisaninie
      • unhappy Re: jak pomóc wątrobie 14.03.06, 10:28
        Nie ma czegoś takiego jak "naturalne" lekarstwa - chemia siedzi wszędzie. Jak
        się nie wstydzisz to napisz co to za "naturalne" lekarstwa publicznie i gdzie je
        można kupić (bo na pewno nie u ciebie - przeciez nie podejrzewalbym cie o to, ze
        jestes handlarzyną).
        • snajper55 Re: jak pomóc wątrobie 14.03.06, 10:44
          unhappy napisał:

> Nie ma czegoś takiego jak "naturalne" lekarstwa - chemia siedzi wszędzie.

No nie, na przykłąd zioła są takimi naturalnymi lekarstwami. A gdy potraktujemy
          pojęcie lekarstwa szeroko, to i inne składniki naszej diety dadzą się w pewnych
          przypadkach potraktować jako lekarstwa.

> Jak się nie wstydzisz to napisz co to za "naturalne" lekarstwa publicznie i
          > gdzie je można kupić

Chyba jednak się wstydzi. ;)))

> (bo na pewno nie u ciebie - przeciez nie podejrzewalbym cie o to, ze jestes
          > handlarzyną).

Chyba jednak powinieneś podejrzewać. ;))

S.
          • re-flex Re: jak pomóc wątrobie 14.03.06, 10:52

dieta odkwaszająca, oczyszczająca, sok z marchwi (świezy, wyciskany w domu)
            zaraz sępy i inne skwaszone typy z powyższych postów się na mnie rzucą:)
            • snajper55 Re: jak pomóc wątrobie 14.03.06, 11:31
              re-flex napisała:

> dieta odkwaszająca, oczyszczająca, sok z marchwi (świezy, wyciskany w domu)
              > zaraz sępy i inne skwaszone typy z powyższych postów się na mnie rzucą:)

Jakoś nie spotkałem się, aby sok z marchwi działał dobroczynnie na wątrobę. Na
              wzrok, owszem (betakaroten).

Z ziół podobno dobre na wątrobę są wyciągi z nasion ostropestu plamistego i
              ziela karczochów.

No i trzeba pamiętać, że wątroba bardzo nie lubi alkoholu.

S.
        • nerwus6 Re: jak pomóc wątrobie 14.03.06, 13:00
          unhappy napisał:
          > Nie ma czegoś takiego jak "naturalne" lekarstwa - chemia siedzi wszędzie. Jak
          > się nie wstydzisz to napisz co to za "naturalne" lekarstwa
          Dla uściślenia. W moim tekście wyraz "lekarstwami" był zaopatrzony w cudzyłów.
          Dalej.Rośliny lecznicze(lekarstwa)są znane od początku ludzkości.Jak sięgniesz
          po kilka książek,przejdziesz się do sklepu zielarskiego a nawet do apteki
          to się z nimi spotkasz i od razu będziesz miał źródło zaopatrzenia.
          • unhappy Re: jak pomóc wątrobie 14.03.06, 13:24
            Jednak sie wstydzisz :)

Napisales:

"Chora wątroba to w perspektywie chore kolejne narządy.Zwłaszcza w Twoim wypadku
            wątroba wymaga specjalnego traktowania i wspomagania nie chemicznymi a
            naturalnymi "lekarstwami".Jeżeli podzielasz moją opinię napisz na moją skrzynkę."

No więc...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka