ela2225 08.05.06, 13:07 Podnosi ciśnienie czy nie? Pewnie w nadmiaże podnosi. Ja uwielbiam mój ranny rytuał to po obudzeniu się kawa z mlekiem. A wy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tina51 Re: Kawa 08.05.06, 16:43 Elu picie kawy tak wczesnie, zazwyczaj na pusty żoładek to bardzo niezdrowe, taka kawusia wypłukuje cały potas z nas.W pewnym stopniu podnosi to ciśnienie.Też mam z tym problem już ładnych parę lat, lekarz tylko zmienia leki i nic. Odpowiedz Link Zgłoś
analusia Re: Kawa 08.05.06, 17:49 A ja to sobie popijam cappuccino waniliowe - pycha i nie podnosi mi ciśnienia, czarnej nie piję już ok 8 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus6 Re: Kawa 18.05.06, 10:11 ela2225 napisała: > Ja uwielbiam mój ranny rytuał to po obudzeniu się kawa z mlekiem. Fajnie Elu.Masz nadciśnienie,jesteś w ciąży (tak wynika z Twoich wątków) i z uwielbieniem pijesz kawusię.Pewnie jeszcze palisz papieroski i godzinami przesiadujesz przy komputerze? Gdzieś przeczytałem,że przestrzenie międzykomórkowe u człowieka zdrowego mają środowisko zasadowe,u ludzi chorych jest kwasowe.Kawa zakwasza te przestrzenie. Zdrowia życzę Odpowiedz Link Zgłoś
ela2225 Re: Kawa-do nerwusa 18.05.06, 13:50 nerwus6 napisał: > ela2225 napisała: > > Ja uwielbiam mój ranny rytuał to po obudzeniu się kawa z mlekiem. > > Fajnie Elu.Masz nadciśnienie,jesteś w ciąży (tak wynika z Twoich wątków) > i z uwielbieniem pijesz kawusię.Pewnie jeszcze palisz papieroski i godzinami > przesiadujesz przy komputerze? > Gdzieś przeczytałem,że przestrzenie międzykomórkowe u człowieka zdrowego mają > środowisko zasadowe,u ludzi chorych jest kwasowe.Kawa zakwasza te przestrzenie. > Zdrowia życzę - Nie jestem w ciąży jakbyś czytał uważniej to byś wiedział ze mój synek odszedł już ponad rok temu. -nie palę papierosów nigdy w życiu nie paliłam i ich nie cierpie przy komputerze siedzę sporadycznie w domu a w dzień zmusza mnie do tego praca taki mam zawód. -pozatym uprawiam sport jezdzę na rowerze uprawiam działkę stosuję dietę i regularnie biorę leki. Czy jeszcze coś chcialbyś wiedzieć o moim zyciu?Nie? To proszę nie oceniaj jak nie wiesz i mnie nie znasz. Jesli masz cos do powiedzenia i chcesz poradzić to proszę jesli nie to nie. Odpowiedz Link Zgłoś
ela2225 Re: Kawa-do nerwusa 18.05.06, 14:00 Acha i jeszcze jedno czy ty i jacek1956 to ta sama osoba? Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus6 Re: Kawa-do nerwusa 18.05.06, 17:45 ela2225 napisała: > - Nie jestem w ciąży jakbyś czytał uważniej to byś wiedział ze mój synek > odszedł już ponad rok temu. Elu, o Twoim synku Pawełku wiem (chociaż blogów nie czytuję)i osobiście bardzo mi smutno z tego powodu - zapewniam Cię i serdecznie współczuję. Myśl o ciąży wzięła się z błędnej (jak się okazuje)interpretacji Twojego postu: • Re: Nadciśnienie. Leki = okropne samopoczucie? ela2225 14.03.06, 17:51 + odpowiedz "Ja obecnie biorę Bisocard i Dopegyt (ze względu na starania się o dziecko)to lek dla kobiet w ciazy mozna brać do 8 tabletek na dobę." O papierosach i godzinach spędzonych przed komputerem....to było tylko pytanie. Prowokacyjne przyznaję i być może nieco złośliwe,ale dzięki niemu dowiedziałem się o Tobie miłych rzeczy (rower,działka,dieta).Z pewnością nie było moim zamiarem irytowanie Ciebie.W każdym razie jeżeli zdenerwował Cię mój post to przepraszam.Przyznasz jednak,że posłużyłem się stereotypem,którego można przypisać bardzo wielu ludziom,zwłaszcza młodym. Mam nadzieję,że wyczerpałem temat i nie czujesz do mnie urazy. Odpowiedz Link Zgłoś
tina51 Re: Kawa 18.05.06, 17:42 Elu z ciśnieniem borykam się już parę lat,jeżeli czujesz się po kawie dobrze to chyba nie ma przeszkód w jej piciu.Bo lekarze róznie się na ten temat wypowiadają.Mnie osobiście lekarz powiedział jeżeli mam smak na kawe to mogę wypić, sa takie dni że na kawe nawet nie spojrzę,a niekiedy to i 2 lub nawet 3 filiżanki wypiję ale to zależy od dnia od humoru od stresu. Odpowiedz Link Zgłoś