basiek13 10.05.06, 18:55 Zrobiłam dziecku cytologię nosa i troche mnie wynik martwi. Może mi ktoś go pomóc w odczytaniu wyniku? Komórki nabłonkowe obecne Komórki napływowe - Eozynocyty nieobecne Neutrocyty liczne Bakterie obecne Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mukowiscydoza Re: cytologia nosa 11.05.06, 14:59 masz wynik badania i zamiast isc z nim do lkeraza na forum pytasz? chyba w takim razie malo zalezy ci na wartosciowej odpowiedzi... co do pomocy w odczytaniu - wynik swiadczy o infekcji. po co dziecku CYTOLOGIA NOSA (i co to w ogole jest cytologia nosa?nowotwor ma, czy co?...) Odpowiedz Link Zgłoś
basiek13 Re: cytologia nosa 12.05.06, 19:28 Nie ma nowotworu! Do lekarza jadę do Centrum Mowy i Słuchu (tam zlecono mi takie badanie) ale za kilka dni i nie chcę łazic po innych lekarzach, którzy do tej pory nie pomogli mojemu dziecku. Cytologia ma wykluczyć (ponoć!) czy katar, który ma dziecko od czterech lat(córka ma 5 lat) jest alergiczny czy nie.Testy alergiczne nie wykazały alergi ale ostatecznie cytologia ma cos pokazać. Córka jest po 3 zabiegach wycięcia 3 migdała, podcięcia przygardłowych, miała dreny w uszach i poprawy nie widać.Z nosa leje się raz zielona wydzielina, raz biała.Dlatego was pytam , bo nie zamierzam już iść do innych speców i robić kolejne w mej głowie mętliki. Odpowiedz Link Zgłoś