11.05.06, 19:45
co stosowac na odleżyny ,chora lezy na materacu p/odleżynom,sudokrem już nie
pomaga
Obserwuj wątek
    • opierzona Re: odlezyny 11.05.06, 20:00
      Zadnych maści nie znam...

Ale stosuje sie laseroterapie oraz prąd HV...
      • helena_50 Re: odlezyny 11.05.06, 21:08
        chora ma 93 lata i od pół roku lezy w łózku zadne przewozenia na zabiegi są nie
        możliwe chyba ze karetką
        • opierzona Re: odlezyny 11.05.06, 21:22
          Szkoda:(
          • netka2 Re: odlezyny 11.05.06, 22:08
            Ja proponuje iruxol(chyba na recepte),przylozony na niego gazik zmoczony z sola
            fizjologiczna. Skuteczne sa rozne plastry hydrozelowe. Osobiscie nie polecam
            dla osob zbyt szczuplych i niedozywionych, a takze gdy odlezyny robia sie
            sdzybko np po ucisku. Z wlasnych doswiadczen wiem ze jesli u takch osob nalozy
            sie taki opatrunek to naokolo gdzie jest plaster tworzy sie zaczeriwenienie a
            pozniej kolejne odparzenie.
          • netka2 Re: odlezyny 11.05.06, 22:09
            www.niepelnosprawni.info/ledge/x/9092 poczytaj tutaj
    • czy.ja.wiem Re: odlezyny 12.05.06, 17:13
      Kupowalem to dla matki po sugestiach ze strony pielegniarek- ponoc rewelacyjne
      www.pollenaaroma.com/sklep/index.html?cid=354
    • wadera3 Re: odlezyny 12.05.06, 17:20
      sudokrem nie pomoże na otwarte rany,
      proponuję granuflex, odpowiednio dobrany do wielkości rany,
      i materac zmiennociśnieniowy, a przedewszystkim zmianę pozycji chorego, w miarę
      możliwośći dość czesto
      • adiel Re: odlezyny 26.06.13, 12:13
        Najlepszy jest krem z colostrum Colostrigen R, działa cuda. genactiv.eu/pl/offer/21/colostrigen_r_krem_40_ml . Używam go do pielęgnacji mojej babci, kiedyś na odleżynę, teraz profilaktycznie. Rewelacja! Odleżyna zagoiła się w miesiąc, a przedtem nic nie pomagało. odkąd smaruje nim miejsca narazone na odleżyny, nic nowego się nie zrobiło. Najlepiej smarować nim 2-3 razy dziennie okolice rany, po 1-2 tyg widać pierwsze oznaki gojenia. Ja kupuję w internecie, na ten stronie. No i wielki plus - przyzwoita cena.
    • 2margo00 Re: odlezyny 26.06.13, 12:45
      Na odlezyny można spróbować miód Manuka dostepny w sklepach zielarskich.Pszczoły robia go z krzewu w Nowej Zelandii.M.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka