Dodaj do ulubionych

PROSBA pilne

12.05.06, 12:41
Witam!
Wlasnie dzisja wrocilam ze szpitala ze swoim 2.5 letnim dzieckiem
po tygodniowym pobycie nadal nie wiem co dziecku dolega :(
wiec moze ktos mi pomoze i podpowie gdzie szukac pomocy opisze po krotce
objawy i dolegliwosci dziecka ...3 tygodnie temu pojawily sie u dziecka na
ciele krosteczki takie jak na ospe jednak twarde, po wizycie u lekarza
piediatry ospa lub jakas inna choroba podobna zostay wykluczone dostalysmy
masc do smarowania oraz zyrtex...niestety nic nie pomoglo...dziecku zaczely
tworzyc sie nowe krostki oraz pojawil sie obrzek oczu i dloni...kolejna wizyta
dostalysmy clemastinum oraz zinnat...i to nie pomoglo ...wizyta u kolejnego
lekarza i pobyt w szpitalu...teraz dziecko bieze masc tzn papke biala
clemastinum oraz hydroxizine...krostki tak jakby wyblakly ale zaczynaja sie
tworzyc nowe do tego ropieja jej bardzo oczka...lekkarze nie wiedza czy jest
to alergia czy nawet jak jedna Pani doktor mi powiedziala ukonszenia od
komarow co wykluczam poniewaz pod stopami dziecko nic nie moglo ukasic
poniewaz spi w pizamce typu pajacyk..nic nowego nie dostawala do
jedzenia...zadnych nowych srodkow chemicznych nie uzywalismy i jeszce ma
bardzo wysokie OB krwii 28 prosze moze ktos mi poradzi gdzie sie udac jestem
bardzo bezradna widzac cierpiace dziecko
Obserwuj wątek
    • a.siara791 Re: PROSBA pilne 12.05.06, 12:44
      chcialam jeszcze dodac ze jestem z Warszawy a bylam w szpitalu dermatologicznym
      na Lesznie z dzieckiem
      • emila25 Re: PROSBA pilne 12.05.06, 13:10
        Żaden lekarz nie zareagował na wysokie OB?
        Może poproś lekarza rodzinnego o skierowanie do Centrum Zdowia Dziecka ( tam
        maja dobrych specjalistów) oraz wyraźnie zaznacz ze martwi Cię wysokie OB u
        maluszka.
        Pozdrawiam i trzymam kciuki
        • a.siara791 Re: PROSBA pilne 12.05.06, 13:15
          lekarze twierdza ze wysokie OB u dziecka jest spowodowane jakas infekcja na
          pytanie jaka odpowiedzieli mi ze to moze byc stan zapalny oczu :) moze to jakos
          do mnie nie przemawia albo sie jest pewnym albo sie gdyba .....przeciez to jest
          tylko dziecko i to male dziecko .....
          • emila25 Re: PROSBA pilne 12.05.06, 13:21
            Mam czasami wrazenie ze lekarze nie maja pojecia jak leczyc a najgorsze to
            bardzo czesto bagatelizuja objawy u dziecka, nie rozpoznujac wczesniej choroby.
            Drąż i wierć im dziurę żeby zajęli się dzieckiem a jak stać Cię finansowo to
            pędź do prywatnych, oni przynajmniej wysyłaja na badania.
            I spróbuj z CZD
            • a.siara791 Re: PROSBA pilne 12.05.06, 13:39
              u prywatnych bylam ale lekarze wymyslaja ...uczulenie na psa ....pytanie skad ja
              nie mam ani kota ani psa nie ma mala z nimi kontaktu .... jajka ...diete juz
              przerabialysmy i nic ...zero owowcow cytrusowych....napojow..sokow...wywarow na
              kosciach...czekolady,cacao,miod,orzechy,barniki.....NIC nie pomaga ,malej nie
              przechodza a co lekarz to inna diagnoza inne leki, ja zdaje sobie sprawe ze
              choroby skory trudno wyleczyc i zdaignozwac ale wiecie co juz nie moge nie mam
              sily jak uslyszalam ze to komary mala pogryzly :) brak slow mam nadzieje ze nikt
              nie bedzie z tym mial do czynienia bo szkoda slow
              • mmagda12 Re: PROSBA pilne 12.05.06, 13:57
                Wspolczuje to masz problem.Podobna sytuacje mialam z wnuczkiem.7 razy w
                szpitalu.Do corki ,co ona robi ,ze dziecko ma zapalenie oskrzeli plus biegunka
                i okropny katar..Przetestowalismy wszystkie mleka.Nie wylicze ile wizyt u
                lekarza ,na pogotowiu.Ile wizyt prywatnie.Tez go wysypywalo tylko teraz nie
                pamietam ,jaka to wysypka byla.Wreszcie sie wku... i sama poszlam prywatnie do
                alergologa.Stwierdzila ,ze to alergia na bialko.Potem mleko prosowe.I edukacja
                co wolno jesc i co nie wolno.Zupki na kurczaku i
                indyku ,slodycze ,ciaska ,makaron ,jezdzilam do innego miasta ,specjalne[bez
                bialka] itd.Malo tego ,gdy byl wiekszy chyba 3 latka ,sama poszlam
                prywatnie ,testy ,doszlo uczulenie na roztocze kurzu [w stopniu
                najwiekszym].Wreszcie mialam z corka diagnoze i lekarz skierowala ,go na
                oddzial imunologii dziececej [b. dobry oddzial] i tam ,jeszce wyszlo zaburzenia
                fagocytozy itd Jak widzisz ,nie Ty jedna.Czy oprocz wysypki coreczka ma
                katar ,czy nie zauwazylas ,czy ma tendencje do odparzania.Czy
                choruje ,zapalenie oskrzeli itp
                • a.siara791 Re: PROSBA pilne 12.05.06, 14:47
                  ma katar i ostatnio ma caly czas zaczerwienione gardelko ale pozatym to okaz
                  zdrowia ....jesli tak mozna napisac w tej sytuacji ..... teraz widze jak ciezko
                  leczy sie dzieci z przewlekla alergia i jak dluga droga nas jeszcze czeka w
                  poniedzialke wracamy na oddzial teraz jestesmy na przepustce aby zobaczyc jak
                  organizm dziecka zachowan sie w normalnym otoczeniu
    • qrka3 Re: PROSBA pilne 12.05.06, 13:34
      wiesz ja mam podobny problem , narazie smaruję ją mascią cholester. , cutviate,
      elidel, alertic doustnie. Ma tylko na całych rękach ale zaczynją się pojawiać
      czerwone plami, swędzoce wokół nich. Też nie wiem co robić. Moim zdaniem to
      pewnie uczulenie na coś. bo miała podobnie dokładnie rok temu. Lekarze nie
      potrafili nic zrobić.
    • tynia3 Re: PROSBA pilne 12.05.06, 13:46
      Zapytaj tu:
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=566
      Poza tym aby sprawdzić, czy dziecko ma skłonności do alerii, najlepiej zrobić
      test z krwi (IGE całkowite), wykaże on, czy masz w domu alergiczkę ;)
      Przy reakcjach skórnych dobrze jest też zbadać 3x kał na obecność pasożytów i 1x
      na lamblie.
      Zrobiłabym też posiew moczu.
      Clemastin ładnie łagodzi (przy Zyrtecu trzeba czekać na poprawę). Żeby nie
      nasilać objawów proponuję prać w płatkach mydlanych i myć się szarym mydłem.
      Jesli nawet jest to wyrzut alergiczny, to i tak paskudztwo znika dosc długo, bo
      alergen potrafi się utrzymywac w organizmie.
      pzdr i życzę zdrowia
      • a.siara791 Re: PROSBA pilne 12.05.06, 13:51
        testu na alergiie nie chca jej zrobic ...co do mycia w szarym mydle juz to
        stosujemy od 3 tygodni test z kalu miala zrobione nic nie wykryly
        ale dziekuje i tak wam wszystkim za jakies rady
        • tynia3 Re: PROSBA pilne 12.05.06, 13:57
          a.siara791 napisała:

> testu na alergiie nie chca jej zrobic ...

Sama zrób ;). Ten ogólny o którym pisałam, wykazuje po prostu czy ktoś
          alergikiem jest czy nie. Na co się jest uczulonym mozna ustalić poprzez dalsze
          szczególowe testy.

co do mycia w szarym mydle juz to
          > stosujemy od 3 tygodni test z kalu miala zrobione nic nie wykryly
          > ale dziekuje i tak wam wszystkim za jakies rady

badanie kału powinno być zrobione 3x
          badanie na lamblie to osobne badanie (przy badaniu na pasożyty obecnosć lambli
          nie wyjdzie)
          pzdr
          • a.siara791 Re: PROSBA pilne 12.05.06, 14:00
            przepraszam moze napisalam to zbyt lakonicznie miala robione badanie kalu w
            szpitalu 3 krotne to mialam na mysli badania wszystke dobrze wyszly oprocz tego
            podwyzszonego OB a co do testu to robi sie go u lekarza czy tez mozna kupic w
            aptece ? przepraszam ze pytam ale niestety nie mialam nigdy do czynienia z tego
            typu sprawa
            • tynia3 Re: PROSBA pilne 12.05.06, 14:03
              Najlepiej w poradni alergologicznej. Poszukaj jakiegoś alergologa u siebie, na
              pewno coś doradzi.
              pzdr
              • tynia3 Re: PROSBA pilne 12.05.06, 14:04
                A! Nie napisałam najważniejszego ;). To jest test z krwi (ale spoko - jedno
                pobranie).
                • a.siara791 Re: PROSBA pilne 12.05.06, 14:13
                  krew pobierali jej tez 3 razy przez kolejne 3 dni z rzedu aby porownac wyniki i
                  za kazdym razem wychodzilo ob 29, 30 a dzisiaj 28 mocz ktory miala pobierany
                  byl w porzadku
    • ania7364 Re: PROSBA pilne 12.05.06, 14:16
      a moze to mięczak zakazny?
      moj syn mial go w zeszlym roku i chyba dopiero 5 czy 6 lekarz go zdiagnozowal. poszukaj w necie zdjecia i porownaj. jezeli sie potwierdzi to nie panikuj.ale najpierw musisz sprawdzic ten trop
      • a.siara791 Re: PROSBA pilne 12.05.06, 14:26
        aniu dzikuje bardzo za jakis trop sprawdzilam na szczescie nie ten typ krostek
        moja mala ma krostki takie jak na ospe jednak nie sa one miekkie i nie nikna pod
        palcami sa twarde nie maja zadnego plynu pod spodem
        • ania7364 Re: PROSBA pilne 12.05.06, 14:39
          u mojego syna takie wlasnie byly te krostki, i jeszcze mialy taki jakby malutki "kraterek" na srodku:). mam nadzieje ze to nie to i ze samo zniknie ale uzupelnilam info
          • agamonia do ania7364 15.05.06, 08:02

czytam, że masz doświadczenie z mieczakiem zakażnym - cz możesz się odezwać na
            priv w tej sprawie?? mokasaw@wp.pl - dzięki
            • ania7364 Re: do ania7364 15.05.06, 10:35
              odpisalam na maila:). pozdrawiam
    • nitca Re: PROSBA pilne 12.05.06, 14:54
      Koniecznie zrob badanie IgE.
      Wez w teczke wszystkie dotychczasowe wyniki i idzcie prywatnie do lekarza chorob
      zakaznych -oni maja chyba najszersza wiedze.
      Mozecie sie tez wybrac do alergologa.
      Zycze Wam zdrowia i wytrwalosci.
      • a.siara791 Re: PROSBA pilne 12.05.06, 15:06
        dziekuje wam wszystkim za rade napewno tak zrobimy jak wrocimy ze szpitala ( na
        razie jestesmy do ponedzialku na przepustce)
        • ona_jak_sen Re: PROSBA pilne 12.05.06, 15:21
          A może to kandydoza? Tutaj jest link z informacją o tej chorobie:

www.zdrowie.klips.org/cichy_zabojca_nowy.htm

• tanahoe Re: PROSBA pilne 12.05.06, 17:00
            Ja mam w domu alergika. Testy z krwi na alergenty wziewne kosztują 160 zł. Coś
            koło tego płaciłam. Pobiera się dziecku krew. Chyba nie potrzeba
            skierowania.Nie robiłam tego w poradni alergologicznej ale w jakimś centrum
            laboratoryjnym na Weigla we Wrocławiu. Z tego co pamiętam ale to było z 10 lat
            temu do alergologa nie kierowano małych dzieci. Tylko starsze. Mój Michał miał
            ostrą skazę białkową. To przeszło ale ma teraz uczulenie na alergenty wziewne
            zwłaszcza na kota. Nigdy jednak nie miał wysypki takiej jak opisujesz. Jednak
            jak szukasz i nie wiesz to może warto zrobić te testy we własnym zakresie.
            • a.siara791 Re: PROSBA pilne 12.05.06, 17:05
              chyba bede musiala poniewaz musze sie dowiedziec czy faktycznie jest to alergia
              czy tez cos jeszcze innego
    • extravirgin Re: PROSBA pilne 12.05.06, 23:53
      Pisałas o przewlekłych anginach - a czy była leczona antybiotykami? Czy nie
      skojarzyłaś pojawienia się wysypki i stosowania leków? Antybiotyki mają
      niekiedy paskudne i dotkliwe skutki uboczne. Jak zmiany skórne zaklasyfikował
      dermatolog?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka