Dodaj do ulubionych

angina u 5latki

16.05.06, 20:05
kochani ratujcie moja córa walczy z anginą już miesiąc i nic nie przechodzi
dostaje antybiotyki wypiła juz trzy ten ostatni to ospen i nie pomaga a nawet
chba sie pogarsza bo teraz zaczyna pokasływać jutro ide z mała na kontrol
czuje że znowu zastosuje antybiotyk może znacie cos co wyleczy moja córke a
zapomniałam powiedziec że ma strasznie wielkie migdały przez co strasznie
chrapie pomóżcie
Obserwuj wątek
    • ania7364 Re: angina u 5latki 16.05.06, 20:45
      musisz konieczie zrobic antybiogram, niech dopasuja antybiotyk do bakteri. ja bym jeszcze zastosowala tantum verde do psikania. ale to juz musisz skonsultowac z lekarzem
      • kret24 Re: angina u 5latki 16.05.06, 21:33
        Pewnie trzeba zmienić antybiotyk. Dobre są z grupy makrolidów np. Davercin,
        Klacid, Rulid, itp.
        Gardło można płukac roztworem letniej wody z Azulanem w proporcji 1:10 (10%). O
        ile córka nie ma uczulenia na rumianek.
        • kret24 Re: angina u 5latki 16.05.06, 21:34
          Ten obrzęk migdałów zmniejszy lek antyalergiczny np. Clemastin, Zyrtec,
          Claritine itp.
          • nicole709 Re: angina u 5latki 18.05.06, 19:00
            byłam z nia u lekarza obrzek migdałków minął ale od wtorku ma gorączke i boli
            ja głowa nie wiem co sie dzieje nie ma kaszlu i żadnych innych objawów
            doktorowa powiedziała że bedzie trzeba pobrać krew aby coś wykryć ,a mój maż
            sie upiera żeby częściej wychodziła na dwór chociaż i tak prawie przez cały
            dzień na dworzu lata i chce złamać zakaz wychodzenia jej na rower(zakaz ten był
            zasugerowany prez pania doktór) nie wiem czy to jest dobry pomysł
      • nicole709 Re: angina u 5latki 18.05.06, 19:02
        powiedz mi co dokładnie jest ten antybiogram i naczym to polega
        • ania7364 Re: angina u 5latki 18.05.06, 19:28
          bakteriolog pobiera wymaz z migdalkow (nic nie boli) hoduje bakterie i potem sprawdza na jaki antybiotyk jest dana bakteria wrazliwa, czyli od jakiego ginie. takie badanie trwa 3 dni. ja bym na Twoim miejscu to zrobila . lekarze stosuja leki na "oko" i czesto trafiaja ale nie zawsze.
          a tak apropos, moj syn w zeszlym roku byl leczony na angine, w koncu wyladowalam z nim w Wielkanoc na pogotowiu, dostalam skierowanie do szpitala z rozpoznaniem anginy a tam okazalo sie ze ma mononukleoze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka