Dodaj do ulubionych

Jak zregenerować żołądek??

17.05.06, 19:02
Od dłuższego czasu mam dolegliwości związane z refluksem, i podrażnioną błonę
śluzową żołądka. Czasem jest lepiej, ale ogólnie czuję, że ten żołądek jest
już "zmęczony", jest jakby taki twardy od środka, czasem piecze, odczuwam w
nim gorąco. Nie mogę nawet się napić szklanki czegokolwiek, wszystko wraca do
przełyku... Jak zregenerować mój żołądek? Biorę leki (Lanzul) i leki na
jelita (dodatkowy problem), ale może jest jeszcze jakiś sposób na to, same
leki nie pomagają. Dodam, że trzymam dietę, ale może ktoś wie co może pomóc
na moje dolegliwośći. Bardzo proszę o odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • annemarie5 Re: Jak zregenerować żołądek?? 17.05.06, 23:33
      Prawdziwe cuda zdziała siemię lniane. Polecam zakup mielonego siemienia. Należy
      zalać 1 łyżeczkę gorącą wodą i wypić je kiedy napęcznieje. Najlepszy efekt
      odniesie się pijąc je rano (jakieś pół godzinki przed posiłkiem) i na noc.
      Wytworzony śluz otoczy warstwą ochronną żoładek.Siemię należy pić regularnie.
      Wiele zdrówka :)
      • niinon Re: a propos siemienia 18.05.06, 15:07
        regularne picie powoduje, że zlepiają się kosmki jelitowe i wchłanianie
        substancji odżywczych jest mocno utrudnione

a więc ostrożnie i z umiarem
    • annemarie5 Re: Jak zregenerować żołądek?? 18.05.06, 18:42
      Uuuups!Dobrze wiedzieć... A ja myślałam, że siemię można popijąc bezkarnie...
      Dzięki z ośiwecenie :) Pozdrawiam serdecznie
    • gczern Re: Jak zregenerować żołądek?? 29.05.06, 08:59
      Miałem podobne objawy i non stop było mi niedobrze mimo że sam pichcę w kuchni
      i nie jem w fast foodach, staram sie jeść zdrowo. Okazało się ze mam alergię
      pokarmowa na orzechy, pomidory, soję i pomarańcze - ponieważ te rzeczy były w
      moim jadłospisie przez ostatnich kilka lat przestałem się dziwic dlaczego mam
      problemy żołądkowe, po odstawieniu wszystkich rzeczy na które jestem uczulony
      nastąpiła niesamowita poprawa i jest mi teraz o niebo lepiej. Warto więc zrobić
      badania krwi IGE na jak najszerszy panel pokarmowy, do tego polecam 3 zabiegi
      hydrokolonoterapii - żeby wypłukali z jelit wszystkie świństwa które masz w
      sobie być może już kilkanaście lat no i zasady zdrowego odżywiania, czyli nie
      pić w trakcie posiłku , nie łączyć niektórych składników pokarmowych itd itp
      • misiulu Re: Jak zregenerować żołądek?? 29.05.06, 10:35
        Dzięki za odpowiedzi. Ja w tej chwili mam b. ograniczony jadłospis, czasem
        piecze mnie w żołądku i przełyku nawet po kromce chleba. Jak długo nic nie jem,
        też nie jest dobrze. Gdzie można zrobić badania krwi IGE, czy trzeba mieć
        jakieś skierowanie?
        • misiulu Re: Jak zregenerować żołądek?? 11.06.06, 18:38
          Ponawiam wątek. I jeszcze chcę zapytać jak to jest z tym siemieniem? Jak długo
          można je pić, jakie przerwy trzeba robić? Jakie jeszcze są sposoby na ochronę
          błony śluzowej żołądka?? BARDZO PROSZĘ o odpowiedź. Bo bardzo się męczę:-/
          • monibiel Re: Jak zregenerować żołądek?? 12.06.06, 09:57
            Ja osobiście piję regularnie siemię lniane już od prawie dwóch lat i bardzo
            dobrze to wpływa na mój przewód pokarmowy.Polecam dużo galaretek (np. z
            kurczaka ) i kisielków. Ja do tego, co mogę jeść dochodziłam po prostu metodą
            prób i błędów - dziś wiem, że po słodyczach, a zwłaszcza czekoladzie i po
            sokach z cytrusów mój żołądek czuje się najgorzej. Jakie masz problemy z
            jelitami? Może to bardzo wpływać na stan twojego żołądka - np. przy zespole
            jelita drażliwego objawy bywają takie jak przy refluksie, ale podłoże jest
            psychosomatyczne i niewielu pacjentom pomagają leki - zlecana jest terapia
            dwutorowa ( gastrolog+psycholog), a przynajmniej stosowanie technik
            relaksacyjnych.
    • barbara_dabrowska Re: Jak zregenerować żołądek?? 13.06.06, 16:30
      Odsyłam do wątków:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=36&w=26597330&a=26899835
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=36&w=25395373&v=2&s=0

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka