inessta 16.09.09, 21:00 Czy ktoś mi może wytłumaczyć dlaczego Wafli ryżowych Kupiec nie można dostać w Biedronce lub Lidlu? W Tesco też nie ma. skandal! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
drzejms-buond Re: Dlaczego???? 17.09.09, 14:04 one są we wszystkich wspomnianych sklepach. niestety znikają zanim trafią na półki sklepowe.Są tak dobre, ze wiekszosc sprzedawców zostawia je sobie, dla swoich rodzin i znajomych. a Kupiec nie nadąża z produkcjo Odpowiedz Link
trusiaa Re: Dlaczego???? 17.09.09, 14:14 Podajesz oficjalną, poprawnie polityczna wersję - że "nie nadąża"? Zważywszy, że wiemy już gdzie Wafle r. K. są produkowane i na jaką skalę - takie tłumaczenie jest bajeczką dla naiwnych. Zapytam jeszcze raz KTO za tym stoi? Dokąd trafia gigantyczna produkcja? W jakim celu są gromadzone zapasy? Mówi Wam to coś? Odpowiedz Link
drzejms-buond Re: Dlaczego???? 17.09.09, 14:38 trusiaa napisała: > Zapytam jeszcze raz KTO za tym stoi? > Dokąd trafia gigantyczna produkcja? > W jakim celu są gromadzone zapasy? > > Mówi Wam to coś? wojna będzie? 8-x) Odpowiedz Link
nutka07 Re: Dlaczego???? 19.09.09, 17:37 Skoro ma byc koniec swiata to po co im wafle? Odpowiedz Link
beatrix-kiddo Re: Dlaczego???? 22.09.09, 16:51 nutka07 napisała: > Skoro ma byc koniec swiata to po co im wafle? W trumnie wyłożonej waflami ryżowymi KUPIEC przyjemniej się leży. Mówiła mi zmarła ciotka, jak mi się ukazała onegdaj. Odpowiedz Link
rudy.mundek.ziutka.druh Re: Dlaczego???? 17.09.09, 14:59 to wszystko, to jest układ. ręce w tym maczają wszyscy zainteresowani tym żeby na rynku było jak najmniej wafli ryżowych kupca. poczynając od plantatorów ryżu z chin, poprzez dmuchaczy ryżu z chin, małe dzieci z fabryk w chinach, poprzez aparatyczyków z ChRL dochodząc aż do KUPCA z naszego podwórka i lokalne łże elity polityczne i biznesowe. społeczeństwo na tym układzie cierpi niemiłosiernie i jest zdezorientowane obecną sytuacją. niemożność nabycia przyzwoicie w ludzkich warunkach i w wystarczającej ilości wafli doprowadza powoli do napięć społecznych i lokalnych zamieszek. księża korzystając z okazji, żeby przyciągnąć wiernych przed ołtarze, komunii zaczynają udzielać waflami ryżowymi. minister rolnictwa uspakaja że obecna sytuacja jest przejściowa i za pomocą dotacji unijnych, ciężką pracą i ogromnym wyrzeczeniom cała polska gospodarka, zaczynając od rolnictwa na przemyśle ciężkim kończąc, zostanie przeprogramowana na produkcję wafli ryżowych. psychologowie i terapeuci ostrzegają, że wafle mogą powodować uzależnienie i nie rozsądne decyzje niektórych jednostek. premier kraju w publicznym oświadczeniu oświadcza, że społeczeństwo normalnieje, wszystko jest w porządku i zapowiada 7 lat cudów.... trochę mnie poniosło. Odpowiedz Link
gabbie Re: Dlaczego???? 17.09.09, 14:16 To prawda, że pracownicy ww sklepów przechwytują całe dostawy. Wafle można jednak kupić na bazarze lub pod kościołem w niedzielę, niestety za mocno wygórowaną cenę ;(. Odpowiedz Link