agick 10.01.03, 18:08 czy ktoś stosował lek o nazwie meridia...? pytam ze względu na moją przyjaciółkę, która otrzymała receptę od lekarza - inny lekarz powiedział, że to lek niebezpieczny. Czy macie jakąś opinię...? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jurek Re: pytanie o lek. IP: proxy / 217.96.45.* 10.01.03, 19:01 A ten lek przypadkiem nie zostal wycofany z rynku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doki Re: pytanie o lek. IP: *.57-136-217.adsl.skynet.be 10.01.03, 19:14 Gość portalu: jurek napisał(a): > A ten lek przypadkiem nie zostal wycofany z rynku? Istotnie, zostal wycofany, jako niezbyt skuteczny i powodujacy skutki uboczne, do smiertelnych wlacznie, chociaz co prawda rzadko. Odpowiedz Link Zgłoś
0nly Re: pytanie o lek. 10.01.03, 19:24 czy doki nie jest czasem belgijskim lekarzem?????? Odpowiedz Link Zgłoś
agick Re: pytanie o lek. 13.01.03, 11:56 meridia nie zostaławycofana z aptek - jest dotępna w każdej praktycznie aptece. nie wiem skąd info, że została wycofana - przecież lekarz nie dałby recepty na coś, co zostało wycofane a tym samym nie można tego legalnie kupić. Tymczasem lek jest w normalnej sprzedaży. Jak to skutki śmiertelne...???!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: pytanie o lek. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.01.03, 12:21 W Polsce nie został wycofany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolewora Re: pytanie o lek. IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.01.03, 12:19 Z tego co wiem to meridia nie jest wycofana ze sprzedaży ale ja osobiście bym nie ryzykowała,jakoś nie mam zaufania do leków działających na ośrodek głodu w mózgu. Najpierw był osławiony teronac potem isolipan a gdzieś tam między nimi polski lek którego nazwy nie pamiętam ambitnie przepisywany przez dr Będzińską z Łodzi. Ja osobiście wzięłam kiedyś kilka tabletek teronacu i czułam się fatalnie. Jakoś tak jest z tego rodzaju specyfikami,że najpierw pojawiają się w aptekach w glorii i chwale a potem są dyskretnie wycofywane ze sprzedaży.Acha ten poski to avipron. Odpowiedz Link Zgłoś
agick Re: pytanie o lek. 13.01.03, 12:33 no właśnie to taki lek, który ma działać na zachamowanie łaknienia i wpłynąć na spadek wagi (ze względu na ograniczone ssanie w żołądku czy jakoś tak). przyznam się, że sama nie wiem jak to do końca działa - dlatego pytam Was. Bogiem a prawdą, nie ma innego sposobu niż mniej jeść i ćwiczyć. Odpowiedz Link Zgłoś