Dodaj do ulubionych

pytanie o lek.

10.01.03, 18:08
czy ktoś stosował lek o nazwie meridia...?
pytam ze względu na moją przyjaciółkę, która otrzymała receptę od lekarza -
inny lekarz powiedział, że to lek niebezpieczny.
Czy macie jakąś opinię...?
Obserwuj wątek
    • Gość: jurek Re: pytanie o lek. IP: proxy / 217.96.45.* 10.01.03, 19:01
      A ten lek przypadkiem nie zostal wycofany z rynku?
      • Gość: Doki Re: pytanie o lek. IP: *.57-136-217.adsl.skynet.be 10.01.03, 19:14
        Gość portalu: jurek napisał(a):

> A ten lek przypadkiem nie zostal wycofany z rynku?

Istotnie, zostal wycofany, jako niezbyt skuteczny i powodujacy skutki uboczne, do smiertelnych wlacznie, chociaz co prawda rzadko.
        • 0nly Re: pytanie o lek. 10.01.03, 19:24
          czy doki nie jest czasem belgijskim lekarzem??????
          • agick Re: pytanie o lek. 13.01.03, 11:56
            meridia nie zostaławycofana z aptek - jest dotępna w każdej praktycznie aptece.
            nie wiem skąd info, że została wycofana - przecież lekarz nie dałby recepty na
            coś, co zostało wycofane a tym samym nie można tego legalnie kupić. Tymczasem
            lek jest w normalnej sprzedaży.

Jak to skutki śmiertelne...???!!
        • Gość: justy Re: pytanie o lek. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.01.03, 12:21
          W Polsce nie został wycofany.
    • Gość: bolewora Re: pytanie o lek. IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.01.03, 12:19
      Z tego co wiem to meridia nie jest wycofana ze sprzedaży ale ja osobiście bym
      nie ryzykowała,jakoś nie mam zaufania do leków działających na ośrodek głodu w
      mózgu. Najpierw był osławiony teronac potem isolipan a gdzieś tam między nimi
      polski lek którego nazwy nie pamiętam ambitnie przepisywany przez dr Będzińską
      z Łodzi. Ja osobiście wzięłam kiedyś kilka tabletek teronacu i czułam się
      fatalnie. Jakoś tak jest z tego rodzaju specyfikami,że najpierw pojawiają się w
      aptekach w glorii i chwale a potem są dyskretnie wycofywane ze sprzedaży.Acha
      ten poski to avipron.
      • agick Re: pytanie o lek. 13.01.03, 12:33
        no właśnie to taki lek, który ma działać na zachamowanie łaknienia i wpłynąć na
        spadek wagi (ze względu na ograniczone ssanie w żołądku czy jakoś tak).
        przyznam się, że sama nie wiem jak to do końca działa - dlatego pytam Was.

Bogiem a prawdą, nie ma innego sposobu niż mniej jeść i ćwiczyć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka