Dodaj do ulubionych

aaaa???????

08.09.02, 23:48
To chyba niemozliwe ze juz Wszyscy poszli spac? jejku zawsze sie spózniam :(
Obserwuj wątek
    • ja_nek Re: aaaa??????? 08.09.02, 23:53
      Jeszcze jesteśmy

Pozdrawiam
      Janek
      • greta27 Re: aaaa??????? 08.09.02, 23:57
        i badzcie!:) milo w wirtualnosci nie byc samej...
        • ja_nek Re: aaaa??????? 09.09.02, 00:00
          Co Tobie leży na sercu?
          • greta27 Re: aaaa??????? 09.09.02, 00:06
            proste pytanie wymagałoby prostej odpowiedzi. Niestety nie mam takiej...
            Polubilam samotnosc, jest bezpieczna, Zastanawiam sie tylko ku czemu mnie
            prowadzi i do czego mi słuzy.Jeszcze tydzien temu w gronie nieznajomych bylam
            sama ale nie samotna...teraz jestem w domu- nie jest mi dobrze....
            • ja_nek Re: aaaa??????? 09.09.02, 00:13
              Samotność jako wybór to ucieczka przed zranieniem, to podszycie obawą.
              Polubienie samotności to pewien luz, naturalność, łatwiej jest szukać, pod
              warunkiem, że to lubienie nie powoduje zamykania się, nie buduje muru
              nieufności wobec napotykanych ludzi.

Znajomi to nie wszystko, a czlowiek ma zakodowaną potrzebę znaczenia dla kogoś
              więcej, kochać i być kochanym...

Pozdrowienia
              Janek
              • greta27 Re: aaaa??????? 09.09.02, 00:23
                dziekuję...proste , jasne , wazne słowa. Dlaczego jest w bliskich osobach tak
                malo delikatnosci? dlaczego nie pielegnujemy dobrych chwil, dlaczego
                potrzebujemy wciaz nowych nie zawsze dobrych wrazen...dlaczego nie dbamy o
                siebie nawzajem? pytania w przedjesienna noc......pozdrawiam G
                • ja_nek Re: aaaa??????? 09.09.02, 00:31
                  Bliskie osoby czasem mają mało delikatności, bo myślą, że nas nie zranią głupim
                  żartem, że nie weźmiemy niektórych rzeczy tak do siebie, a czasem dlatego, że
                  potrzeba nam kubła zimnej wody.
                  Jesteśmy tak stworzeni, że kusi nas nowe, nieznane, pociaga nas...
                  Nie dbamy o siebie nawzajem, dlatego, bo myślimy, że już mamy to, na czym nam
                  zależało. Bo nie umiemy tego doceniać, doceniamy, kiedy to stracimy...

Pozdrawiam
                  Janek

• greta27 Re: aaaa??????? 09.09.02, 00:35
                    obojętność zimna jak lód rani najbardziej...Kaleczymy siebie nawzajem...czy
                    milość moze odchodzic Janku? czy to jest normalne? dlaczego ja tak bardzo chce
                    byc normalna? dlaczego boje sie byc sobą?Małgorzata
                    • ja_nek Re: aaaa??????? 09.09.02, 02:06
                      Miłość może wygasać, bo ludzie są tylko ludźmi. Są słąbi, chcą, ale nie zawsze
                      potrafią kochać dłużej.
                      Kaleczymy się, to prawda, bo nie myślimy, że każdy dzień moze być ostanim.
                      A trzeba spieszyć się kochać ludzi....

Chcesz Ty, ja być normalnymi, bo chcemy stabilizacji, bezpieczeństwa,
                      przytrzymania miłości, a o Nią trzeba dbać, podsycać, bo nie ma rzeczy od
                      relacji i milości większej. Nie jest wazniejsdzy lepszy dom i nowy wóz, to nie
                      o to w wszystkim chodzi....

Nie bój się być sobą. Normalność jest bardziej pożądana niż wszyscy myślą.

Pozdrawiam i sorki za późną odpowiedź
                      Janek
                      • greta27 Re: aaaa??????? 09.09.02, 19:43
                        dziekuje za prawdziwe słowa...proste, wazne, bez mysli górnolotnych. Czytalam
                        Cię Janku z przyjemnoscią , uwagą. Jeszcze w lózku zanim przyszedl Pan Sen
                        rozmyslalam nad tym co pisales....dziekuje pozdrawiam M.A jesli chodzi
                        o "opóznienie"...nic nie szkodzi, potrafie czekac..
                        • ja_nek Re: aaaa??????? 10.09.02, 00:05
                          Miłość czasem się kończy, a czasem, kiedy nie spodziewasz się spotykasz kogoś i
                          wszystko przewraca się do góry nogami.
                          Czasem warczymy na siebie, zamiast razem pomagać sobie. Problemy
                          personifikujemy, zamiast usiąść i je razem rozwiązać.
                          Walki o drobiazgi, i jak to ktoś kiedyś określił: "kłótnie o bzdury".
                          Za mało cierpliwości, by zrozumieć złe dni drugiej osoby i jej nawyki.
                          I chce się wtedy płakać, kiedy wszystko się rozpada. A gdyby przed tym
                          wszystkim uświadomić sobie do czego to prowadzi, może ktoś by zatrzymał spiralę
                          kłótni i pretensji i podszedł, powiedział, "kocham Cię, ta sprawa nie jest
                          warta ryzykowania tego co nas łączy".
                          A nawet gdy wszystko się rozpadnie, nic nie jest stracone, gdzieś tam, zawsze
                          jest ktoś.

Pozdrawiam
                          Janek
                          • Gość: deflorator Re: aaaa??????? IP: 57.67.18.* 10.09.02, 00:06
                            ale ty romantyczny......jeszcze sie zakocham
                          • messjanek Re: aaaa??????? 10.09.02, 00:20
                            ja_nek napisał:

> Miłość czasem się kończy, a czasem, kiedy nie spodziewasz się spotykasz kogoś i
                            >
                            > wszystko przewraca się do góry nogami.
                            > Czasem warczymy na siebie, zamiast razem pomagać sobie. Problemy
                            > personifikujemy, zamiast usiąść i je razem rozwiązać.
                            > Walki o drobiazgi, i jak to ktoś kiedyś określił: "kłótnie o bzdury".
                            > Za mało cierpliwości, by zrozumieć złe dni drugiej osoby i jej nawyki.
                            > I chce się wtedy płakać, kiedy wszystko się rozpada. A gdyby przed tym
                            > wszystkim uświadomić sobie do czego to prowadzi, może ktoś by zatrzymał spiralę
                            >
                            > kłótni i pretensji i podszedł, powiedział, "kocham Cię, ta sprawa nie jest
                            > warta ryzykowania tego co nas łączy".
                            > A nawet gdy wszystko się rozpadnie, nic nie jest stracone, gdzieś tam, zawsze
                            > jest ktoś.

Ja_nek, bo jeszcze się ci tu zaraz pożygam. Dialog się nie sprawdza, bo kobieta i mężczyzna mówią różnymi językami
                            i nie mają nawet (przeważnie) zamiaru się porozumieć, bo lepsza jest cicha domowa wojna.
                            • ja_nek Re: aaaa??????? 10.09.02, 01:19
                              Apf może byś używał swego nicka?
                              To, że dialog się czasem / często nie sprawdza nie oznacza, że trzeba go
                              zarzucić.

Pozdrowienia
                              Janek
                              • frene Re: aaaa??????? 10.09.02, 01:57
                                Nie gadajcie już, bo człowiek chce spać...

:)))
                                • Gość: messja Re: aaaa??????? IP: 193.132.126.* 10.09.02, 10:53
                                  frene napisała:

> Nie gadajcie już, bo człowiek chce spać...
                                  >
                                  > :)))

wlasnie i apf odwal sie od mojego nicka:)
                                  • messja_ Re: aaaa??????? 10.09.02, 11:29
                                    Pożądam wszystkich facetów świata.
                                    • messja Re: aaaa??????? 10.09.02, 11:50
                                      messja_ napisała:

> Pożądam wszystkich facetów świata.

"uderz w stol, a..." wiedzialam apf, ze to ty:))))
                                      • apf Re: aaaa??????? 10.09.02, 12:59
                                        messja napisała:

> messja_ napisała:
                                        >
                                        > > Pożądam wszystkich facetów świata.
                                        >
                                        > "uderz w stol, a..." wiedzialam apf, ze to ty:))))

Niestety pudło, czasami używam nicka messjanek i tylko tego,
                                        messja_ to nie ja:)))
                                        • messja Re: aaaa??????? 10.09.02, 17:08
                                          wiec pewno ten zbir mario:)))))

apf napisał:

> messja napisała:
                                          >
                                          > > messja_ napisała:
                                          > >
                                          > > > Pożądam wszystkich facetów świata.
                                          > >
                                          > > "uderz w stol, a..." wiedzialam apf, ze to ty:))))
                                          >
                                          > Niestety pudło, czasami używam nicka messjanek i tylko tego,
                                          > messja_ to nie ja:)))
                                          >
                                          • ja_nek Re: aaaa??????? 10.09.02, 19:46
                                            Messja, Ty nie wywołuj wilka z lasu

Pozdrowienia
                                            Janek
                      • zupelnie_nikt Re: aaaa??????? 10.09.02, 21:32
                        bardzo interesujacy watek. wciagnal mnie i pozwole sobie poraz drugi tutaj cos
                        napisac

> Nie bój się być sobą. Normalność jest bardziej pożądana niż wszyscy myślą.

ale bycie sobą a bycie normalnym nie musi być tym samym. bycie normalnym wg
                        mnie oznacza spełnianie norm, które wyznacza większość, społeczeństwo, nasze
                        otoczenie. a bycie sobą to postępowanie wg wlasnych norm. i jedno wcale nie
                        musi iść w parze z drugim.
                        z_n
              • zupelnie_nikt Re: aaaa??????? 10.09.02, 21:24
                > Znajomi to nie wszystko, a czlowiek ma zakodowaną potrzebę znaczenia dla
                kogoś
                > więcej, kochać i być kochanym...
                >
                czy tak? czy ta potrzeba, o ile w ogóle jest regułą, jest cechą zakodowaną czy
                nabytą? skłaniałbym sie ku twierdzeniu, że ludzie odczuwają taką potrzebę bo
                tak ich wychowano.

z_n
                • messja Re: aaaa??????? 10.09.02, 21:38
                  zupelnie_nikt napisał:

> > Znajomi to nie wszystko, a czlowiek ma zakodowaną potrzebę znaczenia dla
                  > kogoś
                  > > więcej, kochać i być kochanym...
                  > >
                  > czy tak? czy ta potrzeba, o ile w ogóle jest regułą, jest cechą zakodowaną
                  czy
                  > nabytą? skłaniałbym sie ku twierdzeniu, że ludzie odczuwają taką potrzebę bo
                  > tak ich wychowano.
                  >
                  > z_n

bez przesady: potrzebe bliskosci mamy napewno wrodzona:))))
    • Gość: stachu Re: aaaa??????? IP: 212.244.78.* 10.09.02, 21:43
      masz racje jakos po 23 cicho i glucho... a moze we dwojke damy czadu? po 22?
      lub 23?
      • krizia Re: aaaa??????? 10.09.02, 21:56
        No wlasnie, wszyscy w pizamach i w cieplych kapciach...

Pobudka!
        • ja_nek Re: aaaa??????? 10.09.02, 22:52
          > Znajomi to nie wszystko, a czlowiek ma zakodowaną potrzebę znaczenia dla
          kogoś > więcej, kochać i być kochanym...
          > czy tak? czy ta potrzeba, o ile w ogóle jest regułą, jest cechą zakodowaną
          czy nabytą? skłaniałbym sie ku twierdzeniu, że ludzie odczuwają taką potrzebę
          bo tak ich wychowano.

Nie zgadzam się. Odkąd prześledzi się dzieje ludzkości mamy do czynienia ze
          zbiorowościami a nie samotnikami.

> Nie bój się być sobą. Normalność jest bardziej pożądana niż wszyscy myślą.
          > ale bycie sobą a bycie normalnym nie musi być tym samym. bycie normalnym wg
          mnie oznacza spełnianie norm, które wyznacza większość, społeczeństwo, nasze
          otoczenie. a bycie sobą to postępowanie wg wlasnych norm. i jedno wcale nie
          musi iść w parze z drugim.

Bycie sobą jest z reguły byciem normalnym, a postępowanie według własnych
          wyłącznie norm niekoniecznie. Ja cofnąłem się do pewnego archetypu bycia sobą.

Pozdrawiam
          Janek
    • greta27 Re: aaaa??????? 10.09.02, 22:37
      zaskoczyło mnie rozwinięcie wątku...nie spodziewałam się, myslałam ze dialog z
      Jankiem zakonczy ten temat. Miło mi czytac Wasze przemyslenia i dzielenie sie
      nimi....dobrze ze JESTESCIE.POzdrawiam M.
      • greta27 Re: aaaa??????? 10.09.02, 23:11
        mysle, ze nawet zdeklarowany samotnik tak naprawde nie chce byc sam..na pewno
        nie poszukuje drugiej osoby "na siłę" ale jesli juz kogos takiego spotka chce
        sie z nią dzielic sobą. W ten sposób siłą rzeczy odchodzi od czesto
        pielęgnowanej i chronionej samotności.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka