Dodaj do ulubionych

uczucie pełności

05.06.06, 18:05
co mam zrobic? Kiedy coś zjem zaraz czuję, że ciąży mi w brzuchu...jest mi po
prostu nie dobrze! dlaczego tak się dzieje?
Obserwuj wątek
    • nowa16 Re: uczucie pełności 05.06.06, 18:25
      mam podobnie, a szczególnie po różnego rodzaju serach, głównie po twarogu.
      Niestety nie otrzymałam odpowiedzi na moje, bardzo zbliżone do Twojego pytanie.
    • poziomka35 Re: uczucie pełności 06.06.06, 09:56
      Tak się dzieje pewnie dlatego, że jak piszesz w innych postach, masz anoreksje.
      Jeżeli ktoś długo sie głodzi to niestety przewód pokarmowy nie pracuje
      normalnie i stąd twoje różne dolegliwości. Powinnaś się wyleczyc a wtedy
      wszystko wróci do normy. Koniecznie psycholog albo psychiatra i dietetyk.
      • netus81 Re: uczucie pełności 06.06.06, 15:05
        mi się wydaje,że pomoże Ci jak będziesz jadła częściej a mniejsze porcje,
        ponieważ piszesz ,że chcesz przytyć to jedz produkty kaloryczne ale nie w
        wielkich porcjach bo takie uczucie pełności jest nieprzyjemne i zniechęci Cie
        do jedzenia!
        • ocean.niespokojny Re: uczucie pełności 06.06.06, 17:06
          wydaje mi sie że jeżeli tycie polega na przyroscie tłuszczu a tak jest jak jada
          sie "kalorycznie"- to nie jest dobre tycie
          • 0lunia Re: uczucie pełności 22.02.07, 19:17
            Jak staracie się zapobiec właśnie temu uczuciu pełności? Ja czasem piję rumianek
            albo herbatkę z kopru włoskiego. Nie wiem czy to faktycznie pomaga, czy ja sobie
            wmawiam. Macie jakieś swoje sprawdzone metody??
            • eviy Re: uczucie pełności 23.02.07, 16:54
              Ocean ale jak ktoś ma zero tkanki tłuszczowej to właśnie troche tłuszczu jest
              najpotrzebniejsze a nie mięśnie!!!! to dopiero w późniejszym czasie...
    • umaa Re: uczucie pełności 24.02.07, 15:59
      mam, to samo, paskudne uczucie :(
      • mysszzka Re: uczucie pełności - ekspecie odpisz 24.02.07, 20:08
        tez tak mam... uczucie pełności w żołądku, wzdety i ogromny brzuch, mdłości,
        szczegolnie po jedzeniu :( a zwłaszcza wieczorem :( nie mam pojecia co to jest,
        licze ze jakis ekspert (bo to forum "eksperckie") cos napisze odnosnie naszego
        problemu
        • kandela1 Re: uczucie pełności - ekspecie odpisz 27.02.07, 08:19
          mnie pomaga herbatka miętowa. Mam wrażenie , że to coś z wątrobą, bo pomagają
          mi też takie "krople na watrobę" - tak się nazwywają po prostu :)
          • nowa16 Re: uczucie pełności - ekspecie odpisz 27.02.07, 16:08
            Mi ostatnio pomaga kawa Ricore, ale bez mleka; tylko z 1 śmietanką do kawy 10%.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka