himen2 09.07.06, 22:26 Chodzi mi konkretnie o sytuacji np. śpiąc w namiocie, czy robak jakikolwiek może wejść do ucha i "przedostać" się gdzieś dalej, czy tam go coś blokuje i siłą rzeczy wyjdzie? Analogicznie czy może wejść przez nos? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ricardo72 Re: Czy robak może wejść do głowy? 09.07.06, 22:35 Tak, są takie robaki, które w czasie snu wchodzą człowiekowi jednym uchem a wychodzą drugim. W aptekach są w tym celu tzw. stoppery (zatyczki do uszu)- zatykasz na noc i po problemie. Do nosa podobno nie wchodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
ida37 Re: Czy robak może wejść do głowy? 09.07.06, 22:56 e no nie przesadzaj...włóż sobie dwa kapsle od Lecha do uszu i dwa korki od wina do nosa - spokojnie możesz iść spać, my na Mazurach tak robimy:) Ps. Jak nie masz od Lecha, to może być od Warki lub Żywca Odpowiedz Link Zgłoś
agakoziorowska Re: Czy robak może wejść do głowy? 09.07.06, 22:57 no a jak pusto w głowie to sobie mogą przełazic bez najmniejszego problemu :) Odpowiedz Link Zgłoś
onioni Ponoć w ciągu życia .... 11.07.06, 02:11 Ponoć w ciągu życia przeciętny człowiek zjada nieświadomie około 8 pajkąów, które wchodzą mu podczas snu do buzi .... radze spac z zamknietymi :))))))) pozdro tapety.tapety.glt.pl Odpowiedz Link Zgłoś
to_jaaa Re: Czy robak może wejść do głowy? 09.07.06, 23:03 himen2 napisał: > Chodzi mi konkretnie o sytuacji np. śpiąc w namiocie, czy robak jakikolwiek > może wejść do ucha no, jak śpi w tym namiocie, to przecież nie będzie sie budził i wlaził Odpowiedz Link Zgłoś
wiki-74 Re: Czy robak może wejść do głowy? 09.07.06, 23:30 Widzę, że zdecydowana większość forumowiczów przeniosła się z Forum Humorum na forum Zdrowie. Gratuluję błyskotliwych wypowiedzi, ech, jacy Wy jesteście inteligentni i elokwentni!!!!!!!!!!!!!! Współczuję Wam z całego serca. Jeśli nie wiecie, co napisać, UDAJECIE, że wiecie wszystko!!! Smutne to :(, oj smutne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
to_jaaa Re: Czy robak może wejść do głowy? 09.07.06, 23:33 zwracam uwage, ze kolezanka postepuje dokladnie w ten sam sposób ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
joaquina Re: Czy robak może wejść do głowy? 10.07.06, 00:02 jezeli robak ma zdrowe zabki (bo chodzi regularnie do dentysty) mozliwe, ze bedzie w stanie przegryzc bebenek uszny...przykra sprawa, faktycznie... Odpowiedz Link Zgłoś
qmid Re: Czy robak może wejść do głowy? 10.07.06, 08:16 a jesli ma chore zabki to wtedy wchodzi nosem Odpowiedz Link Zgłoś
joaquina Re: Czy robak może wejść do głowy? 11.07.06, 00:01 dokladnie. tym bardziej, ze robak moze juz stary i w ogole nie ma zabkow. robaki tez musza sobie jakos radzic. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Czy robak może wejść do głowy? 11.07.06, 00:40 joaquina napisała: > dokladnie. tym bardziej, ze robak moze juz stary i w ogole nie ma zabkow. > robaki tez musza sobie jakos radzic. A jeśli ma narzędzia ? S. Odpowiedz Link Zgłoś
joaquina Re: Czy robak może wejść do głowy? 11.07.06, 01:53 to juz kompletna tragedia: przeprowadzi trepanacje czaszki i dopiero bedzie nie wesolo... Odpowiedz Link Zgłoś
agakoziorowska Re: Czy robak może wejść do głowy? 11.07.06, 07:51 stuk, stuk młoteczkiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Czy robak może wejść do głowy? 11.07.06, 10:45 agakoziorowska napisała: > stuk, stuk młoteczkiem :) Młoteczek to jeszcze małe piwo, ale taki robaczek-wiertaczek... S. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Czy robak może wejść do głowy? 10.07.06, 15:04 himen2 napisał: > Chodzi mi konkretnie o sytuacji np. śpiąc w namiocie, czy robak jakikolwiek > może wejść do ucha i "przedostać" się gdzieś dalej, czy tam go coś blokuje i > siłą rzeczy wyjdzie? Analogicznie czy może wejść przez nos? Czy tylko te dwa wejścia Cię interesują ? ;) S. Odpowiedz Link Zgłoś
grzehuu Re: Czy robak może wejść do głowy? 10.07.06, 19:37 Wy jestecie chorzy :P :D Odpowiedz Link Zgłoś
ida37 Re: Czy robak może wejść do głowy? 10.07.06, 19:59 No jasne, Himen jest za to zdrowy, jeśli zadaje takie mądre pytania Odpowiedz Link Zgłoś
jadwiga_r Re: Czy robak może wejść do głowy? 10.07.06, 23:29 Pamiętam jak byłam dzieckiem, to straszono nas, że szczypawka może wejść do ucha. Święcie w to wierzyłam i każdą napotkaną szczypawkę uśmiercałam. Do dziś boję sie wszelkiego robactwa, a szczególnie żaby. Byłam swiadkiem, jak kobiecie przy 30 stopniowym upale, w trakcie pracy przy sianokosach, jakiś dowcipniś wrzucił za bluzkę /na plecy/ zimną żabę. Myślałam, że kobieta dostanie ataku serca, bo strasznie bała się żaby. Odpowiedz Link Zgłoś
ula_a Re: Czy robak może wejść do głowy? 11.07.06, 08:24 A taki prusak to co? - taka paskuda potrafi wejść do ucha i przegryźć błonę bębenkową!, co wtedy? Jadwigo_r, napisałaś: "boję sie wszelkiego robactwa, a szczególnie żaby." Nie bój się!, ta kobieta o której piszesz pewnie zapomniała że żaba to taki RoBal co wystarczy go pocałować i - po strachu? Najobrzydliwsze są dżdżownice!, zwłaszcza kiedy po deszczu wyłażą i wiją się wszędzie!, kiedys przez kilka dni wychodziłam z domu bez sniadania bo musiałam patrzeć pod nogi żeby tej plagi nie miażdżyć! - brrrrrr!!! Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Czy robak może wejść do głowy? 11.07.06, 10:48 ula_a napisała: > Najobrzydliwsze są dżdżownice!, zwłaszcza kiedy po deszczu wyłażą i wiją się > wszędzie!, kiedys przez kilka dni wychodziłam z domu bez sniadania bo musiałam > patrzeć pod nogi żeby tej plagi nie miażdżyć! - brrrrrr!!! Polecam łowienie ryb. Pozwala oswoić się z różnego rodzaju robaczkami. Dżdżownicami w szczególności. ;) S. Odpowiedz Link Zgłoś
zyrafa46 Re: Czy robak może wejść do głowy? 13.07.06, 18:06 A muchi lubisz? Takie ładne, KOLOROWE. Oooo, co się takie Świata na śmietnikach napatrzyły... I takie Śliczne są. Odpowiedz Link Zgłoś
artur737 Re: Czy robak może wejść do głowy? 13.07.06, 18:46 Laryngologom zdarza sie wyciagac z uszu roznego rodzaju robale, w tym takze te duze. Czy z ucha gdzies dalej taki robal moze dotrzec? Jak jest dziura w blonie bebenkowej to smialo moze dalej wedrowac trabka Eustachiusza a stamtad juz ma wolny dostep do wszystkich zatok :) lub moze nawet wyjsc ustami. Odpowiedz Link Zgłoś
artur737 Re: Czy robak może wejść do głowy? 13.07.06, 18:48 Ale to jeszcze nic. Jedna plywala sobie na basenia a obok kapali sie chlopcy. I od tego plywania zaszla w ciaze. Odpowiedz Link Zgłoś
kwietniowe_cappuccino Re: Czy robak może wejść do głowy? 13.07.06, 19:48 no jasne, takie małe z ogonkami to sa najgorsze! Odpowiedz Link Zgłoś
zona.hejhopsa Re: Czy robak może wejść do głowy? 13.07.06, 22:42 Nawet ja wejdzie jednym uchem to drugim nie wyjdzie. I długo nie pożyje. Bo w środku masz kota :DDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
wiki-74 ech, mędrcy wszechwiedzący 13.07.06, 22:52 Czytam sobie Wasze odpowiedzi na pytanie, bądź co bądź niemądre, ale KTOŚ nie wie, i trzeba to uszanować. Żal ściska mi serce, że w naszej Polsce, prócz bliźniaków są jeszcze takie dziwne osobowości, jak Wy. Słów brak, chęci do dyskusji z Wami również. Wyrazy współczucia!!! Do założyciela wątku: gdybym wiedziała coś na ten temat, na pewno napisałabym coś MĄDREGO Odpowiedz Link Zgłoś
zona.hejhopsa Re: ech, mędrcy wszechwiedzący 13.07.06, 22:57 A nie wiesz? gdzie ten robak niby miałby wejść? Do mózgu?!?!?!? Odpowiedz brzmi: robak nie może wejśc do głowy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
zyrafa46 Re: ech, mędrcy wszechwiedzący 14.07.06, 03:19 A jak ludzie zalewają robaka to gdzie on siedzi? No gdzie siedzi? Ja sie tylko pytam. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: ech, mędrcy wszechwiedzący 14.07.06, 04:10 zyrafa46 napisała: > A jak ludzie zalewają robaka to gdzie on siedzi? > No gdzie siedzi? > Ja sie tylko pytam. W sercu. ;) S. Odpowiedz Link Zgłoś
lullu_na_moscie Re: ech, mędrcy wszechwiedzący 14.07.06, 09:23 No jak to, przecież to jasne jak słońce, że siedzi w wyrostku robaczkowym Odpowiedz Link Zgłoś
kwietniowe_cappuccino Re: ech, mędrcy wszechwiedzący 13.07.06, 23:31 wiki, ty naprawde chcesz na serio dyskutować z trollem? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: ech, mędrcy wszechwiedzący 14.07.06, 04:09 wiki-74 napisała: > gdybym wiedziała coś na ten temat, na pewno napisałabym coś MĄDREGO Ho, ho. A gdybym ja cos na ten temat wiedział, to bym napisał coś JESZCZE MĄDRZEJSZEGO. O ! S. Odpowiedz Link Zgłoś
zyrafa46 Re: Czy robak może wejść do głowy? 14.07.06, 03:17 Ja mam kota na balkonie. Wcale nie w głowie. Odpowiedz Link Zgłoś
ula_a Re: Czy robak może wejść do głowy? 14.07.06, 08:11 Trzymasz kota na balkonie ze strachu żeby nie wszedł Ci do głowy?, W taki upał sama pewnie siedzisz w klimatyzowanym pokoju a kot co? - chcesz żeby dostał kota albo robali?. Wpuść go do środka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Czy robak może wejść do głowy? 15.07.06, 01:22 a tu tylko patrzec ochlodzenia - wilka moze dostac na dodatek! Odpowiedz Link Zgłoś
b-beagle Re: Czy robak może wejść do głowy? 14.07.06, 07:50 Robaki wprost to uwielbiają ))) Odpowiedz Link Zgłoś
zyrafa46 Re: Czy robak może wejść do głowy? 14.07.06, 13:35 b-beagle napisała: > Robaki wprost to uwielbiają ))) Być zalewane czy wchodzić kotu do głowy? Jak ja mam sprawdzić co mój kot ma w głowie??????? Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Czy robak może wejść do głowy? 15.07.06, 01:24 mozna wykonac wlasnym, nie bojmy sie tego slowa, sumptem aparat rentgenowski ze starego telewizora. nie wiem jak, ale gdzies w internecie z pewnoscia jest dokladny opis. i wtedy mozna kota przeswietlic. a na poczatek mozna sprobowac obejrzec pod swiatlo. Odpowiedz Link Zgłoś
zyrafa46 Re: Czy robak może wejść do głowy? 16.07.06, 12:33 Swiatło z ócz Twych pewnie by wystarczyło. Z telewizorem to pewnie byłby dobry pomysł ale ja nie posiadam odbiornika :-(. Z powodu kota nie nabędę. Bardziej liczę na Twoje oczy. Wytęż się gdy będziesz pisać następny post. Potem ja postawię kota przed ekran. To chyba wystarczy. Tylko czy aby nie zabije? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Czy robak może wejść do głowy? 14.07.06, 13:47 b-beagle napisała: > Robaki wprost to uwielbiają ))) A potem ma się robaczywe myśli. S. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia11001 Re: Czy robak może wejść do głowy? 15.07.06, 00:18 Rocznie połykamy i trawimy przez sen przeciętnie 20 owadów ( w tym około 2 pająki). O uszach i nosach nikt nic nie słyszał ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rita78 Re: Czy robak może wejść do głowy? 15.07.06, 01:46 wejscie takiego robaka do glowy a juz szczegolnie takiego zalanego robaka z wyrostka robaczkowego, robaka posiadajacego robaczywe myśli moze spowodowac wzmozone ruchy robaczkowe jelit..:) Odpowiedz Link Zgłoś
kiniox Re: Czy robak może wejść do głowy? 15.07.06, 13:14 Co prawda odpowiedzi niepoważne dużo bardziej mi się podobają niż to, co sama mam zamiar napisać, ale prawda jest taka, że miałam osobiście kiedyś w uchu robaka, który wlazł tam w nocy i nie bardzo chciał wyjść. Nie skończyło się na lekarzu, bo jakoś sobie go sama wygrzebałam. Objawy są takie, że masz ograniczony słuch, słyszysz dziwne szumy i coś lekko uwiera. Co do przegryzienia się gdzieś dalej, to oczywiście bez przesady, robak to nie szczur, więc nie powinno być jak w tej słynnej chińskiej torturze. Jakiś czas temu głośno było jednak o człowieku, któremu jakiś insekt założył w uchu gniazdo i, co bardziej przerażające, ten gość nie poszedł do lekarza, tylko tak sobie z tym insektem chodził. No cóż, jedni hodują rybki... Rozwiązań jest kilka - nie jechać pod namiot; jechać, ale zatkać uszy stoperami; nie zatykać uszu stoperami, a w przypadku odczuwania jakichś objawów udać się natychmiast do laryngologa. A dla uspokojenia polecam encyklopedię powszechną i rysunek budowy ucha. Raczej byś poczuł, jak by ci się coś próbowało gdziekolwiek przegryźć. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
justinehh Re: Czy robak może wejść do głowy? 15.07.06, 18:19 Najgorzej będzie, jak wejdzie przez usta... Odpowiedz Link Zgłoś
pamelawoj Re: Czy robak może wejść do głowy? 15.07.06, 20:49 Może tam sobie siedzieć, aż wywoła jakieś zapalenie. Np. w uchu albo w nosie. Do mózgu nie dojdzie. Ale i tak może wywołać bół, siedząc w zatokach. Wizyta u lekarza pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_jarka Re: Czy robak może wejść do głowy? 16.07.06, 10:05 Piszecie wszyscy straszne bzdury, bo naprzykład taka mysza to wszędzie wlezie więc i do głowy też! Odpowiedz Link Zgłoś
diastema Re: Czy robak może wejść do głowy? 16.07.06, 10:56 Ja slyszalam ze sa jeszcze takie co najpierw znieczulaja ci oczy jadem, potem zjadaja twoje oczy i wchodza do mozgu przez oczodoly. Odpowiedz Link Zgłoś