Dodaj do ulubionych

cytomegalia

02.10.06, 08:24
czesc.Mam problem i potrzebuje pomocy jestem po 5 poronieniach i wszystko to
przez wirusa cytomegali.Mój płód rozkłada sie miedzy 7 a 8 tygodniem
ciąży,tak samo przy tych 5 poronieniach.Już byłam u tylu specjalistów i żaden
mi nie może pomóc.Kazali mi jesć aspirynę ale to też nie pomogło.Jestem
zrozpaczona .Wiem że cytomegali w czsie ciąży sie nie leczy , ale może ktoś
mi pomoże.PROSZĘ.Czekam na odpowiedz.
Obserwuj wątek
    • cytomegalia1 Re: cytomegalia 02.10.06, 11:15
      A czego konkretnie oczekujesz?
      Przecież nikt stąd nie wyśle Cię na badania ani nie przepisze recepty. Poczytaj
      forum- znajdziesz tu wszystkie niezbędne na teraz informacje.
      • adzia48 Re: cytomegalia 02.10.06, 14:20
        Konkretnie chciałabym urodzić jedno zdrowe dziecko.Ale na to nie mam żadnych
        szans bo na tego wirusa nie ma lekarstwa.A badania w tym kierunku mam porobione
        i wszystkie wsakazują na to że wirusa mam cały czas w sobie a gdy zajde wciąze
        on sie uaktywnia i zabija mój płód.
    • zoska99 Re: cytomegalia 02.10.06, 14:57
      hmmm.. po pierwsze 5 poronień przez CMV to mało prawdopodobne jak to, że od
      razu po zajściu w ciążę wirus się uaktywnia. Odbyłam wiele rozmów z
      wirusologiem w ciąży również pod kątem następnych i przyznam szczerze, że takie
      scenariusze jak Twój wykluczył. Jak już przeszłaś CMV i nie masz IgM to w ciąży
      ew. możesz mieć nawrót chorocy w postaci wzrostu IgG bez IgM ale to nie powinno
      powodowac poronień. Piszesz o aspirynie..a może pomyliłaś CMV z zespołem
      antyfosfolipidowym? aspirynę w ciąży daje się właśnie na ten zespół, nie
      słyszałam, żeby dawało się na CMV. Po 5 poronieniach proponuję jednak wdrożyć
      szerszą diagnostykę poronną a nie trzymać się tylko CMV..genetyka? immunologia?
      budowa macicy? W jaki sposób postępuje nawrót CMV w ciąży? masz jakieś wyniki
      badań? mogłyby pomóc
      • adzia48 Re: cytomegalia 03.10.06, 08:17
        Ja wiem że to dziwne 5 poronirń przez CMV ale cały czas lekarze się tego
        trzymają.Wczoraj byłam u nowego ginekologa i on też przypuszcza ze to nie jest
        tego przyczyna.Teraz wpadł na pomysł że po prostu mam tak słaby organizm że od
        poczęcia do porodu powinnam leżec.Teraz przepisał mi jeszcze tabletki na zbicie
        tego wirusa tak na wszelki wypadek i za 3 miesiące możemy próbowac z mężem.Ale
        ja już sie boję ,że z tego nic nie będzie chociaż chce być dobrej myśli.Dzieki
        za odpowiedz zoska99
        • alex2010 Re: cytomegalia 07.10.06, 14:20
          witam.ja pytanie o wyniki jestem dwa tygodnie po pierwszym poronieniu.moje wyniki toxo igG 99,8 IU/ml max do 6,5.a cyto 27,0 AU/mlnorma <4.0 <6.0 >=6.0.Pmozcie mi odczytac te wyniki mam mentlik w glowie juz tyle naczytalam sie o tym.Mam juz jedno dziecko 7lat i wtedy wszystko bylo ok teraz dopiero dowiedziala sie o tej chorobie.pozdrawiam
    • aska176 Re: cytomegalia 08.10.06, 07:09
      Mam pytanie,czy ktoś wie,czy przy cytomegalii wyniki rozmazu krwi mogą być
      podwyższone, czy niekoniecznie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka