Dodaj do ulubionych

Westhroid Pure 1.5 Grain 97.5mg

26.04.15, 21:24
Ogromna prośba - kto brał i jakie ma doswiadczenia?
Obserwuj wątek
        • senciak Re: Westhroid Pure 1.5 Grain 97.5mg 11.08.15, 16:51
          Swinka dzień trzeci. Do południa - lepiej, po południu powrót do normalności. Duzo czytam, wiem że trzeba mierzyć kilka razy temperaturę - najlepiej żeby była pod 37 stopni. Ponadto nalezy zmieniać - zwiekszać dawkę świnki co 2 tygodnie bo pozostawanie długi czas na jednej niskiej dawce może doprowadzić do jeszcze gorszej niedoczynnosci na jakiejś tam zasadzie sprzężenia zwrotnego. Dodatkowo świnka może nie działać gdy: mamy zmęczone nadnercza, mamy anemię. Należy wtedy zadbać o doprowadzenie się do porządku i wtedy działać ze świnką.
    • muktprega1 Re: Westhroid Pure 1.5 Grain 97.5mg 13.08.15, 08:42
      Zupełnie nie mam doświadczeń ze świnką, ale na pewno nie wprowadzałabym jej po Twojej infekcji z bardzo niskimi poziomami Ft4 i Ft3, dałabym organizmowi z miesiąc dwa na jakąś stabilizację, podniosłabym syntetyki do dobrego poziomu czyli obydwa ok 60% czyli ustabilizowała samopoczucie wraz z wynikami i dopiero wtedy pomału i stopniowo wymieniała na świnkę.
      Oblicz teraz z kalkulatorem ile bierzesz T4 i T3, osobiście dążyłabym do tego samego poziomu pozostawiając przede wszystkim T3 na tym samym poziomie a dorównać tyroksyną T4.
      Jak się dzisiaj czujesz?
      • senciak Re: Westhroid Pure 1.5 Grain 97.5mg 13.08.15, 12:36
        Muktprega czuje się dzisiaj ledwo ledwo ale jakoś funkcjonuje. Wiesz sama ze mój poziom FT3 NIGDY nawet się nie zbliżył do 60 % na syntetyku i ciągle były problemy z.konwersja. Biorę teraz 1,5 tabletki westhroidu podzielone na dwie dawki. Jak wynika z wyliczeń T3 jest więcej o 5 a tyroksyny mniej o ok.20. Te wyniki ok 20% to znaczy ich spadek był po 100 mcg Lthyroxin I 15 mcg Thybonu . Po nieustannej lekturze stwierdzam że być może mam wyczerpane nadnercza albo insulinoopornosc albo anemie.Temperatura jest bardzo zmienna nie mogę spać w nocy za to w dzień jestem jak zombie i mam napady głodu ok 12. Dodatkowo sikami w nocy jak opetana . Czy ten incydent z kamieniami i niezidentyfikowaną infekcja mógł tak rozregulowujaco wpłynąć na mnie?
        • senciak Re: Westhroid Pure 1.5 Grain 97.5mg 20.08.15, 13:23
          12 dzień na Westhroid - wyniki:

          FT3 3,38 norma 1,80-4,60 ; 56,43%
          FT4 14,90 norma 8,0 - 17,0; 76,67%
          Ferrytyna 94,1 norma 15-160
          CRP 3,1 norma < 5,0

          Temperatura : 36,6

          Myślę, że muszę jakoś nad podziałem tabletek popracować. Do ok godziny 12 jakoś funkcjonuję - potem jest zjazd, żeby ok. godziny 13 zaowocować napadem głodu, skurczami żołądka, mdłościami i sennoscią. Wtedy biorę 1/2 tabletki Westhroidu.
          • muktprega1 Re: Westhroid Pure 1.5 Grain 97.5mg 20.08.15, 22:30
            > FT3 3,38 norma 1,80-4,60 ; 56,43%
            > FT4 14,90 norma 8,0 - 17,0; 76,67%

            jak na Twoje eksperymenty, to wyniki nie sa takie złe smile zaledwie 20% różnicy pomiędzy, a myślę, że Ft3 może się jeszcze samo wywindować do góry, więc na razie pozostałabym na tej dawce jaką bierzesz, aż wszystko sie ustabilizuje.
            Skoro o 13.oo taka jazda, to wyprzedź ten stan i może o 12.00 - albo 11.30 bierz następną dawkę? Opis objawów wygląda na taki duży spadek hormonów, myślę, że o T3 chodzi bardziej niz o T4.
            O której rano - pierwsza dawka?
            Czy pomimo tych zjazdów - czujesz troche większą stabilizację niż na początku?
            • senciak Re: Westhroid Pure 1.5 Grain 97.5mg 21.08.15, 07:17
              Będę dalej eksperymentowala z dawką .Tez myślę że chodzi o T3. Pierwsza dawka jest o 6 rano. Może za wcześnie? Czuje się nieco stabilnejsza .Jedna rzecz mnie zadziwia. Na początku sierpnia oba wyniki były na poziomie 20 procent, czy jest możliwość żeby po 12 dniach Westhroidu poszły tak do góry ?
                • muktprega1 Re: Westhroid Pure 1.5 Grain 97.5mg 30.08.15, 09:02
                  > Dziewczyny co oznacza określenie " miąższ zawiera liczne przestrzenie bezechow
                  > e i zwłoknienia - zmiany wsteczne."

                  to po prostu opis hashimotowej tarczycy, zamiast hypoechogeniczny lub hyperechogeniczny smile
                  Zobacz opis USG tutaj:
                  www.endokrynologia.net/tarczyca/usg-tarczycy
                  • senciak Re: Westhroid Pure 1.5 Grain 97.5mg 30.08.15, 11:31
                    aha - to był opis mojej odrośniętej tarczycy. Odrost miał 27 ml. Ale znalazłam opis USG pierwszej tarczycy wink ( 2001 rok prze I operacją)
                    Gruczoł tarczowy powiększony - ale piękne wymiary miałam - prawy płat obj. ok 16 ml, cieśń 2 mm a lewy płat obj 11 ml. Objętość gruczołu ok 28 ml. W dolnej części prawego płata widoczny jest gruczolak ze zmianami wstecznymi, jego wymiary 17x24x26 mm. Powyżej niego widoczne są dwa normoechogenne guzki ok.10 mm średnicy z włosowatymi otoczkami. W górnej i dolnej części prawego płata hypoechogenny guzek ok 8 mm średnicy - proponuję biopsję tej zmiany. W dolnej części lewego płata widoczny jest gruczolak ze zmianami wstecznymi, jego wymiary 20x17x22 mm. Wole nie schodzi poniżej wcięcia mostka.

                    A co tutaj można zauważyć? wink
                      • senciak Re: Westhroid Pure 1.5 Grain 97.5mg 17.09.15, 06:11
                        Witaj mój dobry duchu Muktprego smile
                        Nie piszę - bo czekam. Nie chce zapeszyc. Dzisiaj jest 41 dzień świnki. W tym czasie testowałam trzy preparaty. Ostatecznie zdecydowałam się na jeden z nich. Moja obecna dawka to 3,5 ziarna - 1,5 rano-jedno o godzinie 12 - jedno o godzinie 18.
                        To co mogę powiedzieć w tej chwili - świnka to jazda bez trzymanki.
                        Jeśli mój obecny stan się utrzyma przez odpowiednio długi czas, z ogromną przyjemnością o wszystkim opowiem.
                        Dziękuję Ci za zainteresowanie moim przypadkiem tongue_out i ... za wszystko smile
                        Bardzo bardzo Cię pozdrawiam smile
    • senciak Re: Westhroid Pure 1.5 Grain 97.5mg 28.09.15, 15:54
      witajcie Dziewczyny smile Muszę się "pochwalić" moimi sukcesami tongue_out Nie mam wyników ale opowiem co się dzieje.
      Otóż dzisiaj jest 52 dzień świni. Do wczoraj moja dawka wynosiła 4 Grain Thiroyd czyli 140 mcg T4 i 33,24 mcg T3. Od momentu wprowadzenia 3,5 Grain mój stan pogarszał się w tym sensie, że dorobiłam się skoków ciśnienia ( mimo dwóch tabletek na nadcisnienie w ciągu dnia) oraz tętna nawet ok 101 uderzeń. Jest mi słabo, gorąco, mam biegunkę i kołatania serca. Dzisiaj jest fatalnie zatem wzięłam 1 Grain i za namową mojej koleżanki pielęgniarki zaprawionej w bojach z Basedovem już więcej nie wezmę. Jak widać dorobiłam się prawdopodobnie nadczynności polekowej. W ciągu 50 dni wskoczyłam na 4 Grain. Czekam na Wasze połajanki i żarty ze mnie a potem na sugestie i pocieszenia smile
    • muktprega1 Re: Westhroid Pure 1.5 Grain 97.5mg 28.09.15, 17:25
      Najpierw się odstresuję wink nie podoba mi się układ gazety.pl coś wprowadzili i to jakiś koszmar jest, nie ma odpowiedzi w ciągu trzeba je specjalnie otwierać. poprzedni układ był czytelny, prosty. No!
      A teraz na temat:
      żadnych połajanek ani żartów nie będzie - przecierasz szlak, ale jedna rzecz wydaje się sensowna - najpierw wyregulować hormon syntetyczny, doprowadzić do dobrego poziomu a dopiero potem tyle samo dopasować T4 i T3 w świni, jakkolwiek to nie brzmi smile
      ALE... T4- 140 oraz T3 - 33,24 to ho, ho, ho
    • senciak Re: Westhroid Pure 1.5 Grain 97.5mg 28.09.15, 17:55
      no rzeczywiście coś się dzieje z gazeta.pl sad
      a propos mojej przypadłości- takie coś znalazłam na STTM- Going up with dosages way too fast. This was observed a few years ago: a doctor put his patient on dessicated thyroid. One grain,then 2 grains,3 grains,4 grains,5 grains,then 6 grains. But the problem was that he did this within 4-5 weeks! OUCH. He started to find himself majorly overdosed with symptoms to match ( high heart rate,sweating). He had to stop for a few weeks... then resume again at one grain and do it the right way-approx. 1/2 grain raise every two weeks,slowing down in the 2-3 grain area ( and for some,slowing down on even lower amounts).
      Mysle zatem sobie,że teraz nie wezmę hormonu kilka dni wcale a potem zrobię badanie. W pon lub w środę następną i będę startowała od 1/2 dawki w zależności od wyników. Dodatkowo zrobię rT3 sobie. Co myślicie?

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka