Dodaj do ulubionych

dziewczyny prosze o pomoc

28.11.06, 11:13
we wrześniu zaszłam w ciążę, w połowie października poroniłam. teraz ponad
miesiąc po pobycie w szpitalu zrobiłam liczne badania. wszystko po kolei
wychodziło ok. ale właśnie odebrałam wynik cytomegalii i zupełnie nie wiem o
co chodzi. rozumiem że chyba aktualnie przechodzę CMV, co robić??? czy iść z
tym wynikiem do lekarza gin. czy może od razu do zakaźnego????
wyniki są takie:
CMV IgG - pół ilościowo: 240,6 IU/ml
( wynik < 15 IU/ml - wynik ujemny; wynik > 15 IU/ml - wynik dodatni)
CMV IgM - jakościowo: dodatni

Bardzo was proszę o pomoc. cholernie się boję.
Obserwuj wątek
    • adka113 Re: dziewczyny prosze o pomoc 28.11.06, 21:10
      Hej, ja zaszłam w ciążę w październiku zeszłego roku i poroniłam w grudniu.
      Niestety nikt nie kazał mi robić badania na tego wirusa, ale przez przypadek
      zrobiłam go w maju tego roku. okozało się że mam IgM ponad jeden i że teraz
      przechodzę cytomagalię. Leczyłam, jeżeli tak mozna to tak nazwać u gina, ale
      minęło już tyle czasu (od maja do listopada) a nic sie nie polepszyło, a nawet
      wzrosło. Poszłam do zakaznego lekarza i teraz sie lecze. jestem w trakcie.
      Warto iść do zakaznego,, jak ja byłam to mi powiedziła zakazna, ze gin zle mnie
      leczył, dał mi antybiotyki, ktore nie działaja na wirusa. Jak chcesz napisz do
      mnie na meila adriana100@op.pl, gg 4029940. pozdrawiam
      • krawczykasia Re: dziewczyny prosze o pomoc 28.11.06, 21:30
        hej
        W Polsce nie ma jednoznacznego schematu leczenia CMV. Jest to wirus, a wiadomo, że antybiotyki zwalczają bakterie a na wirusy nie działają ( dlatego śmieszy mnie branie antybiotyków przy infekcjach wirusowych ).
        Mam dziecko z cytomegalią wrodzoną i troszke podczytuję to tu, to tam. Wiem, że tego wirusa nie da się zwalczyc całkiem, można infekcje przechorować i wirus ulegnie "uśpieniu". Pozostaje w organizmie na zawsze ( tak jak wirus ospy lub opryszczki ) i może sie aktywować ( wirus ospy w postaci półpaśca ) lub nie.
        To tyle, takie tam moje trzy grosze...
        Pozdrawiam
      • asiunia555 Adka 29.11.06, 07:55
        napisałam maila:) pozdrawiam
        • adka113 Re: Adka 30.11.06, 19:53
          hej. niestety nie dostałam jeszcze meila :-(, ale ostatnio tak działa poczta,
          ze rany julek. czekam niecierpliwie :-)) pozdrawiam
          • asiunia555 Re: Adka 01.12.06, 08:17
            wysłałam go dziś jeszcze raz. co za dziadostwo ta poczta...:(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka