Dodaj do ulubionych

moja nowa dieta??cos mi pozmoze??

06.02.07, 10:15
chce schudnac....i postanowilam jesc dziennie 4duze jogurty pic herbate i do
tego diznnie zjadac ale opakowanie wasy z sezmaem!!da to efekty??po jakim
czasie??schudne ile?
Obserwuj wątek
    • poziomka35 Re: moja nowa dieta??cos mi pozmoze?? 06.02.07, 11:12
      Bez sensu! A kto powiedział że schudniesz? Ja w to wątpie. a jak długo tak
      zamierzasz? A potem wrócisz do normalnego jedzenia? Opakowanie Wasy, wiesz ile
      to węglowodanów i kalorii? Jeszcze raz powtarzam: BEZ SENSU!
    • mona275 Re: moja nowa dieta??cos mi pozmoze?? 06.02.07, 20:44
      Sama na to wpadłaś czy może jest na tym świecie, nie daj Boże, jeszcze ktoś z
      takimi pomysłami?
    • scept89 pomoz sobie 06.02.07, 23:27
      Mozesz sama sobie pomoc i to nie tylko kiedy o sama diete chodzi. Dwa trudne
      slowa na dzisiaj:
      witaminy
      efekt jo-jo
    • trotylda Re: moja nowa dieta??cos mi pozmoze?? 07.02.07, 00:48
      Dieta nie wygląda dobrze.
      Duży jogurt - czyli jaki? Bo jeśli kubek 400g, to mam przed sobą jogurt
      naturalny Zott bez cukru 100g - 65 kcal, to daje 260 kcal/opakowanie - razy 4
      opakowania = 1040 kcal. Pieczywo Wasa jest dość kaloryczne 100g około 360 kcal.
      Nie wiem, ile jest w opakowaniu. W sumie co najmniej 1400 kcal. Wcale nie mało
      jak na dietę odchudzającą.
      Jeśli herbata z cukrem, to już w ogóle... No i jak wyżej napisano narażasz sie
      na niedobory. Dieta nie jest zbilansowana.

> po jakim czasie??schudne ile?

Nie wiadomo. Za mało danych.
      • scept89 male votum separatum 07.02.07, 12:13
        trotylda napisała:
        >W sumie co najmniej 1400 kcal. Wcale nie mało
        > jak na dietę odchudzającą.

IMHO 1400-1500kcal na dzien dajaca (pi x drzwi) ok 500kcal niedoboru
        kalorycznego na dzien dla przecietnej osoby plci zenskiej to jet wlasnie to. Na
        tydzien daje to (zakladajac absolutne zero cwiczen) 3500kcal niedoboru albo jak
        wolisz ok 450kg czystej tkanki tluszczowej (zalecana szykosc szczuplenia).
        Kalorycznie (zakladajac ze Twoje wyliczenia to to co Autorka watku ma zamiar
        jesc) jest to OK.
        Straszliwie przeciwrozumcze jest poleganie na dwoch produktach, dodatkowo
        odrzucajac warzywa i owoce oraz zalatwianie wszystkiego dieta. Na ograniczenia
        kaloryczne organizm zwykle reaguje obnizeniem podstawowego metabolizmu (wiekszy
        niedobor -> wiekszy skok, oczywiscie w pewnych granicach, nie obnizysz go do
        zera). Dlatego zwiekszanie wydatkow energetycznych poprzez cwiczenia oraz tzw
        afterburn (metabolizm nieco wzrasta nawet po cwiczeniach) jest istotne.

Pozdr.

• linn_linn Re: male votum separatum 07.02.07, 14:49
          Slusznie. Jakie znaczenie ma ilosc kalorii spozywanych? Jeden chudnie przy
          1400, drugi przy 2000. Ktos, kto zrujnowal sobie metablizm, utyje przy 800 kal.
          Bilans negatywny sie liczy, a nie ilosc spozywanych kalorii / najlepiej jesli w
          bilansie tym beda takze kalorie spalone dodatkowa aktywnoscia fizyczna /.
          • audwork Re: male votum separatum 07.02.07, 16:38
            linn_linn napisała:

> Slusznie. Jakie znaczenie ma ilosc kalorii spozywanych? Jeden chudnie przy
            > 1400, drugi przy 2000. Ktos, kto zrujnowal sobie metablizm, utyje przy 800 kal.

Albo w koncu nabawi sie fobii dietetycznej takiej jak anoreksja lub bulimia.

www.wizaz.pl/zlosl_anoreksja.html
            Pozdrawiam.
        • scept89 450g tkanki tluszczowej/tydzien oczywiscie n/t 07.02.07, 15:15
        • audwork Re: male votum separatum 07.02.07, 16:29
          scept89 napisał:

Dlatego zwiekszanie wydatkow energetycznych poprzez cwiczenia oraz tzw
          > afterburn (metabolizm nieco wzrasta nawet po cwiczeniach) jest istotne.

Wlasnie:) Szczegolnie kiedy na skutek wielokrotego dietowania odchudzajacego,
          nie chudnie sie nawet przy drastycznym zanizeniu ilosci spozywanych kalorii.

Pozdrawiam.
          • kruszynka_88 Re: male votum separatum 07.02.07, 18:19
            a jak wlacze do tego owoce??tylko jakie??a i bardzo bardzo lubie wrecz kochamm:)
            KAKAo
            • scept89 owoce, warzywa i ryby 07.02.07, 18:44
              www.bodyfatguide.com/foodcalorie100gms.html
              Dorzuc warzywa (np. brokuly/marchew/kalafiory,gotowana kapuste, szpinak, cebule,
              pomidory) oraz fasole/mrozone zielone groszki/soje jako dodatkowe zrodlo bialka.

Ryby gotowane/grilowane.

A tak na marginesie: zanim cokolwiek zaczniesz z dieta wyprawiac idz na badania
              i sprawdz przynajmniej morfologie krwi/hemoglobine/elektrolity.
              • kruszynka_88 Re: owoce, warzywa i ryby 08.02.07, 18:12
                napewno mam anemie...ale to nic....tak mi sie wydaje bo czasami mam skurcze
                miesni ale moze daltego ze nie cwicze
                • trotylda Re: owoce, warzywa i ryby 08.02.07, 21:18
                  > czasami mam skurcze
                  > miesni ale moze daltego ze nie cwicze

To jest z braku ćwiczeń. Jak Ci radzą zrób badania.
                  • trotylda Re: owoce, warzywa i ryby 08.02.07, 21:19
                    Chciałam napisać to NIE jest z braku ćwiczeń. /sorry;)/
        • trotylda Re: male votum separatum 08.02.07, 21:16
          > IMHO 1400-1500kcal na dzien dajaca (pi x drzwi) ok 500kcal niedoboru
          > kalorycznego na dzien dla przecietnej osoby plci zenskiej to jet wlasnie to.
          Na
          > tydzien daje to (zakladajac absolutne zero cwiczen) 3500kcal niedoboru albo
          jak
          > wolisz ok 450kg czystej tkanki tluszczowej (zalecana szykosc szczuplenia).

450 g tkanki tłuszczowej na tydzień jest bardzo OK, ale nie w przypadku, kiedy
          stosuje się dietę dwuskładnikową, jaką wymyśliła sobie Kruszynka. Bo oznacza to
          2 kg na miesiąc - nie wiemy, ile chce schudnąć - kuracja może trwać kilka
          miesięcy, w takim przypadku potrzebna jest dobrze przemyślana dieta starannie
          zbilansowana, uwzględniająca stan organizmu i styl życia.

Dieta złożona z jogurtu i chleba, bardziej jest obliczona na szybką utratę
          wagi - rodzaj głodówki - i na to jest zbyt kaloryczna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka