Dodaj do ulubionych

BARDZO PROSZĘ O POMOC !!! rezonans

28.12.11, 19:13
Witam serdecznie,

bardzo Was proszę o pomoc,a mianowicie co dalej będzie się ze mną działo, bo nie mam pojęcia jak dłużej życ z tym bólem.

Mój rezonans; tzn. najważniejsza jego częśc:

TYLNA,CENTRALNA PRZEPUKLINA KRĄŻKA L4-L5 UCISKA WOREK OPONOWY I NIEZNACZNIE PRAWY KORZEŃ NERWOWY W KANALE KRĘGOWYM.
TYLNE WYPADNIĘCIE JĄDRA MIAŻDŻYSTEGO L5-S1 NA GŁĘBOKOŚĆ 9,5MM DO KANAŁU KRĘGOWEGO ZACISKA WOREK OPONOWY I OBA KORZENIE NERWOWE. PONIŻEJ WYPADNIĘTEGO JĄDRA WIDOCZNY JEST DROBNY SEKWESTR ŚREDNICY 5MM.

Proszę poradzcie mi co dalej,bo do neurochirurga mam dopiero pod koniec stycznia.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • tigerness Re: BARDZO PROSZĘ O POMOC !!! rezonans 28.12.11, 19:56
      Moje zdanie jest takie (polecam przejrzenie podanych przeze mnie linków w poprzednim wątku):

Ból jest ogromny i tylko doraźne jego zwalczanie może Tobie pomóc. Moim zdaniem, z uwagi na ucisk na korzenie nerwowe i sekwestrację jądra miażdżystego krążka międzykręgowego powinnaś zdecydować się na zabieg operacyjny, jeśli neurochirurg w trakcie wizyty poinformuje Ciebie o konieczności takiego zabiegu.

Mogę tylko pocieszyć, że współczesna neurochirurgia XXI wieku oferuje także znacznie mniej inwazyjne zabiegi, niż np. 10-15 lat temu, które często odbywały się głównie z tzw. dostępu otwartego.
      Obecnie często stosuje się zabieg o discektomii. (discektomia). Oczywiście zawsze ostateczną decyzję podejmuje neurochirurg, ale to pacjent zawsze podpisuje, lub nie podpisuje zgodę / zgody na dany typ operacji.
    • tigerness Re: BARDZO PROSZĘ O POMOC !!! rezonans 28.12.11, 20:37
      medtube.pl/ortopedia-i-traumatologia-narzadu-ruchu/filmy-medyczne/8797-discektomia-i-wszczepienie-miedzytrzonowe
      • mallwina1986 Re: BARDZO PROSZĘ O POMOC !!! rezonans 29.12.11, 10:49
        wygląda strasznie :):)
        czy wiesz może jak długo po takiej operacji wraca się do siebie? jakie jest ryzyko,że cos sie nie uda i ogólnie jaki koszt jest takiego zabiegu?

Pozdrawiam i bardzo dziękuje ci za odp.
        • tigerness Re: BARDZO PROSZĘ O POMOC !!! rezonans 29.12.11, 18:23
          Podaję Tobie jeszcze inne, przydatne linki:

drkregoslup.pl/leczenie-chirurgiczne/discektomia-ledzwiowa
          drkregoslup.pl/forum-dyskusyjne/metody-leczenia/po-operacji/po-discektomii-l4-l5
          drkregoslup.pl/forum-dyskusyjne/metody-leczenia/po-operacji/discectomia-l4-l5-l5-s1
          drkregoslup.pl/forum-dyskusyjne/metody-leczenia/po-operacji/mikrodiscektomia
          drkregoslup.pl/forum-dyskusyjne/metody-leczenia/po-operacji/po-mikrodiscektomi-l5-s1
          drkregoslup.pl/forum-dyskusyjne/metody-leczenia/po-operacji/po-operacji-l5-s1
        • tigerness Re: BARDZO PROSZĘ O POMOC !!! rezonans 04.01.12, 19:55
          I kolejny link:

drkregoslup.pl/forum-dyskusyjne/schorzenia-kregoslupa/odcinek-ledzwiowy/l5-s1#1749
        • alicjaplath Re: BARDZO PROSZĘ O POMOC !!! rezonans 10.02.16, 06:29
          Vitafon moze wyleczyc!!!!ja wyleczylam---moj email adres-alicjaplath@t-online.de
          • aleknowak62 Re: BARDZO PROSZĘ O POMOC !!! rezonans 09.03.17, 16:30
            opłacona ściema
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka