delika1 28.02.07, 13:38 czy rzeczywiście tak dobrze działa na przemianę materii, na nerki, na odchudzanie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paddinktun Re: sok z brzozy-prawda czy mit? 28.02.07, 17:50 Poczekaj az pojawi sie w tym watku wypowiedz Scepta. On Ci powie, ze nie bylo badan na ten temat. Ja Ci powiem tak: to najgenialniejszy sok jaki "wymyslila" przyroda. Odpowiedz Link Zgłoś
scept89 Re: sok z brzozy-prawda czy mit? 28.02.07, 22:55 paddinktun napisała: > Poczekaj az pojawi sie w tym watku wypowiedz Scepta. On Ci powie, ze nie bylo > badan na ten temat. > > Ja Ci powiem tak: to najgenialniejszy sok jaki "wymyslila" przyroda. Widze ze sam Perun przez Ciebie przemawia. Mnie jednak Apollo podszepnal ze najgenialniejsza jest suszona rzodkiewka. Jak proponujesz rozstrzygnac ten spor? Jesli zaczniemy sie powolywac na starozytnosc (aka. od ilu lat ludziska cos takiego sobie ubzdurali) to zarowno rzodkiewka jak i brzoza moga przegrac z kalem krokodyla uzywanym ponoc przez Egipcjan do obkladania ran. Jakies inne pomysly? Odpowiedz Link Zgłoś
koziorozec1979 Re: sok z brzozy-prawda czy mit? 28.02.07, 23:47 No,zgadza się,tylko z tą brzozą to jest tak:sok działa moczopędnie=utrata wody z organizmu=spadek wagi.To jest cała filozofia cudownego działania soku z brzozy,którego na pewno nie można pić jak wody-bez ograniczeń. Odpowiedz Link Zgłoś
paddinktun Re: sok z brzozy-prawda czy mit? 01.03.07, 13:22 A czy szedles kiedys brzozowa aleja? Nie wiem, co wowczas dziala i jak, wiem, ze doswiadczylam nieprawdopodobnej relaksacji, nieporownywalnej z niczym i polecam taki specer kazdej osobie, ktora chce zniwelowac napiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
scept89 aleja palmowe i eukaliptusowa 01.03.07, 13:32 paddinktun napisała: > A czy szedles kiedys brzozowa aleja? Nie wiem, co wowczas dziala i jak, wiem, > ze doswiadczylam nieprawdopodobnej relaksacji, nieporownywalnej z niczym i > polecam taki specer kazdej osobie, ktora chce zniwelowac napiecie. Patrz subject. Zechcesz wyjasnic jak sie ma relaksacja/ekstaza spowodowana bo ja wiem ogladaniem ulubionego obrazu/gladzeniem rzezby na zdrowotne dzialanie wody w ktorym malarz moczyl swoj pedzel albo sproszkowanych ostruzyn spod dluta rzezbiarza? No wiesz, jakies chocby _pozory_ zwiazkow przyczynowo-skutkowych. Odpowiedz Link Zgłoś
scept89 kwas betulinowy 01.03.07, 01:01 Nie jest prawda iz nie ma badan na temat substancji wystepujacych w brzozie. Sa takowe i dodatkowa sa one zdecydwanie ciekawe. Tu jest cokolwiek chaotyczny wpis: en.wikipedia.org/wiki/Betulinic_acid A tu jest review: www.aapspharmaceutica.com/search/view.asp?ID=78383 Tyle ze: - betulina jest w korze - kwas betulinowy i jego pochodne dzialaja na HIV i nowotwory - jest jeden artykul o komorkach w hodowli i kwasie betulinowym hamujacym pewne diacylglycerol acyltransferase (DGAT) w ktorym to autorzy sugeruja zastosowanie owego kwasu w leczeniu otylosci www.thieme-connect.com/DOI/DOI?10.1055/s-2005-916178 Czyli jesli juz to kore, kore jesc a nie pic sok brzozowy. Tyle ze zanim przejdziemy na diete pokutniczo-pustelnicza nalezalo by nakarmic najpierw stada myszek nastepnie wybranych zdrowych osobnikow. Odpowiedz Link Zgłoś