Dodaj do ulubionych

sok z brzozy-prawda czy mit?

28.02.07, 13:38
czy rzeczywiście tak dobrze działa na przemianę materii, na nerki, na
odchudzanie?
Obserwuj wątek
    • paddinktun Re: sok z brzozy-prawda czy mit? 28.02.07, 17:50
      Poczekaj az pojawi sie w tym watku wypowiedz Scepta. On Ci powie, ze nie bylo
      badan na ten temat.

Ja Ci powiem tak: to najgenialniejszy sok jaki "wymyslila" przyroda.
      • scept89 Re: sok z brzozy-prawda czy mit? 28.02.07, 22:55
        paddinktun napisała:

> Poczekaj az pojawi sie w tym watku wypowiedz Scepta. On Ci powie, ze nie bylo
        > badan na ten temat.
        >
        > Ja Ci powiem tak: to najgenialniejszy sok jaki "wymyslila" przyroda.

Widze ze sam Perun przez Ciebie przemawia. Mnie jednak Apollo podszepnal ze
        najgenialniejsza jest suszona rzodkiewka. Jak proponujesz rozstrzygnac ten spor?

Jesli zaczniemy sie powolywac na starozytnosc (aka. od ilu lat ludziska cos
        takiego sobie ubzdurali) to zarowno rzodkiewka jak i brzoza moga przegrac z
        kalem krokodyla uzywanym ponoc przez Egipcjan do obkladania ran.

Jakies inne pomysly?
        • koziorozec1979 Re: sok z brzozy-prawda czy mit? 28.02.07, 23:47
          No,zgadza się,tylko z tą brzozą to jest tak:sok działa moczopędnie=utrata wody
          z organizmu=spadek wagi.To jest cała filozofia cudownego działania soku z
          brzozy,którego na pewno nie można pić jak wody-bez ograniczeń.
          • paddinktun Re: sok z brzozy-prawda czy mit? 01.03.07, 13:22
            A czy szedles kiedys brzozowa aleja? Nie wiem, co wowczas dziala i jak, wiem,
            ze doswiadczylam nieprawdopodobnej relaksacji, nieporownywalnej z niczym i
            polecam taki specer kazdej osobie, ktora chce zniwelowac napiecie.
            • scept89 aleja palmowe i eukaliptusowa 01.03.07, 13:32
              paddinktun napisała:

> A czy szedles kiedys brzozowa aleja? Nie wiem, co wowczas dziala i jak, wiem,
              > ze doswiadczylam nieprawdopodobnej relaksacji, nieporownywalnej z niczym i
              > polecam taki specer kazdej osobie, ktora chce zniwelowac napiecie.

Patrz subject. Zechcesz wyjasnic jak sie ma relaksacja/ekstaza spowodowana bo ja
              wiem ogladaniem ulubionego obrazu/gladzeniem rzezby na zdrowotne dzialanie wody
              w ktorym malarz moczyl swoj pedzel albo sproszkowanych ostruzyn spod dluta
              rzezbiarza? No wiesz, jakies chocby _pozory_ zwiazkow przyczynowo-skutkowych.

• scept89 kwas betulinowy 01.03.07, 01:01
      Nie jest prawda iz nie ma badan na temat substancji wystepujacych w brzozie. Sa
      takowe i dodatkowa sa one zdecydwanie ciekawe. Tu jest cokolwiek chaotyczny wpis:
      en.wikipedia.org/wiki/Betulinic_acid
      A tu jest review:
      www.aapspharmaceutica.com/search/view.asp?ID=78383
      Tyle ze:
      - betulina jest w korze
      - kwas betulinowy i jego pochodne dzialaja na HIV i nowotwory
      - jest jeden artykul o komorkach w hodowli i kwasie betulinowym hamujacym pewne
      diacylglycerol acyltransferase (DGAT) w ktorym to autorzy sugeruja zastosowanie
      owego kwasu w leczeniu otylosci
      www.thieme-connect.com/DOI/DOI?10.1055/s-2005-916178
      Czyli jesli juz to kore, kore jesc a nie pic sok brzozowy. Tyle ze zanim
      przejdziemy na diete pokutniczo-pustelnicza nalezalo by nakarmic najpierw stada
      myszek nastepnie wybranych zdrowych osobnikow.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka