Dodaj do ulubionych

Skarga na nasze forum.

15.05.05, 12:21
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=23929005

I nawet prosba o skasowanie go.
Obserwuj wątek
    • very_martini Re: Skarga na nasze forum. 15.05.05, 12:44
      Hm, coś trzeba robić w tym życiu, a P. Snajperowi najwyraźniej się nudzi.
      Mam na końcu języka pytanie o to 55, ale się powstrzymam od żałosnych złośliwości:)

16%VOL
      22%VAT

--
      takie tam... forum homeopatia
      • snajper55 Re: Skarga na nasze forum. 15.05.05, 13:39
        very_martini napisała:

> Hm, coś trzeba robić w tym życiu, a P. Snajperowi najwyraźniej się nudzi.
        > Mam na końcu języka pytanie o to 55,ale się powstrzymam od żałosnych złośliwoś
        > ci:)

Ależ nie krępuj się, skoro na nic innego niż żałosne złośliwości Cię nie
        stać... A 55 to mój rocznik.

S.
    • elle666 Re: Skarga na nasze forum. 15.05.05, 14:38
      wiesz, na Twoim miejscu nie przejmowalabym sie tak. dyskusje ktore prowadzisz z
      tą osobą do niczego nie doprowadza, a jemu dostarczasz tylko zabawy, zajęcia i
      niezdrowej podniety. przestan reagowac na te glupie posty, a sam sie odczepi i
      zniknie.
      • arecibo1 Re: Skarga na nasze forum. 15.05.05, 15:14
        Wlasnie ze obspamowal cale foru Zdrowie. Poniekad mozna go zostawic, poniekad
        kasowac. W kazdym razie na tym forum nie bede juz z nim dyskutowal.
        • snajper55 Re: Skarga na nasze forum. 15.05.05, 15:17
          arecibo1 napisał:

> Wlasnie ze obspamowal cale foru Zdrowie. Poniekad mozna go zostawic, poniekad
          > kasowac.

Spam jest usuwany przez adminów. Moje posty usuwane nie są (poza wyjątkami,
          usuniętymi zasłużenie). Tak więc spamem nie sa.

> W kazdym razie na tym forum nie bede juz z nim dyskutowal.

Bardzo dobrze rozumiem Twoją decyzję. Dla niektórych konfrontacja argumentów
          mogłaby być żenująca.

S.
        • elle666 Re: Skarga na nasze forum. 15.05.05, 15:42
          nalezy go zostawic, gdyz osoby takie ze wzgledu na swoj kompleks niższosc
          zawsze muszą miec ostatnie slowo w dyskusji udowadniając ci tym samym, iz
          zawsze mają odpowiedz na Twoje poglady i tym samym są od Ciebie
          lepsze/mądrzejsze. kazda Twoja reakcja pociągnie rekację jego i tak nasze forum
          bedzie nieustannie zasmiecane.
          • arecibo1 Re: Skarga na nasze forum. 15.05.05, 15:45
            Wlasnie bylo zasmiecane. Wysmiewal chorych, zalecal leczyc gliste ludzka
            "wiedźminem", smarowac tarczyce siemieniem lnianym... Ale juz skasowalem.
            Ten watek tez zniknie (chyba ze bedziecie protestowac), wszystko w swoim
            czasie.
            • elle666 Re: Skarga na nasze forum. 15.05.05, 15:58
              ja tam wcale protestowac nie zamierzam. do smieci i już!
            • snajper55 Re: Skarga na nasze forum. 15.05.05, 16:14
              arecibo1 napisał:

> Wlasnie bylo zasmiecane. Wysmiewal chorych, zalecal leczyc gliste ludzka
              > "wiedźminem", smarowac tarczyce siemieniem lnianym... Ale juz skasowalem.
              > Ten watek tez zniknie (chyba ze bedziecie protestowac), wszystko w swoim
              > czasie.

Tak, tak. Takie wątki trzeba usuwać, bo jeszcze chorzy przeczytają i zaczną się
              zastanawiać, co warte są te Wasze pseudomedyczne porady.

S.
              • very_martini Re: Skarga na nasze forum. 15.05.05, 18:02
                E, a ja bym zostawiła ze względu na ten ostatni post. Bardzo piękny i o tyle
                nietrafiony, że większość osób, które tu przyjdą, z uśmiechem politowania
                popatrzą na Twój pogardliwy stosunek do medycyny naturalnej. Weź tylko pod
                uwagę, że gors forumowiczów to osoby, które kontakt z medycyną akademicką mają
                za sobą, i którym niewiele ona pomogła. Są też tacy, którym nie ma ona nic do
                zaoferowania w kwestii leczenia - na przykład alergicy, którym w 90% przypadków
                medycyna konwencjonalna może zaproponować co najwyżej leki tłumiące objawy, a
                nie wyleczenie.
                A Ty się dalej smaruj sterydami na komary, mnie to grzeje.

16%VOL
                22%VAT
                --
                • vitalia Re: Skarga na nasze forum. 15.05.05, 18:18
                  arecibo.ty wstrętny kłamco..ja od roku na twoje zakichane forum nie wchodze bo
                  twoje porady powalają z nóg>>jesteś paskudnym kłamcą i zarozumiałym niedoukiem ,

Dla dobra ludzi popieram snajpera ,jesteś niebezpieczny..
                  • vitalia Re: Skarga na nasze forum. 15.05.05, 18:54
                    szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html
                    Wskaż mi choć jeden link gdzie proponowałam chociaż jakąś sprzedaż..
                  • elle666 Re: Skarga na nasze forum. 15.05.05, 18:56
                    mówisz, że od roku nie wchodzisz na to forum, a jednak wchodzisz skoro tu
                    piszesz. więc jak to jest?
                    • vitalia Re: Skarga na nasze forum. 15.05.05, 19:10
                      czytać to co innego..nie biorę czynnego udziału ..Rozumiesz tę różnicę.??
                      • elle666 Re: Skarga na nasze forum. 15.05.05, 19:27
                        nie, nie rozumiem, bo przeciez wlasnie piszesz
                        • vitalia Re: Skarga na nasze forum. 15.05.05, 19:34
                          elle666 napisała:

> nie, nie rozumiem, bo przeciez wlasnie piszesz

Nepisałam ,ale nie wtemacie zdrowie !!!!!!!!
                          bo kłamca arecibo mnie wkurzył oszczerczym pomówieniem.
                          to wyjątek i tyle.
                          • elle666 Re: Skarga na nasze forum. 15.05.05, 20:02
                            to moze jednak szkoda, że nie piszesz skoro interesujesz sie medycyną
                            naturalną, bo sporo ludzi potrzebuje porad
                          • snajper55 Re: Skarga na nasze forum. 15.05.05, 20:07
                            vitalia napisała:

> bo kłamca arecibo mnie wkurzył oszczerczym pomówieniem.

Może stanowiłaś dla niego konkurencję ?

S.
                            • vitalia Re: Skarga na nasze forum. 15.05.05, 20:14
                              snajper55 napisał:

> vitalia napisała:
                              >
                              > > bo kłamca arecibo mnie wkurzył oszczerczym pomówieniem.
                              >
                              > Może stanowiłaś dla niego konkurencję ?
                              >
                              > S.

Jaką tam konkurencję,,on mi do pięt nie dorasta.Nie mam przyjemności z takim
                              ignorantem się zadawać nawet na łamach forum.Sam nic ciekawego nie wnosi,tylko
                              linki podaje sam nie mając pojęcia co one mówią.
                              • snajper55 Re: Skarga na nasze forum. 15.05.05, 20:33
                                vitalia napisała:

> Jaką tam konkurencję,,on mi do pięt nie dorasta.Nie mam przyjemności z takim
                                > ignorantem się zadawać nawet na łamach forum.Sam nic ciekawego nie wnosi,tylko
                                > linki podaje sam nie mając pojęcia co one mówią.

To fakt. POdał mi linki do stron o akupunkturze, któe popierały moje
                                zdecydowanie nieufne stanowisko. A potem usiłował mi wmówić, że to ja sam
                                specjalnie takie strony wyszukałem. :))

S.
                              • arecibo1 Re: Skarga na nasze forum. 15.05.05, 21:20
                                Vitalia, nie przesadzasz? Przypominam ze kiedys mi zaoferowano ksiazke o tym
                                grzybie (pewnie za darmo nawet?).

Co do pomowien, to wlasnie ich troche wysypalas...
                                • vitalia Re: Skarga na nasze forum. 15.05.05, 21:33
                                  arecibo1 napisał:

> Vitalia, nie przesadzasz? Przypominam ze kiedys mi zaoferowano ksiazke o tym
                                  > grzybie (pewnie za darmo nawet?).
                                  >
                                  > Co do pomowien, to wlasnie ich troche wysypalas...

Książka to co innego jak gotowy produkt ! A ty napisałeś że ja wciskam je
                                  właśnie co jest kłamstwem.Ja jej nie pisałam i nie ma powodu aby mnie zazucac
                                  sprzedaż.
                                  • arecibo1 Re: Skarga na nasze forum. 15.05.05, 21:37
                                    Mozemy z tym wreszcie skonczyc? To stare i dawno wyjasnione dzieje.
                • snajper55 Re: Skarga na nasze forum. 15.05.05, 19:26
                  very_martini napisała:

> E, a ja bym zostawiła ze względu na ten ostatni post. Bardzo piękny i o tyle
                  > nietrafiony, że większość osób, które tu przyjdą, z uśmiechem politowania
                  > popatrzą na Twój pogardliwy stosunek do medycyny naturalnej. Weź tylko pod
                  > uwagę, że gors forumowiczów to osoby, które kontakt z medycyną akademicką mają
                  > za sobą, i którym niewiele ona pomogła.

A komu pomogło nakładanie rąk uzdrawianie prądami selektywnymi czy inne
                  szamańskie metody ? Pewnie tym, co i placebo by pomogło.

> Są też tacy, którym nie ma ona nic do zaoferowania w kwestii leczenia - na
                  > przykład alergicy, którym w 90% przypadków medycyna konwencjonalna może
                  > zaproponować co najwyżej leki tłumiące objawy, a nie wyleczenie.

A urynoterapia ich wyleczy ? ;)

> A Ty się dalej smaruj sterydami na komary, mnie to grzeje.

Na komary mam psikacza. Diabli wiedzą co jest w środku. ;)))

S.
                • arecibo1 Re: Skarga na nasze forum. 15.05.05, 21:22
                  To oczywiste, ze niedzialajace i nieszkodliwe metody warto czasem zalecac przy
                  kontynuowaniu oczywiscie leczenia konwencjonalenego.
                  Rozumie to kazdy kto wie ze placebo ma nawet 50% wyleczalnosc. Natomiast ktos,
                  kto fanatycznie zwlacza cos takiego... odbiera te 50% szans... Wydaje mi sie
                  ze Snajper zrobil to juz wielokrotnie.
                  • snajper55 Re: Skarga na nasze forum. 15.05.05, 21:24
                    arecibo1 napisał:

> To oczywiste, ze niedzialajace i nieszkodliwe metody warto czasem zalecac przy
                    > kontynuowaniu oczywiscie leczenia konwencjonalenego.
                    > Rozumie to kazdy kto wie ze placebo ma nawet 50% wyleczalnosc. Natomiast ktos,
                    > kto fanatycznie zwlacza cos takiego... odbiera te 50% szans... Wydaje mi sie
                    > ze Snajper zrobil to juz wielokrotnie.

Placebo ma 50% wyleczalność ????????? Jesteś głupszy niż myslałem.

S.
                  • arecibo1 Re: Skarga na nasze forum. 15.05.05, 21:36
                    Silne placebo = do 50% wyleczalnosci.
                    Slabe = 10-15%.

Zabieranie placebo kiedy nie jest szkodliwe = ...
                    • snajper55 Re: Skarga na nasze forum. 15.05.05, 21:59
                      arecibo1 napisał:

> Silne placebo = do 50% wyleczalnosci.
                      > Slabe = 10-15%.
                      >
                      > Zabieranie placebo kiedy nie jest szkodliwe = ...

To dą brednie. Jaki procent chorych ze złamaną nogą wyleczysz efektem placebo ?
                      Jaki procent chorych z kamicą nerkową tak wyleczysz ?

>Dr Asbjorn Hrobjartsson z University of Copenhagen i The Nordic Cochrane
                      Centre w Danii dementuje ten pogląd, twierdząc, że mitem jest pogląd o poprawie
                      stanu zdrowia u osób zażywających placebo w porównaniu do nieleczonych. Z
                      badania, które przeprowadził wraz z zespołem, wynika, że być może zasadne jest
                      wykorzystywanie tego efektu w leczeniu bólu, jednak wymaga to weryfikacji w
                      badaniach klinicznych. Dr Hrobjartsson i dr Peter C. Gotzsche z Nordic Cochrane
                      Centre przeanalizowali 114 badań obejmujących ponad 8500 pacjentów
                      otrzymujących placebo, leki aktywne lub nieleczonych. Badacze nie znaleźli
                      potwierdzenia dla poglądu, że efekt placebo ma znaczenie w terapii. Lek
                      nieaktywny nie prowadził do poprawy klinicznej w takich dolegliwościach jak
                      nudności czy w różnych chorobach, np. depresji, schizofrenii, nadciśnieniu
                      tętniczym, bezpłodności. Nieaktywna postać leku dawała czasem poprawę w
                      leczeniu bólu, bezsenności i lęków, ale im więcej pacjentów obejmowało dane
                      badanie, tym mniejszy był odsetek poprawy po placebo.<
                      www.resmedica.pl/archiwum10.html#informacja2

Przestań ogłupiać ludzi.

S.
                      • arecibo1 Re: Skarga na nasze forum. 15.05.05, 22:18
                        Ostatni raz.

Nie chce mi sie szukac w necie, ale gdzies sa badania swiadcxzace o wyraznej
                        korelacji miedzy rozmiarem lokalnej populacji bocianow a iloscia rodzacych sie
                        dzieci.

Sam jeszcze niedawno twierdziles, ze ziola i akupunktura dzialaja na zasadzie
                        placebo. Zdecyduj sie.
                        • arecibo1 Re: Skarga na nasze forum. 15.05.05, 22:19
                          Kiedy upomnialem na Zdrowie Arnicke (lekarz) o to samo, przyznala mi racje.
                          Ale Ty zdajesz sie wiedziec lepiej od niej.
                          • snajper55 Re: Skarga na nasze forum. 15.05.05, 22:54
                            arecibo1 napisał:

> Kiedy upomnialem na Zdrowie Arnicke (lekarz) o to samo, przyznala mi racje.
                            > Ale Ty zdajesz sie wiedziec lepiej od niej.

Znów biegunka forumowa ? Może BSM lub urynoterapia Ci pomoże ?

Placebo działa w pojedyńczych przypadkach. Przy niewielkich próbach może to dać
                            nawet 50% (dwie osoby badane). Im większa próbam tym efekt placeo słabszy.

S.
    • very_martini ale jatka... 15.05.05, 19:07
      Ło mamo.

16%VOL
      22%VAT

--
      • vitalia Re: martini.. 15.05.05, 19:17
        Wiesz chyba,że dla mnie med naturalna to więcwej niż tzw.konik czy hobby.
        Zawsze jestem za.Ale nie próbowałam tu nic sprzedawać,,, a ten typ napisał że
        ja tu sprzedaję .Kłamca wredny.Polecałam książkę bo niby czemu nie>> książki
        Tombaka można i innych autorów nie?? a to czemu.?? Buraki Tombaka napewno nie
        są lekiem na wszystko jak niektórzy myślą..ale przeczytać można więc dlaczego
        nie książki o innych naturalnych produktach>?? a homeopatia?? czy literatura na
        ten temat jest również na tym forum zakazana..Czy tylko arecibo ma wyłączność
        na polecanie czegoś tam.Przecież on to robi nagminnie.. A zna się na tym ,,NIE.
        • very_martini Re: martini.. 15.05.05, 19:27
          No poniekąd się zgadzam. Ja tu o homeopatii ani słowa, bo mam prawo
          przypuszczać, ze Are na mnie naskoczy, choc z naszych długich swego czasu
          dyskusji na homeopatii wynikło, że niewiele o niej wie. Trudno.
          Myślę jednak, że forum AŻ TAK monotematyczne nie jest, to znaczy nie sprowadza
          się li i jedynie do Tombaka.

16%VOL
          22%VAT

--
          • vitalia Re: martini.. 15.05.05, 19:36
            very!! to był tylko przykład,,
            czytuję czasem ale chyba zaueażyłaś że nie piszę..Bo i tak nie ma to żednego
            sensu..Mam swoję pracę i zainteresowania,więc nie muszę się tu produkować.
            • very_martini Re: martini.. 15.05.05, 20:14
              zauważyłam, w ogóle, wykruszyła sie spora część starych bywalców...

16%VOL
              22%VAT

--
              • vitalia Re: martini.. 15.05.05, 20:25
                I szkoda, bo rozmowy były i pouczające i naprawdę ludzie mieli poziom wiedzy i
                dyskusje, choć nie zawsze spokojne kreatewne były..Aż pisać się chciało..
                • snajper55 Re: martini.. 15.05.05, 20:35
                  vitalia napisała:

> I szkoda, bo rozmowy były i pouczające i naprawdę ludzie mieli poziom wiedzy i
                  > dyskusje, choć nie zawsze spokojne kreatewne były..Aż pisać się chciało..

Sam bym ciekawe dyskusje poczytał, ale nie takie posty jakie produkuje are.

S.
                  • vitalia Re: martini.. 15.05.05, 21:09
                    No właśnie..Chetnie otworzełabym nowe forum o tym co naprawdę pomaga a co
                    szkodzi i z tego względu nie każdy oszołom mógłby tam pisać..Ja wiem ,że jest
                    cała masda cudownych wynalazków ale wśród nich giną perełki , aszkoda,,Nie
                    jestem maniakiem,szamańsko szarlatańskich wynalazków,ale moja wiedza opiera się
                    na współczesnej farmakognozji..
                • very_martini Re: martini.. 15.05.05, 21:12
                  to wpisz w wyszkukiwarkę nicki no1teresa, vitalia, radiesteta1.
                  i nie sprowadzaj forum do osoby Arecibo ani niczyjej innej.

16%VOL
                  22%VAT

--
          • arecibo1 Re: martini.. 15.05.05, 21:27
            Nikt Cie nie bedzie gonil za polecanie homeopatii, a na pewno nie ja. Po prostu
            kiedys polecano ja tu chyba w kazdym watku.

Ja na tym forum nie mam nic do powiedzenia, a przynajmniej nie wiecej niz
            inni. To nie ja tu ustalam jak tu sie daje porady.

Co do handlu, powtarzam jeszcze raz: na forum wegetarianizm widzialem kiedys
            watek, gdzie pytano o ziola. Wyjasnienie bylo ze tu nie ma sensu, bo zaraz
            zleci sie pelno handlarzy. Ostatnim razem ta informacja zakonczyla (dobrze
            pamietam?) dyskusje na ten temat.
            • very_martini Re: martini.. 15.05.05, 21:52
              Szkoda, Are, że te posty już przepadły, dostałbyś link i może by Ci się
              odpowiednie klapki w mózgu otworzyły...

16%VOL
              22%VAT

--
              • very_martini Re: martini.. 15.05.05, 23:44
                o, przypadkiem znalazłam
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15954&w=12448404&a=12459852

16%VOL
                22%VAT
    • arecibo1 CZY TEN WATEK NALEZY SKASOWAC? 15.05.05, 21:40
      Mysle ze bardzo psuje atmosfere na forum i zrobilem go tylko po to, zeby
      poinformowac bywalcow o skardze.

Ale skoro sie tak rozwinal to juz nie wiem co zrobic. Moze kto inny powinien
      zdecydowac.
      • vitalia Re: CZY TEN WATEK NALEZY SKASOWAC? 15.05.05, 21:46
        Uzytkownik Vitalia sprzedaje grzyby chinskie (reishi) i dlatego radzi o nich
        > poczytac. To faktycznie jest problem (taka 1/10 spamu).
        >
        ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
        Wyjaśnij mi tylko,dlaczego akurat mnie przytoczyłeś ?? bo tego nijak zrozumieć
        nie mogę.Przestałam tu pisać bardzo dawno i w dregę ci nie wchodziłam,,więc
        czemu to zrobiłeś.Teraz podejrzewam nawet że to ty przyczyniłeś się do
        zamknięcia kiedyś mojego forum .Był jawny donos i nie mogłam dojść do tego kto
        to zrobił. Ale nie ciebie podejrzewałam ,,teraz to już podejrzewam że to
        właśnie ty.czy masz do mnie jakiś specjalny uraz czy co??
        • very_martini Aż tak Cię urządzili??? 15.05.05, 21:50
          Jakaś przyczyna chociaż była? Coś Ci napisali?

16%VOL
          22%VAT

--
          • vitalia Re: Aż tak Cię urządzili??? 15.05.05, 21:59
            very_martini napisała:

> Jakaś przyczyna chociaż była? Coś Ci napisali?
            >
            > 16%VOL
            > 22%VAT
            >
            > --
            > takie tam... forum homeopatia

Dostałam maila z abuse,,że prowadzę działalnność komercujną i zarabiam przez
            forum !!! a poniżej 10 różnych forów gdzie aż się roi od kupie i sprzedam..U
            mnie ani jednego takiego nie było ..potenm się okazało że to był
            donos ..Musieli przywrócić forum bo napisałam gdzie trzeba skargę z prośbą aby
            wskazali choć jeden wątek o sprzedaży>>Nie znależli.
            To jest forum stricte informacyjne i firma moja nie zeawala na inne..Mam sklep
            internetowy io nie musze na forum takich rzeczy robić.
        • arecibo1 Re: CZY TEN WATEK NALEZY SKASOWAC? 15.05.05, 21:52
          Nic takiego. I to Snajper Cie przytoczyl a nie ja, do niego miej pretensje.
    • arecibo1 Co do mnie... 15.05.05, 22:01
      Mam juz troche tego dosc. Zarzuty pomowien i dzialania na szkody chorych - nie
      tego sie spodziewalem. Moze to ja robie cos zle, a moze admin ktory chce
      utrzymac forum w stanie uzywalnosci z samej natury rzeczy musi sie bronic przed
      takimi zarzutami - bo tak to juz jest ze sie one pojawiaja.

Ale to nie dla mnie i prosze o odebranie mi praw admina.
      • vitalia Re: Co do mnie... 15.05.05, 22:04
        Mnie to jest obojętne.Robcie co chcecie wynosze się stąd na zawsze.
        • arecibo1 Re: Co do mnie... 15.05.05, 22:22
          Ja tez wlasnie doszedlem do takiego wniosku. Beze mnie byc moze bedzie sie tu
          lepiej dyskutowac, wiec kiedy sprawa sie wyjasni spadam z dzialu zdowie. Gdzie
          indziej byc moze bede uzywal nicka Are.1, bo wreszcie udalo mi sie taki
          niemylacy zalozyc (pewnie sie zwolnil).

• very_martini Re: Co do mnie... 15.05.05, 23:11
        Hm, wielu adminów nikt o nic nie pomawia, bo po prostu są w porządku... Wpadłbyś
        na to?

16%VOL
        22%VAT

--
    • boykotka Re: No to wywołaliście wilka z lasu :) 19.05.05, 16:55
      Co prawda jeszcze na mnie nie pora; ale co tam może nie "pśnę"
      Właśnie jestem po 10 dniach głodówki. W przyszłym tygodniu, po okresie mam
      zamiar powtórnie zrobić USG pochwy i przekonać się czy mięśniaki się
      zmniejszyły.
      Wbrew pozorom głodówkę nie rozpoczełam tytułem porad zaciągniętych na tym forum
      ino pod wpływem ksiązki "Leczenie głodem". W ksiązce tej wyraźnie jest
      napisane, że najlepszy skutek leczenia głodem to pozbycie się nowotworów
      łagodnych jakimi są mięśniaki.
      Dodatkowo chciałabym powiedzieć, ze całkowicie pozbyłam się anemii ( w 4 m-ce)
      nie stosując przy tym leków. Żelazo uzupełniłam jedzeniem codziennie garści
      rzezuchy - mój organizm sam na to "wpadł" a ja przy okazji zaoszczędziłam
      jakieś 200zł
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka