arecibo1 15.05.05, 12:21 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=23929005 I nawet prosba o skasowanie go. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
very_martini Re: Skarga na nasze forum. 15.05.05, 12:44 Hm, coś trzeba robić w tym życiu, a P. Snajperowi najwyraźniej się nudzi. Mam na końcu języka pytanie o to 55, ale się powstrzymam od żałosnych złośliwości:) 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatia Odpowiedz Link
snajper55 Re: Skarga na nasze forum. 15.05.05, 13:39 very_martini napisała: > Hm, coś trzeba robić w tym życiu, a P. Snajperowi najwyraźniej się nudzi. > Mam na końcu języka pytanie o to 55,ale się powstrzymam od żałosnych złośliwoś > ci:) Ależ nie krępuj się, skoro na nic innego niż żałosne złośliwości Cię nie stać... A 55 to mój rocznik. S. Odpowiedz Link
elle666 Re: Skarga na nasze forum. 15.05.05, 14:38 wiesz, na Twoim miejscu nie przejmowalabym sie tak. dyskusje ktore prowadzisz z tą osobą do niczego nie doprowadza, a jemu dostarczasz tylko zabawy, zajęcia i niezdrowej podniety. przestan reagowac na te glupie posty, a sam sie odczepi i zniknie. Odpowiedz Link
arecibo1 Re: Skarga na nasze forum. 15.05.05, 15:14 Wlasnie ze obspamowal cale foru Zdrowie. Poniekad mozna go zostawic, poniekad kasowac. W kazdym razie na tym forum nie bede juz z nim dyskutowal. Odpowiedz Link
snajper55 Re: Skarga na nasze forum. 15.05.05, 15:17 arecibo1 napisał: > Wlasnie ze obspamowal cale foru Zdrowie. Poniekad mozna go zostawic, poniekad > kasowac. Spam jest usuwany przez adminów. Moje posty usuwane nie są (poza wyjątkami, usuniętymi zasłużenie). Tak więc spamem nie sa. > W kazdym razie na tym forum nie bede juz z nim dyskutowal. Bardzo dobrze rozumiem Twoją decyzję. Dla niektórych konfrontacja argumentów mogłaby być żenująca. S. Odpowiedz Link
elle666 Re: Skarga na nasze forum. 15.05.05, 15:42 nalezy go zostawic, gdyz osoby takie ze wzgledu na swoj kompleks niższosc zawsze muszą miec ostatnie slowo w dyskusji udowadniając ci tym samym, iz zawsze mają odpowiedz na Twoje poglady i tym samym są od Ciebie lepsze/mądrzejsze. kazda Twoja reakcja pociągnie rekację jego i tak nasze forum bedzie nieustannie zasmiecane. Odpowiedz Link
arecibo1 Re: Skarga na nasze forum. 15.05.05, 15:45 Wlasnie bylo zasmiecane. Wysmiewal chorych, zalecal leczyc gliste ludzka "wiedźminem", smarowac tarczyce siemieniem lnianym... Ale juz skasowalem. Ten watek tez zniknie (chyba ze bedziecie protestowac), wszystko w swoim czasie. Odpowiedz Link
elle666 Re: Skarga na nasze forum. 15.05.05, 15:58 ja tam wcale protestowac nie zamierzam. do smieci i już! Odpowiedz Link
snajper55 Re: Skarga na nasze forum. 15.05.05, 16:14 arecibo1 napisał: > Wlasnie bylo zasmiecane. Wysmiewal chorych, zalecal leczyc gliste ludzka > "wiedźminem", smarowac tarczyce siemieniem lnianym... Ale juz skasowalem. > Ten watek tez zniknie (chyba ze bedziecie protestowac), wszystko w swoim > czasie. Tak, tak. Takie wątki trzeba usuwać, bo jeszcze chorzy przeczytają i zaczną się zastanawiać, co warte są te Wasze pseudomedyczne porady. S. Odpowiedz Link
very_martini Re: Skarga na nasze forum. 15.05.05, 18:02 E, a ja bym zostawiła ze względu na ten ostatni post. Bardzo piękny i o tyle nietrafiony, że większość osób, które tu przyjdą, z uśmiechem politowania popatrzą na Twój pogardliwy stosunek do medycyny naturalnej. Weź tylko pod uwagę, że gors forumowiczów to osoby, które kontakt z medycyną akademicką mają za sobą, i którym niewiele ona pomogła. Są też tacy, którym nie ma ona nic do zaoferowania w kwestii leczenia - na przykład alergicy, którym w 90% przypadków medycyna konwencjonalna może zaproponować co najwyżej leki tłumiące objawy, a nie wyleczenie. A Ty się dalej smaruj sterydami na komary, mnie to grzeje. 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatia Odpowiedz Link
vitalia Re: Skarga na nasze forum. 15.05.05, 18:18 arecibo.ty wstrętny kłamco..ja od roku na twoje zakichane forum nie wchodze bo twoje porady powalają z nóg>>jesteś paskudnym kłamcą i zarozumiałym niedoukiem , Dla dobra ludzi popieram snajpera ,jesteś niebezpieczny.. Odpowiedz Link
vitalia Re: Skarga na nasze forum. 15.05.05, 18:54 szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html Wskaż mi choć jeden link gdzie proponowałam chociaż jakąś sprzedaż.. Odpowiedz Link
elle666 Re: Skarga na nasze forum. 15.05.05, 18:56 mówisz, że od roku nie wchodzisz na to forum, a jednak wchodzisz skoro tu piszesz. więc jak to jest? Odpowiedz Link
vitalia Re: Skarga na nasze forum. 15.05.05, 19:10 czytać to co innego..nie biorę czynnego udziału ..Rozumiesz tę różnicę.?? Odpowiedz Link
elle666 Re: Skarga na nasze forum. 15.05.05, 19:27 nie, nie rozumiem, bo przeciez wlasnie piszesz Odpowiedz Link
vitalia Re: Skarga na nasze forum. 15.05.05, 19:34 elle666 napisała: > nie, nie rozumiem, bo przeciez wlasnie piszesz Nepisałam ,ale nie wtemacie zdrowie !!!!!!!! bo kłamca arecibo mnie wkurzył oszczerczym pomówieniem. to wyjątek i tyle. Odpowiedz Link
elle666 Re: Skarga na nasze forum. 15.05.05, 20:02 to moze jednak szkoda, że nie piszesz skoro interesujesz sie medycyną naturalną, bo sporo ludzi potrzebuje porad Odpowiedz Link
snajper55 Re: Skarga na nasze forum. 15.05.05, 20:07 vitalia napisała: > bo kłamca arecibo mnie wkurzył oszczerczym pomówieniem. Może stanowiłaś dla niego konkurencję ? S. Odpowiedz Link
vitalia Re: Skarga na nasze forum. 15.05.05, 20:14 snajper55 napisał: > vitalia napisała: > > > bo kłamca arecibo mnie wkurzył oszczerczym pomówieniem. > > Może stanowiłaś dla niego konkurencję ? > > S. Jaką tam konkurencję,,on mi do pięt nie dorasta.Nie mam przyjemności z takim ignorantem się zadawać nawet na łamach forum.Sam nic ciekawego nie wnosi,tylko linki podaje sam nie mając pojęcia co one mówią. Odpowiedz Link
snajper55 Re: Skarga na nasze forum. 15.05.05, 20:33 vitalia napisała: > Jaką tam konkurencję,,on mi do pięt nie dorasta.Nie mam przyjemności z takim > ignorantem się zadawać nawet na łamach forum.Sam nic ciekawego nie wnosi,tylko > linki podaje sam nie mając pojęcia co one mówią. To fakt. POdał mi linki do stron o akupunkturze, któe popierały moje zdecydowanie nieufne stanowisko. A potem usiłował mi wmówić, że to ja sam specjalnie takie strony wyszukałem. :)) S. Odpowiedz Link
arecibo1 Re: Skarga na nasze forum. 15.05.05, 21:20 Vitalia, nie przesadzasz? Przypominam ze kiedys mi zaoferowano ksiazke o tym grzybie (pewnie za darmo nawet?). Co do pomowien, to wlasnie ich troche wysypalas... Odpowiedz Link
vitalia Re: Skarga na nasze forum. 15.05.05, 21:33 arecibo1 napisał: > Vitalia, nie przesadzasz? Przypominam ze kiedys mi zaoferowano ksiazke o tym > grzybie (pewnie za darmo nawet?). > > Co do pomowien, to wlasnie ich troche wysypalas... Książka to co innego jak gotowy produkt ! A ty napisałeś że ja wciskam je właśnie co jest kłamstwem.Ja jej nie pisałam i nie ma powodu aby mnie zazucac sprzedaż. Odpowiedz Link
arecibo1 Re: Skarga na nasze forum. 15.05.05, 21:37 Mozemy z tym wreszcie skonczyc? To stare i dawno wyjasnione dzieje. Odpowiedz Link
snajper55 Re: Skarga na nasze forum. 15.05.05, 19:26 very_martini napisała: > E, a ja bym zostawiła ze względu na ten ostatni post. Bardzo piękny i o tyle > nietrafiony, że większość osób, które tu przyjdą, z uśmiechem politowania > popatrzą na Twój pogardliwy stosunek do medycyny naturalnej. Weź tylko pod > uwagę, że gors forumowiczów to osoby, które kontakt z medycyną akademicką mają > za sobą, i którym niewiele ona pomogła. A komu pomogło nakładanie rąk uzdrawianie prądami selektywnymi czy inne szamańskie metody ? Pewnie tym, co i placebo by pomogło. > Są też tacy, którym nie ma ona nic do zaoferowania w kwestii leczenia - na > przykład alergicy, którym w 90% przypadków medycyna konwencjonalna może > zaproponować co najwyżej leki tłumiące objawy, a nie wyleczenie. A urynoterapia ich wyleczy ? ;) > A Ty się dalej smaruj sterydami na komary, mnie to grzeje. Na komary mam psikacza. Diabli wiedzą co jest w środku. ;))) S. Odpowiedz Link
arecibo1 Re: Skarga na nasze forum. 15.05.05, 21:22 To oczywiste, ze niedzialajace i nieszkodliwe metody warto czasem zalecac przy kontynuowaniu oczywiscie leczenia konwencjonalenego. Rozumie to kazdy kto wie ze placebo ma nawet 50% wyleczalnosc. Natomiast ktos, kto fanatycznie zwlacza cos takiego... odbiera te 50% szans... Wydaje mi sie ze Snajper zrobil to juz wielokrotnie. Odpowiedz Link
snajper55 Re: Skarga na nasze forum. 15.05.05, 21:24 arecibo1 napisał: > To oczywiste, ze niedzialajace i nieszkodliwe metody warto czasem zalecac przy > kontynuowaniu oczywiscie leczenia konwencjonalenego. > Rozumie to kazdy kto wie ze placebo ma nawet 50% wyleczalnosc. Natomiast ktos, > kto fanatycznie zwlacza cos takiego... odbiera te 50% szans... Wydaje mi sie > ze Snajper zrobil to juz wielokrotnie. Placebo ma 50% wyleczalność ????????? Jesteś głupszy niż myslałem. S. Odpowiedz Link
arecibo1 Re: Skarga na nasze forum. 15.05.05, 21:36 Silne placebo = do 50% wyleczalnosci. Slabe = 10-15%. Zabieranie placebo kiedy nie jest szkodliwe = ... Odpowiedz Link
snajper55 Re: Skarga na nasze forum. 15.05.05, 21:59 arecibo1 napisał: > Silne placebo = do 50% wyleczalnosci. > Slabe = 10-15%. > > Zabieranie placebo kiedy nie jest szkodliwe = ... To dą brednie. Jaki procent chorych ze złamaną nogą wyleczysz efektem placebo ? Jaki procent chorych z kamicą nerkową tak wyleczysz ? >Dr Asbjorn Hrobjartsson z University of Copenhagen i The Nordic Cochrane Centre w Danii dementuje ten pogląd, twierdząc, że mitem jest pogląd o poprawie stanu zdrowia u osób zażywających placebo w porównaniu do nieleczonych. Z badania, które przeprowadził wraz z zespołem, wynika, że być może zasadne jest wykorzystywanie tego efektu w leczeniu bólu, jednak wymaga to weryfikacji w badaniach klinicznych. Dr Hrobjartsson i dr Peter C. Gotzsche z Nordic Cochrane Centre przeanalizowali 114 badań obejmujących ponad 8500 pacjentów otrzymujących placebo, leki aktywne lub nieleczonych. Badacze nie znaleźli potwierdzenia dla poglądu, że efekt placebo ma znaczenie w terapii. Lek nieaktywny nie prowadził do poprawy klinicznej w takich dolegliwościach jak nudności czy w różnych chorobach, np. depresji, schizofrenii, nadciśnieniu tętniczym, bezpłodności. Nieaktywna postać leku dawała czasem poprawę w leczeniu bólu, bezsenności i lęków, ale im więcej pacjentów obejmowało dane badanie, tym mniejszy był odsetek poprawy po placebo.< www.resmedica.pl/archiwum10.html#informacja2 Przestań ogłupiać ludzi. S. Odpowiedz Link
arecibo1 Re: Skarga na nasze forum. 15.05.05, 22:18 Ostatni raz. Nie chce mi sie szukac w necie, ale gdzies sa badania swiadcxzace o wyraznej korelacji miedzy rozmiarem lokalnej populacji bocianow a iloscia rodzacych sie dzieci. Sam jeszcze niedawno twierdziles, ze ziola i akupunktura dzialaja na zasadzie placebo. Zdecyduj sie. Odpowiedz Link
arecibo1 Re: Skarga na nasze forum. 15.05.05, 22:19 Kiedy upomnialem na Zdrowie Arnicke (lekarz) o to samo, przyznala mi racje. Ale Ty zdajesz sie wiedziec lepiej od niej. Odpowiedz Link
snajper55 Re: Skarga na nasze forum. 15.05.05, 22:54 arecibo1 napisał: > Kiedy upomnialem na Zdrowie Arnicke (lekarz) o to samo, przyznala mi racje. > Ale Ty zdajesz sie wiedziec lepiej od niej. Znów biegunka forumowa ? Może BSM lub urynoterapia Ci pomoże ? Placebo działa w pojedyńczych przypadkach. Przy niewielkich próbach może to dać nawet 50% (dwie osoby badane). Im większa próbam tym efekt placeo słabszy. S. Odpowiedz Link
very_martini ale jatka... 15.05.05, 19:07 Ło mamo. 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatia Odpowiedz Link
vitalia Re: martini.. 15.05.05, 19:17 Wiesz chyba,że dla mnie med naturalna to więcwej niż tzw.konik czy hobby. Zawsze jestem za.Ale nie próbowałam tu nic sprzedawać,,, a ten typ napisał że ja tu sprzedaję .Kłamca wredny.Polecałam książkę bo niby czemu nie>> książki Tombaka można i innych autorów nie?? a to czemu.?? Buraki Tombaka napewno nie są lekiem na wszystko jak niektórzy myślą..ale przeczytać można więc dlaczego nie książki o innych naturalnych produktach>?? a homeopatia?? czy literatura na ten temat jest również na tym forum zakazana..Czy tylko arecibo ma wyłączność na polecanie czegoś tam.Przecież on to robi nagminnie.. A zna się na tym ,,NIE. Odpowiedz Link
very_martini Re: martini.. 15.05.05, 19:27 No poniekąd się zgadzam. Ja tu o homeopatii ani słowa, bo mam prawo przypuszczać, ze Are na mnie naskoczy, choc z naszych długich swego czasu dyskusji na homeopatii wynikło, że niewiele o niej wie. Trudno. Myślę jednak, że forum AŻ TAK monotematyczne nie jest, to znaczy nie sprowadza się li i jedynie do Tombaka. 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatia Odpowiedz Link
vitalia Re: martini.. 15.05.05, 19:36 very!! to był tylko przykład,, czytuję czasem ale chyba zaueażyłaś że nie piszę..Bo i tak nie ma to żednego sensu..Mam swoję pracę i zainteresowania,więc nie muszę się tu produkować. Odpowiedz Link
very_martini Re: martini.. 15.05.05, 20:14 zauważyłam, w ogóle, wykruszyła sie spora część starych bywalców... 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatia Odpowiedz Link
vitalia Re: martini.. 15.05.05, 20:25 I szkoda, bo rozmowy były i pouczające i naprawdę ludzie mieli poziom wiedzy i dyskusje, choć nie zawsze spokojne kreatewne były..Aż pisać się chciało.. Odpowiedz Link
snajper55 Re: martini.. 15.05.05, 20:35 vitalia napisała: > I szkoda, bo rozmowy były i pouczające i naprawdę ludzie mieli poziom wiedzy i > dyskusje, choć nie zawsze spokojne kreatewne były..Aż pisać się chciało.. Sam bym ciekawe dyskusje poczytał, ale nie takie posty jakie produkuje are. S. Odpowiedz Link
vitalia Re: martini.. 15.05.05, 21:09 No właśnie..Chetnie otworzełabym nowe forum o tym co naprawdę pomaga a co szkodzi i z tego względu nie każdy oszołom mógłby tam pisać..Ja wiem ,że jest cała masda cudownych wynalazków ale wśród nich giną perełki , aszkoda,,Nie jestem maniakiem,szamańsko szarlatańskich wynalazków,ale moja wiedza opiera się na współczesnej farmakognozji.. Odpowiedz Link
very_martini Re: martini.. 15.05.05, 21:12 to wpisz w wyszkukiwarkę nicki no1teresa, vitalia, radiesteta1. i nie sprowadzaj forum do osoby Arecibo ani niczyjej innej. 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatia Odpowiedz Link
arecibo1 Re: martini.. 15.05.05, 21:27 Nikt Cie nie bedzie gonil za polecanie homeopatii, a na pewno nie ja. Po prostu kiedys polecano ja tu chyba w kazdym watku. Ja na tym forum nie mam nic do powiedzenia, a przynajmniej nie wiecej niz inni. To nie ja tu ustalam jak tu sie daje porady. Co do handlu, powtarzam jeszcze raz: na forum wegetarianizm widzialem kiedys watek, gdzie pytano o ziola. Wyjasnienie bylo ze tu nie ma sensu, bo zaraz zleci sie pelno handlarzy. Ostatnim razem ta informacja zakonczyla (dobrze pamietam?) dyskusje na ten temat. Odpowiedz Link
very_martini Re: martini.. 15.05.05, 21:52 Szkoda, Are, że te posty już przepadły, dostałbyś link i może by Ci się odpowiednie klapki w mózgu otworzyły... 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatia Odpowiedz Link
very_martini Re: martini.. 15.05.05, 23:44 o, przypadkiem znalazłam forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15954&w=12448404&a=12459852 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link
arecibo1 CZY TEN WATEK NALEZY SKASOWAC? 15.05.05, 21:40 Mysle ze bardzo psuje atmosfere na forum i zrobilem go tylko po to, zeby poinformowac bywalcow o skardze. Ale skoro sie tak rozwinal to juz nie wiem co zrobic. Moze kto inny powinien zdecydowac. Odpowiedz Link
vitalia Re: CZY TEN WATEK NALEZY SKASOWAC? 15.05.05, 21:46 Uzytkownik Vitalia sprzedaje grzyby chinskie (reishi) i dlatego radzi o nich > poczytac. To faktycznie jest problem (taka 1/10 spamu). > ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Wyjaśnij mi tylko,dlaczego akurat mnie przytoczyłeś ?? bo tego nijak zrozumieć nie mogę.Przestałam tu pisać bardzo dawno i w dregę ci nie wchodziłam,,więc czemu to zrobiłeś.Teraz podejrzewam nawet że to ty przyczyniłeś się do zamknięcia kiedyś mojego forum .Był jawny donos i nie mogłam dojść do tego kto to zrobił. Ale nie ciebie podejrzewałam ,,teraz to już podejrzewam że to właśnie ty.czy masz do mnie jakiś specjalny uraz czy co?? Odpowiedz Link
very_martini Aż tak Cię urządzili??? 15.05.05, 21:50 Jakaś przyczyna chociaż była? Coś Ci napisali? 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatia Odpowiedz Link
vitalia Re: Aż tak Cię urządzili??? 15.05.05, 21:59 very_martini napisała: > Jakaś przyczyna chociaż była? Coś Ci napisali? > > 16%VOL > 22%VAT > > -- > takie tam... forum homeopatia Dostałam maila z abuse,,że prowadzę działalnność komercujną i zarabiam przez forum !!! a poniżej 10 różnych forów gdzie aż się roi od kupie i sprzedam..U mnie ani jednego takiego nie było ..potenm się okazało że to był donos ..Musieli przywrócić forum bo napisałam gdzie trzeba skargę z prośbą aby wskazali choć jeden wątek o sprzedaży>>Nie znależli. To jest forum stricte informacyjne i firma moja nie zeawala na inne..Mam sklep internetowy io nie musze na forum takich rzeczy robić. Odpowiedz Link
arecibo1 Re: CZY TEN WATEK NALEZY SKASOWAC? 15.05.05, 21:52 Nic takiego. I to Snajper Cie przytoczyl a nie ja, do niego miej pretensje. Odpowiedz Link
arecibo1 Co do mnie... 15.05.05, 22:01 Mam juz troche tego dosc. Zarzuty pomowien i dzialania na szkody chorych - nie tego sie spodziewalem. Moze to ja robie cos zle, a moze admin ktory chce utrzymac forum w stanie uzywalnosci z samej natury rzeczy musi sie bronic przed takimi zarzutami - bo tak to juz jest ze sie one pojawiaja. Ale to nie dla mnie i prosze o odebranie mi praw admina. Odpowiedz Link
vitalia Re: Co do mnie... 15.05.05, 22:04 Mnie to jest obojętne.Robcie co chcecie wynosze się stąd na zawsze. Odpowiedz Link
arecibo1 Re: Co do mnie... 15.05.05, 22:22 Ja tez wlasnie doszedlem do takiego wniosku. Beze mnie byc moze bedzie sie tu lepiej dyskutowac, wiec kiedy sprawa sie wyjasni spadam z dzialu zdowie. Gdzie indziej byc moze bede uzywal nicka Are.1, bo wreszcie udalo mi sie taki niemylacy zalozyc (pewnie sie zwolnil). Odpowiedz Link
very_martini Re: Co do mnie... 15.05.05, 23:11 Hm, wielu adminów nikt o nic nie pomawia, bo po prostu są w porządku... Wpadłbyś na to? 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatia Odpowiedz Link
boykotka Re: No to wywołaliście wilka z lasu :) 19.05.05, 16:55 Co prawda jeszcze na mnie nie pora; ale co tam może nie "pśnę" Właśnie jestem po 10 dniach głodówki. W przyszłym tygodniu, po okresie mam zamiar powtórnie zrobić USG pochwy i przekonać się czy mięśniaki się zmniejszyły. Wbrew pozorom głodówkę nie rozpoczełam tytułem porad zaciągniętych na tym forum ino pod wpływem ksiązki "Leczenie głodem". W ksiązce tej wyraźnie jest napisane, że najlepszy skutek leczenia głodem to pozbycie się nowotworów łagodnych jakimi są mięśniaki. Dodatkowo chciałabym powiedzieć, ze całkowicie pozbyłam się anemii ( w 4 m-ce) nie stosując przy tym leków. Żelazo uzupełniłam jedzeniem codziennie garści rzezuchy - mój organizm sam na to "wpadł" a ja przy okazji zaoszczędziłam jakieś 200zł Odpowiedz Link