Dodaj do ulubionych

strzykający ból w głowie

17.03.07, 23:26
Tak dziwnie boli mnie głowa. Na samym szczycie, w jednym i tym samym miejscu
od czasu do czasu tak mnie zaboli, tak "chwyci" i za moment puszcza. Czuję
ten ból tak jakoś blisko skóry a nie wewnątrz głowy. To nie jest ból ciągły,
tylko raz na jakiś czas. Wzięłam Ibuprom, ale pomimo tabletki cały czas ten
ból powraca. Nie jest silny, ale przeszkadza.
Czasami boli mnie głowa, ale inaczej. Najczęściej pulsuje mi w skroni.
Obserwuj wątek
    • monia0074 Re: strzykający ból w głowie 17.03.07, 23:38
      mam podobny problem, wiec czekam na odpowiedz. Tez jest to bol jakby
      "powierzchniowy", miejscowy, tyle ze tych miejsc jest kilka, nie tylko jedno
      (raz tu zakłuje raz tam). lekarz powiedzial ze "przejdzie":)
      • venus22 Re: strzykający ból w głowie 18.03.07, 09:03
        Pulsowanie w skroni moze byc objawem migreny. jesli ma sie migrene to wtedy
        pojawiaja sie przerozne bole glowy oprocz tego typowego w skroni.

Venus
        • jeanne72 Re: strzykający ból w głowie 18.03.07, 10:33
          Takie bole głowy o niczym poważnym nie świadczą. Zaburzenia ukrwienia, to
          wszystko... Migrena też raczej nie, bo wtedy bóle są bardzo bardzo silne.
          • kalinka33 Re: strzykający ból w głowie 18.03.07, 21:43
            Ten ból już mam od kilku dni. "Zaburzenia ukrwienia" brzmi jakoś poważnie. Co
            można zrobić? Masować to miejsce? Może natrzeć jakimś amolem albo fastumem?
            • jeanne72 Re: strzykający ból w głowie 18.03.07, 21:49
              ojoj, zapewniam, że to nic poważnego... Ale pomasować można, nie zaszkodzi :)
              • kalinka33 Re: strzykający ból w głowie 18.03.07, 22:28
                uspokoiłaś mnie, dzięki :-)
                ale boli nadal :-(
                Można głowę "przeziębić"? Myję włosy codziennie rano i od kilku dni wychodziłam
                bez czapki a ok. 7 rano to jeszcze zimno było.
                • venus22 Re: strzykający ból w głowie 19.03.07, 00:32
                  ""Migrena też raczej nie, bo wtedy bóle są bardzo bardzo silne.""

niekoniecznie. bole migrenowe to zwykle przede wszystkim bole pulsujaco-
                  tetniace po jednej stronie glowy najczesciej w okolicy skroni. moga im
                  towarzyszyc inne objawy np nudnosci, wrazliwosc na swiatlo, dzwiek, zapach,
                  dotyk, czeste ziewanie, zaburzenia wzrokowe i rozne takie.

i chociaz istotnie migrena znana jest glownie z tego ze jest to bardzo silny
                  bol, moga byc przypadki kiedy bole sa lagodne, lub moga w ogole nie wystepowac.
                  moga wystepowac inne objawy migrenowe ale nie akurat bol glowy.

venus

• paola_23 Re: strzykający ból w głowie 21.03.07, 16:50
                    co na to można brać by jej się pozbyć? tydzień to już trochę za dużo, co?
                • paola_23 Re: strzykający ból w głowie 21.03.07, 16:49
                  oooooj tak. mam to samo i widzę że podobnie myłaś głowę i wychodziłaś na dwór.
                  od tego można mieć nawet zapalenie opon mózgowych. mnie już tydzień boli głowa i
                  nie przechodzi od niczego. nic mi nie pomaga... masakra.
                  wie ktoś co to?
                  Ps. założyłam wątek: POMOCY!
    • karolcia111 Re: strzykający ból w głowie 19.03.07, 08:16
      też to miałam, raz w głowie, raz w szyi, taki prąd przychodził nagle i nagle z
      nikała. byłam u wielu lekarzy, no i wyszło ze to nerw potyliczny zablokował mi
      sie gdzieś i stąd takie objawy. A przyczyna? banalna- zniesienie fizjologicznej
      lordozy szyjnej. czyli trzeba zrobić zdjęcie rtg odcinka szyjnego.
      • bekasia1 Re: przewianie!!! 22.03.07, 16:56
        Kilka razy w roku zdarza mi się taki kilkudniowy "ból". Ja ten "ból" nazywam
        dźganiem.Utrudnia życie, np. rozmawiajac z kimś nagle robie skrzywioną minę.
        Lekarstwa na to nie ma, środki przeciwbólowe są nieskuteczne.Trzeba po prostu
        przeczekać.
        Zimą konieczne jest noszenie czapki, latem unikanie jazdy przy otwartym oknie.
        Przyczyną tej dolegliwości są podobno wrażliwe naczynia krwionośne na głowie -
        tak stwierdził lekarz.
      • ania19610 Re: strzykający ból w głowie 22.03.07, 22:49
        A jeśli ból taki strzykający pojawia się od czasu do czasu tuż za uchem, to co
        to jest czy można sądzić, że dolega mi to, co Wam? Aż mi się w głowie kręci lub
        jest mi niedobrze, gdy zacznie mnie dźgać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka