Dodaj do ulubionych

apetyt na słodycze

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.03, 12:41
czy miewacie takie dni, że tylko was interesują słodkości? I jak tu dbać i
linię;-)
Obserwuj wątek
    • Gość: Artur Re: apetyt na słodycze IP: *.ss.shawcable.net 14.05.03, 06:53
      Oczywiscie, slodycze sie same napedzaja. Zjesz raz cos slodkiego, za kilka godzin masz w odpowiedzi hipoglikemie i twoj apetyt na slodycze sie zwieksza. I tak caly dzien.
      • Gość: Bebiak Re: apetyt na słodycze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.03, 18:47
        .. a potem tak całe życie: nawet w nocy niezależnie od mojej woli przebudza
        mnie "coś" i gnam tak gdzie coś słodkiego. Koszmar, naprawdę koszmar!
        • Gość: Ewa Re: apetyt na słodycze IP: *.icpnet.pl 18.05.03, 18:55
          podobno dobrze jejśc tabletki chromu ,ale nie wiem czy nie sa rakotwórcze
          • Gość: annie Re: apetyt na słodycze IP: *.student.pw.edu.pl 18.05.03, 21:29
            ale wam fajnie ;) ja wogole nie lubuie slodyczy i moja mama we mnie wmusza
            czekoladki jak jestem w domu. wlasnie stamtad przyjechalam razem z pudelkiem
            ptasiego mleczka, bombonierka i wafelkami. no i calym mnostwem kilogramow
            zarcia. torby uniesc nie moglam. a to wszystko dlatego, ze jestem za chuda :(
            pozdrawiam
    • medka Re: apetyt na słodycze 18.05.03, 21:27
      Apetka napisał(a):

> czy miewacie takie dni, że tylko was interesują słodkości? I jak tu dbać i
      > linię;-)

hmmm, jesli miewasz "napady" jedzenia (ha, ktoz ich nie miewa:), no dobra, ale jesli miewasz je czesto - to mozesz
      sprobowac niewielkich dawek fluoksetyny (dawniej prozac), przez 3-4-6 miesiecy. oczywiscie po uzgodnieniu z
      lekarzem.

pozdrw.
      • Gość: Do Medki! Re: apetyt na słodycze IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 19.05.03, 14:28
        Prozac na słodycze? Cóż za pomysł??? Naprawdę nie polecam stosowania środków
        psychotropowych na leczenie tego typu problemów - no, chyba ze komuś zależy na
        szybkim wylądowaniu w szpitalu (psychiatrycznym). Pozdr. Magda - psycholog.
        • medka Re: apetyt na słodycze 19.05.03, 15:18
          Gość portalu: Do Medki! napisał(a):

> Prozac na słodycze? Cóż za pomysł??? Naprawdę nie polecam stosowania środków
          > psychotropowych na leczenie tego typu problemów - no, chyba ze komuś zależy na
          > szybkim wylądowaniu w szpitalu (psychiatrycznym). Pozdr. Magda - psycholog.

ok, dostalo mi sie, spodziewalam sie :))))

ale- fluoksetyna jest zarejstrowana w buliemii, przy faktycznych napadach zarlocznosci - jest to do rozwazenia.
          i lepiej juz fluoksetyna niz np (chcac nie chca rozleklamowany przyz artykuly np w wyborczej)- topamax, ktory jest
          zdeeecydowanie bardziej szkodliwy.
          pozdraiwiam.

ps. leki- oczywiscie na recepte i pod kontrola lekarza
    • karrrolka94 [...] 25.02.16, 11:49
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • koziorozka Re: apetyt na słodycze 25.02.16, 17:06
        karrrolka94 napisał(a):
        > Ja miewam raczej dni, w które NIE MAM tej ochoty:D. Takie dni zdarzają się bard
        > zo rzadko niestety hehe:). Ale nie żałuję ani jednego ciastka czy cukierka, któ
        > re zjadłam, bo mam wtedy motywację do ćwiczeń, żeby bezkarnie znowu się zajadać
        > słodyczami:). Nawet teraz jem cukierki miętowe w czekoladzie (tu była nazwa firmy) haha
        > . Chyba jestem uzależniona od pyszności, ale mama zawsze mi mówiła, że lepsze t
        > akie uzależnienie niż każde inne :D. Aha, mama też jest słodyczoholiczką - to m
        > a się w genach! :D

karrrolka94 specjalnie konto na gazeta.pl założyła, żeby odpowiedzieć na post sprzed kilkunastu lat.
    • maria.ana Re: apetyt na słodycze 28.02.16, 09:52
      Byłam niegdyś uzależniona od czekolady. Chrom pomógł zoptymalizować nieco tą potrzebę
      • wiseacres Re: apetyt na słodycze 28.02.16, 17:47

maria.ana napisał(a):

> Byłam niegdyś uzależniona od czekolady. Chrom pomógł zoptymalizować nieco tą po
        > trzebę

Słowo nieco oznacza , że w ogóle
    • wiseacres Re: apetyt na słodycze 28.02.16, 10:20
      Idealny , wypróbowany sposób na zanik apetytu na słodycze jest ugryzienie kilka razy dziennie kawałeczka korzenia bluszczu leśnego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka