Gość: Apetka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.03, 12:41 czy miewacie takie dni, że tylko was interesują słodkości? I jak tu dbać i linię;-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Artur Re: apetyt na słodycze IP: *.ss.shawcable.net 14.05.03, 06:53 Oczywiscie, slodycze sie same napedzaja. Zjesz raz cos slodkiego, za kilka godzin masz w odpowiedzi hipoglikemie i twoj apetyt na slodycze sie zwieksza. I tak caly dzien. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bebiak Re: apetyt na słodycze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.03, 18:47 .. a potem tak całe życie: nawet w nocy niezależnie od mojej woli przebudza mnie "coś" i gnam tak gdzie coś słodkiego. Koszmar, naprawdę koszmar! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: apetyt na słodycze IP: *.icpnet.pl 18.05.03, 18:55 podobno dobrze jejśc tabletki chromu ,ale nie wiem czy nie sa rakotwórcze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annie Re: apetyt na słodycze IP: *.student.pw.edu.pl 18.05.03, 21:29 ale wam fajnie ;) ja wogole nie lubuie slodyczy i moja mama we mnie wmusza czekoladki jak jestem w domu. wlasnie stamtad przyjechalam razem z pudelkiem ptasiego mleczka, bombonierka i wafelkami. no i calym mnostwem kilogramow zarcia. torby uniesc nie moglam. a to wszystko dlatego, ze jestem za chuda :( pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
medka Re: apetyt na słodycze 18.05.03, 21:27 Apetka napisał(a): > czy miewacie takie dni, że tylko was interesują słodkości? I jak tu dbać i > linię;-) hmmm, jesli miewasz "napady" jedzenia (ha, ktoz ich nie miewa:), no dobra, ale jesli miewasz je czesto - to mozesz sprobowac niewielkich dawek fluoksetyny (dawniej prozac), przez 3-4-6 miesiecy. oczywiscie po uzgodnieniu z lekarzem. pozdrw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Medki! Re: apetyt na słodycze IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 19.05.03, 14:28 Prozac na słodycze? Cóż za pomysł??? Naprawdę nie polecam stosowania środków psychotropowych na leczenie tego typu problemów - no, chyba ze komuś zależy na szybkim wylądowaniu w szpitalu (psychiatrycznym). Pozdr. Magda - psycholog. Odpowiedz Link Zgłoś
medka Re: apetyt na słodycze 19.05.03, 15:18 Gość portalu: Do Medki! napisał(a): > Prozac na słodycze? Cóż za pomysł??? Naprawdę nie polecam stosowania środków > psychotropowych na leczenie tego typu problemów - no, chyba ze komuś zależy na > szybkim wylądowaniu w szpitalu (psychiatrycznym). Pozdr. Magda - psycholog. ok, dostalo mi sie, spodziewalam sie :)))) ale- fluoksetyna jest zarejstrowana w buliemii, przy faktycznych napadach zarlocznosci - jest to do rozwazenia. i lepiej juz fluoksetyna niz np (chcac nie chca rozleklamowany przyz artykuly np w wyborczej)- topamax, ktory jest zdeeecydowanie bardziej szkodliwy. pozdraiwiam. ps. leki- oczywiscie na recepte i pod kontrola lekarza Odpowiedz Link Zgłoś
karrrolka94 [...] 25.02.16, 11:49 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
koziorozka Re: apetyt na słodycze 25.02.16, 17:06 karrrolka94 napisał(a): > Ja miewam raczej dni, w które NIE MAM tej ochoty:D. Takie dni zdarzają się bard > zo rzadko niestety hehe:). Ale nie żałuję ani jednego ciastka czy cukierka, któ > re zjadłam, bo mam wtedy motywację do ćwiczeń, żeby bezkarnie znowu się zajadać > słodyczami:). Nawet teraz jem cukierki miętowe w czekoladzie (tu była nazwa firmy) haha > . Chyba jestem uzależniona od pyszności, ale mama zawsze mi mówiła, że lepsze t > akie uzależnienie niż każde inne :D. Aha, mama też jest słodyczoholiczką - to m > a się w genach! :D karrrolka94 specjalnie konto na gazeta.pl założyła, żeby odpowiedzieć na post sprzed kilkunastu lat. Odpowiedz Link Zgłoś
maria.ana Re: apetyt na słodycze 28.02.16, 09:52 Byłam niegdyś uzależniona od czekolady. Chrom pomógł zoptymalizować nieco tą potrzebę Odpowiedz Link Zgłoś
wiseacres Re: apetyt na słodycze 28.02.16, 17:47 maria.ana napisał(a): > Byłam niegdyś uzależniona od czekolady. Chrom pomógł zoptymalizować nieco tą po > trzebę Słowo nieco oznacza , że w ogóle Odpowiedz Link Zgłoś
wiseacres Re: apetyt na słodycze 28.02.16, 10:20 Idealny , wypróbowany sposób na zanik apetytu na słodycze jest ugryzienie kilka razy dziennie kawałeczka korzenia bluszczu leśnego. Odpowiedz Link Zgłoś