Dodaj do ulubionych

troche opapierosach ale nie do konca

18.04.07, 21:40
moze ktos cos mi doradzi.problem zwiazany jest z papierosami ale nie do konca a wlasciwie nie tylko.powszechnie wiadomoze nikotyna zdrowia nie przynosi ale u mnie dziala jak dozylnie dawkowana powolna smierc.nie wiem moze to cos z sercem ale po jednej nawet fajce czasem nie mam sily wejsc po schodach do domu.na ulicy ide jak dziadzius,zyc mi sie nie chce itp.o tym ze jestem uzalezniony nie musicie mi pisac do tego juz doszedlem:) moze jakies sugestie?
Obserwuj wątek
    • venus22 Re: troche opapierosach ale nie do konca 18.04.07, 22:07
      rzuc palenie i to zaraz. po co palisz?

Venus
      • honeybeam Re: troche opapierosach ale nie do konca 18.04.07, 22:17
        może to dobry powód żeby rzucić?
        • jamajka79 Re: troche opapierosach ale nie do konca 18.04.07, 22:24
          23 kwietnia będzie jak mój mąż "już" miesiąc nie pali a nigdy bym nie
          powiedziała, że kiedykolwiek rzuci pomogły mu w tym tabletki Tabex niestety są
          na receptę. Mam tylko nadzieje, że wytrwa i juz więcej nie zapali
          • jeanne72 Re: troche opapierosach ale nie do konca 18.04.07, 23:05
            rzuć palenie, a poza tym - do lekarza!! Konieczne jest dokladne zbadanie płuc i
            ukladu krążenia.
          • szaser Re: troche opapierosach ale nie do konca 24.04.07, 07:27
            tabex jest nieskuteczny i bez recepty
            • mandy5 Re: troche opapierosach ale nie do konca 24.04.07, 16:01
              Do autora wątku:
              szoruj do lekarza po konieczne badania, ale już teraz wyrzuć wszystkie
              fajeczki, które masz.

Mnie pomógł zyban. W Świętokrzyskim aktualnie w ramach profilaktyki można je
              dostać za darmo ( ponoć kosztują ok 150 zł) ja nawet jednego opakowania nie
              skończyłam i w końcu udało mi się pozbyć "śmierdzącego dymka" ;-)) A, że raczej
              zaliczam się na poczet nałogowych palaczy, więc ciężko mi było go się pozbyć.
              W końcu był ze mną paaaaaaaaaarę dobrych lat :-((
              Teraz cieszę się z każdego ładnie pachnącego dnia i tobie też tego życzę ;-))
              • kropek121 do mandy5 07.05.07, 21:34
                co to jest ten zyban? Jest na receptę?
                • honeybeam Re: do mandy5 07.05.07, 23:22
                  tak, jest na receptę i jest dość drogi :( z tańszych i dość skutecznych środków
                  ale też na receptę dostaniesz tabex. Ale i tak nic nie zastąpi silnego
                  postanowienia, to są tylko środki wspomagające, które mają za zadanie ułatwić
                  sam proces ale nie rzucą i nie wytrwają w postanowieniu za Ciebie :( Powodzenia
                  i wytrwałości, bo warto.
    • so-cool Re: troche opapierosach ale nie do konca 07.05.07, 23:30
      mialem podobnie - rzucilem i w tydzien poprawa o 100%

nie pale juz ponad rok i czuje sie switnie

dodatkowo raz na tydzien przelewam na konto 50zl - dzieki temu pojechalem na
      kilka szkolen - dodam ze nietanich

pozdrawiam i zycze silnej woli - tabletki i inne do kosza to nic nie daje
    • wredalka TEŻ TAK MAM a mam 21 lat 08.05.07, 12:52
      sama jestem tym przerazona. niegdys paliłam paczkę dziennie prawie... a
      bynajmniej napewno na imprezach... etraz wystarczą 3 buchy zeby kreciło mi się
      w głowie. Niegdys wypale papierosa i czuje jak sie dusze i wiruje mi świat :/

kiedys tak nie było. pzreciez paliłam już jakiś czas... natomiast jak już
      zapale 2 fajke to jest lepiej, już nie czuje tego co przy 1 ale przez to juz
      prawie w ogóle nie pale, chyba że na jakis zabawach.

z tym że i tak mnie to martwi. te duszności i czuje się jakbym za chwile miała
      kipnąć.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka