natalka071 20.06.07, 11:36 WITAJCIE Mam problem od dłuzszego czsu nie mogę sobie poradzić ze zrogowaconymi piętami oraz szorstkimi łokciami.Łokcie wyglądają jak brudne . Może są jakieś domowe sposoby na te dolegliwości. Bardzo proszę o odpowieć. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
snajper55 Re: zrogowaciałe pięty i łokcie 20.06.07, 12:18 natalka071 napisała: > WITAJCIE > Mam problem od dłuzszego czsu nie mogę sobie poradzić ze zrogowaconymi piętami > oraz szorstkimi łokciami.Łokcie wyglądają jak brudne . Może są jakieś domowe > sposoby na te dolegliwości. Bardzo proszę o odpowieć. Może po każdym myciu ścieraj martwą warstwę odpowiednią tarką. Bardzo dobra jest na przykład tarka Oriflame. www.oriflame.pl/prod/catalog/SkuDetailCategoryCheck.jhtml?SKUID=9588_pl_PL&PRODID=9588_pl_PL&CATID=hbFootCare_pl_PL&search=false S. Odpowiedz Link Zgłoś
naganna Re: zrogowaciałe pięty i łokcie 20.06.07, 12:47 Co do ciemnych łokci to tez tak mam. To samo dzieje mi się z kostkami z przodu na stopach. Podobno to taka uroda. Nie wyobrażam sobie trzeć tarką łokci czy kostek na stopach. Za to na pięty pomaga mi ostatnio oczywiście tarka i dobry krem zmiękczającą skórę na stopach, pomaga też na łokcie i inne miejsca. mam taki: www.domzdrowia.pl/55573.html skóra się rozjaśnia i jest na prawdę mięciutka. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: zrogowaciałe pięty i łokcie 24.06.07, 06:57 naganna napisała: > Nie wyobrażam sobie trzeć tarką łokci czy kostek na stopach. To jest bardzo delikatna tarka, nie ma nic wspólnego z pumeksem. Można takimi tarkami spokojnie gładzić nawet skórę twarzy. Delikatna, a jednocześnie wspaniale ściera zrogowaciały naskórek. S. Odpowiedz Link Zgłoś
essi23 Re: zrogowaciałe pięty i łokcie 20.06.07, 13:45 spróbuj zastosować krem z witamina A i E kupisz w aptece za parę groszy pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
salimis Re: zrogowaciałe pięty i łokcie 20.06.07, 13:55 snajper55 napisał: Może po każdym myciu ścieraj martwą warstwę odpowiednią tarką. Bardzo dobra jest na przykład tarka Oriflame. zgadzam się w zupełności jeśli chodzi o tą tarkę, z tym że najpierw potraktuj wymoczone stopy dobrym pumeksem a następnie tarką.No i nie zapomnij o kremie do stóp. Odpowiedz Link Zgłoś
natalka071 Re: zrogowaciałe pięty i łokcie 20.06.07, 14:12 DZIĘKUJĘ ZA RADY Pumeks stosuję po kazdej kapieli.Zima jakos wyrabiam choć i tak strasznie piety niszcza mi rajstopy.Najgorzej jest latem w letnich butach piety zaraz mi się brudzą i bardzo brzydko to wygląda.Może ktoś zna proste domowe sposoby bo kremy tez niewiele pomagaja. Odpowiedz Link Zgłoś
dierra maść z witaminą A 20.06.07, 15:23 kosztuje niewiele, stosować na noc bo jest b. tłusta. Kremy to ściema marketingowa.Sprawdzałam przeróżne. Odpowiedz Link Zgłoś
betka-b Re: maść z witaminą A 23.06.07, 20:36 ja za rada z forum uporalam sie niemal w 100% z tymi pietami,codzienne stosowanie pumeksu niewiele dalo i tak po 2 tyg.musialam po wymoczeniu scierac tarka.....teraz kupilam pilnik dwustronny scholl(bardzo poreczny) i na umyte i wysuszone nogi ,na sucho scieram -sypie sie bialy proszek ,stosuje co 2 -3 dni ,zajmuje mi to chwilke i na noc wcieram krem scholla(kazdy ktory zawiera mocznik jest dobry)ale na poczatku po porzadnym starciu tym pilnikiem smarowalam epikrem na noc i zakladalam skarpetki(jest tlusty) teraz tylko w jednym miejscu jeszcze skora jest twardsza tam gdzie notorycznie mi pekala,moje stopki sa gladkie i miekkie jak u niemowlaka a byly naprawde brzydkie Odpowiedz Link Zgłoś
admika2 Re: zrogowaciałe pięty i łokcie 23.06.07, 20:49 Witam. Miałam podobny problem ale tylko z piętami. Polecam z czystym sumieniem krem Scholl "Cracked Heel Repair Cream" - krem na pękające pięty. Na opakowaniu producent zapewnia że po 7 dniach stosowania pięty będą gładkie. Reklam też o tym mówi. I o ile raczej w reklamy nie wierzę tak w tym przypadku mogę powiedzieć że te 7 dni starczy by uzyskać zadowalający efekt. U mnie naprawdę po 7 dniach mam zupełnie gładkie pięty i koszt też nie wielki. Opakowanie 60 ml kosztuje 18 - 19 zł. POLECAM !!! Odpowiedz Link Zgłoś
hashi-tess Re: zrogowaciałe pięty i łokcie 24.06.07, 05:43 To jest ewidentny objaw niedoczynności tarczycy. Żadne kremy, żadne zabiegi nie pomogą. Sprawdz poziom hormonów. Odpowiedz Link Zgłoś
osmanthus Re: zrogowaciałe pięty i łokcie 24.06.07, 10:41 Niedoczynnosc tarczycy objawiona na JEDNEJ piecie??? Odpowiedz Link Zgłoś
karo369 Re: zrogowaciałe pięty i łokcie 24.06.07, 12:17 Pięty ściera się wyłacznie suche i suchym pumeksem- przed kąpielą a nie po. Przekonajcie sie że mam rację.Ja dodatkowo mam też "brązowe" kolana i lekarz przepisał mi maść, balsam i tak nic nie pomaga. MAM CHORĄ TARCZYCĘ. Odpowiedz Link Zgłoś
marbor1 Re: zrogowaciałe pięty i łokcie 24.06.07, 13:27 O nogi należy dbać na równi z cerą na twarzy, a nawet bardziej, bo one noszą Cię i są Twoją wizytówką. Dobra tarka i dobre kremy do nóg [do pięt] zrobią wiele i nie należy żałować na to pieniędzy. Sama miałam kiedyś problemy z piętami i dziś pomimo już podeszłego wieku mam skórę na piętach jak u małego dziecka. Dbanie o nogi powinno należeć do codziennej toalety. Pozdrawiam - Maria Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: zrogowaciałe pięty i łokcie 24.06.07, 17:48 karo369 napisała: > Pięty ściera się wyłacznie suche i suchym pumeksem- przed kąpielą a nie po. > Przekonajcie sie że mam rację. Ja się przekonałem, że najlepiej tarka działa w czasie kąpieli, na mokro. S. Odpowiedz Link Zgłoś
karo369 Re: zrogowaciałe pięty i łokcie 24.06.07, 22:09 Do "snajper55" Przekonaj się na sucho to dopiero zobaczysz kto ma rację...też kiedyś nie wierzyłam jak ty Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: zrogowaciałe pięty i łokcie 25.06.07, 01:04 karo369 napisała: > Do "snajper55" Przekonaj się na sucho to dopiero zobaczysz kto ma rację...też > kiedyś nie wierzyłam jak ty OK spróbuję. :) Choć na mokro, pod spłukującym prysznicem, wszystko ściera się idealnie. S. Odpowiedz Link Zgłoś
natalka071 Re: zrogowaciałe pięty i łokcie 25.06.07, 14:49 Bardzo dziękuję za wszystkie rady.Faktycznie mam niedoczynność tarczycy.Dodatkowym problemem z tym zwiazanymjest otyłość ,której prze lata nie mogłam się pozbyć.Stosowałam najrózniejsze diety i nic. Obecnie od wielkanocy zaczęłam pic ocet jabłkowy naturalny bez spirytusu . Schudłam już 7 kg z czego jestem bardzo zadowolona. Jeszcze raz dziekuję pa Odpowiedz Link Zgłoś
hashi-tess Re: zrogowaciałe pięty i łokcie 25.06.07, 17:21 Od octu jabłkowego może można schudnąć. Tylko czy Twoje łokcie będą normalne? śmiem wątpić. Zacznij poważnie traktować suplementację hormonów tarczycy. Odpowiedz Link Zgłoś
natalka071 Re: zrogowaciałe pięty i łokcie 26.06.07, 10:53 do hashi-tess wiem żeocet jabłkowy nie pomoże na piety ja tylko informuję,że wiem o swojej niedoczynności tarczycy i juz kilka lat sie leczę biorac letrox50 nie wiedziałam tylko że od tego może byc zrogowacenie pięt i łokci.Ocet jabłkowy jako jedyny srodek pomógł mi zgubić nadmiar kilogramów.Żadna dieta nie pomogła ,a stosowałam najrózniejsze od bardzo dawna. Odpowiedz Link Zgłoś
hashi-tess Re: zrogowaciałe pięty i łokcie 29.06.07, 16:29 Twoje problemy z w=nadwagą i czarnymi łokaciami miną pod warunkiem, że wyregulujesz hormony tarczycy. Podejrzewam, że dalej jesteś w niedoczynności. Przypomnę, że normy są dla ludzi zdrowych. Dieta w niedoczynności jest szkodliwa. Powinnaś odżywiać się /zmienić sposób żywienia/, a nie odchudzać. Odpowiedz Link Zgłoś