cassidy_i 18.07.07, 00:09 są takie drogie??? Produkowane na miejscu ,nie importowane. A podobno wyprodukowanie leków czy kosmetyków to najtańsze co może być, tak twierdzą inżynierowie chemicy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
euro.pa Re: Dlaczego leki w Polsce 18.07.07, 00:12 bo caly ten byznes jest zdominiwany przez globalne farmaceutyczne mafie. Odpowiedz Link Zgłoś
440417mz Re: Dlaczego leki w Polsce 18.07.07, 00:23 Sprawa lekowa w Polsce to jeden wielki szwindel.Ja osobiście przekonałem sie o tym.Podobno jesteśmy w UE i na wolnym rynku.Ale nie w dziedzinie leków.Dobrze że mam rodzinę na zachodzie.Te samo lekarstwo kosztuje w Polsce 10 razy więcej niż np we Francji.Porównanie 40 euro we UE a u nas 1800 zł.Nawet w Czechach kosztuje ono 3 razy mniej.Czy to jest celowa polityka eutanazyjna NFZ i ZUS?Zgroza!Lekarstwo(zastrzyki-30 szt)Fraxodi na miażdżycę byłoby dla mnie niedostępne(mimo mojej emerytury mocno powyżej przeciętnej)gdyby nie zakupy przez rodzinę we Francji.Nie wspomne już o sile nabywczej Polaka i Francuza.Co się dzieje z tymi lekarstwami,czyżby ktoś brał kasiorę za taki stan rzeczy? Odpowiedz Link Zgłoś
euro.pa Re: Dlaczego leki w Polsce 18.07.07, 00:27 Tak, ludzie na swicznikach biora wielka kase za to, ze umozliwiaja swiatowym mafiom farmaceutycznym zerowanie na biednych Polakach. celem tego jest, jak slusznie zauwazyles, zaglada polskiego narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
440417mz Re: Dlaczego leki w Polsce 18.07.07, 00:40 Może przesadziłem z tym eutanazyjnym określeniem,ale nijak nie mogę sobie przetłumaczyć dlaczego jako Polak będący w UE mam płacić za to samo lekarstwo 10 razy więcej niż Francuz.Żadne racjonalne przeslanki nie przemawiają za taką sytuacją cenową.Przeważnie młodzi nie chorują tylko ludzie w starszym wieku.To jak nazwać tą blokadę ekonomiczną w dostępie starszych do leków z czystym zyskiem w tej sytuacji dla ZUS i NFZ! Odpowiedz Link Zgłoś
euro.pa Zrozum 18.07.07, 01:23 Unia nas przyjela do siebie, zeby Polacy byli w niej niewolnikami. mlodzi Polacy, a starsi sa przeznaczeni do eksterminacji. Dzis eutanazuje sie ludzi nedza i odmawianiem im opieki medzycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
cassidy_i Re: Zrozum 18.07.07, 01:29 W uni leki są o wiele tańsze, a eutanazja to tylko w nielicznych wywrotowych krajach przychodzi ludziom do głowy.Generalnie zdecydowana wiekszośc , zdrowych społeczeństw w krajach uni jest przeciw eutanazji , uznajac eutanazję za zabójstwo. Po drugie w krajach uni ludzie starsi żyja dobrze , nie w nędzy. Unia nie ma nic do wysokich cen leków w Polsce.To raczej poprzednia ekipa rządząca , powinna nam to wyjasnić , jak to sie stało , że pozwolono na to żeby leki były tak drogie. Odpowiedz Link Zgłoś
euro.pa Re: Zrozum 18.07.07, 01:34 Totez nikt nie mowi, ze bogaci starsi zachodni Europejczycy sa przeznaczeni do eutanazji, tylko Polacy. Oni sa zbedni i sa traktowani jako nawoz historii. tak samo sa traktowane wszystkie inne ludy skolonizowane, a Polska jest dzis kolonia, bo zostala przez zachod z pomoca naszych zlodziejaszkow kacykow okradziona z calego kapitalu. Odpowiedz Link Zgłoś
cassidy_i Re: Zrozum 18.07.07, 01:39 euro.pa napisała: > Totez nikt nie mowi, ze bogaci starsi zachodni Europejczycy sa przeznaczeni do > eutanazji, tylko Polacy. Oni sa zbedni i sa traktowani jako nawoz historii. > tak samo sa traktowane wszystkie inne ludy skolonizowane, a Polska jest dzis > kolonia, bo zostala przez zachod z pomoca naszych zlodziejaszkow kacykow > okradziona z calego kapitalu. To że w Polsce korupcja i złodziejstwo nie ma nic wspólnego z unią.Lubili nas tam i szanowali i być może dalej tak będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
cassidy_i Re: Zrozum 18.07.07, 01:41 euro.pa napisała: > Totez nikt nie mowi, ze bogaci starsi zachodni Europejczycy sa przeznaczeni do > eutanazji, tylko Polacy. Oni sa zbedni i sa traktowani jako nawoz historii. > tak samo sa traktowane wszystkie inne ludy skolonizowane, a Polska jest dzis > kolonia, bo zostala przez zachod z pomoca naszych zlodziejaszkow kacykow > okradziona z calego kapitalu. Może i macie rację.JA CHYBA JUŻ POWINNAM SPAC , BO NIE WSZYSTKO ROZUMIEM CO CZYTAM , POROZMAWIAMY JUTRO.DOBRANOC. Odpowiedz Link Zgłoś
440417mz Re: Zrozum 18.07.07, 01:35 Też tak sądzę w kwestii medycznej.Starsi mają już z górki,ale co się wyprawia z młodymi?Polski cud gospodarczy(?)oparty na kolonialnym wręcz wyzysku,długo się nie utrzyma.Całe szczęście że większość mojej rodziny jest już na Zachodzie,łącznie z dziećmi już od wielu lat.Ja wróciłem do swego heimatu.Ale to są inne rzeczy niż dobra materialne.Ale dzieci już nie wrócą nigdy.I to jest smutne.Dwa pokolenia i dwie ojczyzny jednej rodziny.Toć ta Polska jest kolonią w XXI wieku w Europie! Odpowiedz Link Zgłoś
euro.pa Re: Zrozum 18.07.07, 01:39 Dokladnie tak jest. Kolonizacja Polski i Europy wschodniej zostala zaplanowana w latach 1970 po utracie przez zachod kolonii w Afryce. To jest opisane w zachodnich dokumentach i publikacjach. Kapitalizm nie moze zyc bez nieustannej kolonizacji i grabiezy. Jedynym wyjsciem dla Polakow jest zrobienie chavezowskiej rewolucji. Odpowiedz Link Zgłoś
440417mz Re: Sweet dreams:)))))) 18.07.07, 01:55 Takie przerywniki muzyczne na youtube są znakomite.Lepsze od dansingów z muzyką niejakiego danziga który wsciekle,bezprzykladnie(ze słownika pisuarowego wzięte)próbuje wirtualnie kopać innych swą chromą nogą i zaPiSyfiałym językiem. Odpowiedz Link Zgłoś
bard333 sory, że sie wcinam, ale brzedzisz... już teraz 18.07.07, 01:47 możesz robic kariere gdzie chcesz. Nie ma dyskryminacji a jesli się zdarza możesz pracodawce pociągnąc do sądu i wygrac grube miliony. Wielu naszych pracuje gdzies na zmywakach, ale równie wielu ma swoje firmy, sa menagerami i bardzo dobrze sobie radzi. Tak samo jak każde społeczeństwo w UE. Odpowiedz Link Zgłoś
bard333 a kto tej mafii pozwolił wyrosnąć??? Jak Kaczory 18.07.07, 01:45 chcą takie układy wziąć za mordę to sie drzecie. Więc się zdecydujcie, chcecie normalnego traktowania, czy takiego jakie wypracowała sitwa małego krętacza... Odpowiedz Link Zgłoś
euro.pa Re: a kto tej mafii pozwolił wyrosnąć??? Jak Kacz 18.07.07, 01:53 Polska mafia jest produktem ukladow post PZPRowskiej nomenklatury i esbecji z globalna finansjera, ktora planowala sok na nasza kase. Uwazam, ze najpowazniejszym dzis problemem Polski, z ktorego bierze sie wszelkie zlo, jest jej kolonialny status. panstwo pozbawione wlasnego kapitalu jest kolonia i tak jest traktowane przez inne silniejsze kraje. jest ekploatowane na maksa. Odpowiedz Link Zgłoś
bard333 ale kto wytransferował ten cały majątek za granice 18.07.07, 02:04 Słoneczko karpat "ałtorytet" Balcerowicz. W unii nigdy nie bedziemy obywatelami 2 kategorii, byc może ktos miał takie plany ale nie wziął pod uwagę naszego potencjału, bijemy na głowe inne nacje pod wzgledem umiejętności "dawania sobie rady" wszędzie i elastyczności. Wielu Polaków robi kariery za granica w prywatnych firmach, które maja gdzieś ich narodowość, płaca im za ich wiedze, kreatywnośc i zyski jakie przynoszą firmie. I tak zostanie, przez lata nauczyliśmy sie jak zwinąć bat z piasku...:)) a propos, nie wiem czy słyszałes ostatnio po sukcesach Kubicy poszukiwani sa również nasi mechanicy, jest tylko jeden problem, w cigu 10 sekund wymienią opony, zatankują auto ale w międzyczasie całe przemalują i przebiją numery...;))) takim jestesmy narodem, po prostu kreatywnym... Odpowiedz Link Zgłoś
euro.pa Re: ale kto wytransferował ten cały majątek za gr 18.07.07, 02:14 oczywiscie, ze ekport polskiego kapitalu to byla robota Balcerowiczam, ktory wspolpracowal z zachodnia mafia-finansjera w grabieniu Polski. Mowimi tu jednak o ochronie Polski jako kraju i narodu, a nie o eksporcie Polakow za granice. Polska jest dzis kolonia i Polacy pracuja dzis w Polsce glownie na polniewolniczych warunkach, dlatego uciekaja. Odpowiedz Link Zgłoś
bard333 juz tak nie narzekaj, bo nawet jak ktos popracuje 18.07.07, 02:17 kilka lat za granica nic mu się stanie... Jestesmy w unii i trezba to najlepiej wykorzystać, nie ma juz od tego odwrotu, Białorus nie transferuje nic, oprócz traktorów...;))) A swoja drogą wiesz że w Grodzie przypadaja 3 kobiety na jednego faceta?? I to wiekszość sliczne lachonki...;)) Nie jesteśmy żadna kolonią, juz nie jesteśmy. Powoli to sie wszystko kończy, ale jak Kaczki chcą coś z tym zrobic to jest wielki krzyk... Odpowiedz Link Zgłoś
440417mz Re: a kto tej mafii pozwolił wyrosnąć??? Jak Kacz 18.07.07, 02:09 Trzeba do zmiany tych złodziejskich procedur az ustawy sejmowej?Nie,wystarczy zwykłe rozporządzenie ministra zdrowia by zmienic te układy.Dlaczego tego PiS nie czyni.Dlatego że jak opłacało się to mafii eseldowskiej,dlaczego ma się nie oplacać mafii pisuarowej.Pecunia non olet!?Czyżby Mr Religa o tym procederze lekowym nie wiedział?Wystarczy jeden jego podpis pod nowym rozporządzeniem.Ale widocznie jest to komuś nie na rękę.Nowemu układowi,tym razem swojemu? Odpowiedz Link Zgłoś
bard333 Przeciez próbował ale od razu lekarzyny zaczęły 18.07.07, 02:14 strajk, myłsisz że oni tak teraz sami z siebie... Pozamykali kilku łapówkarzy zaczęli im zabierac bonusy z firm farmaceutycznych to i powstał tan caly rwetest. Niedługo wprowadzą ulge od usług lekarskich, to juz wogóle zobaczysz jaki będzie kwik. Ponad 50% wielomiardowego rynkuusług medycznych jest w Polsce prywatna i UWAGA nie opodatkowana!!!! Łapiduchy są na ksiązce przychodów i wogóle nie płaca podatki, myslisz że ten Bukiel jest głupi i tak pluje wszędzie tylko dla marnych dwóch tysi??? Tu chodzi o kilkadziesiąt tysięcy miesięcznie, które ciężko będzie wyrwac leakrzom... Odpowiedz Link Zgłoś
euro.pa Re: Przeciez próbował ale od razu lekarzyny zaczę 18.07.07, 02:18 Tu przyznaje Ci racje. Strajk lekarzy byl inspirowany przez globalna mafie faramaceutyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
bard333 może nie aż tak..;))) mysle ze nadzwyczjniej 18.07.07, 02:25 w swiecie lekarze chcą utrzymac swoje statusqvo, a wprzyszłości uwłaszczyć sie na majątku szpitali i za darmo przejąć sprzęt wrt miliony... Oni nie sa głupi, wileu wśród nich inteligentnych ludzi, choć równie wielu wykształconych tłuków... Odpowiedz Link Zgłoś
kiiiko Re: Przeciez próbował ale od razu lekarzyny zaczę 18.07.07, 02:28 euro.pa napisała: > Tu przyznaje Ci racje. Strajk lekarzy byl inspirowany przez globalna mafie > faramaceutyczna. Odpowiedz Link Zgłoś